Mamma!

Jag kom precis på att idag har det ju varit Morsdag hemma i Sverige! Så vill ge alla mammor en hälsning och framförallt tillängna detta hjärtat till MIN älskade mamma!



Älskar dej mamma! Till månen och tillbaka! Min soulmate! <3

♦ Joey

Jag tror jag älskar det!

Jag måste säga att mitt första intryck av Boston var lite av en besvikelse. Jag hade förväntat mej lite mer. MEN sen kan det ju oxå bero på att när jag första gången såg Boston, var det dagen efter jag kom hit. Jag träffade typ 100? olika au pairer på en och samma gång. Och det spöregnade!! Tunnelbanan var kaos och jag kom hem helt dyngsur! :P Jag har nu spenderat lite mer tid med Boston och  idag klev jag upp tidigt, satte mej på tunnelbanan redan halv 9 och  spenderade en heldag inne i Boston! Och jag måste erkänna. Jag tror jag älskar denna staden!!!

Har gått omkring hela dagen i det fina vädret och sett så mkt som möjligt av boston! Haft riktigt trevligt och roligt idag och det är med ett leende på läpparna jag nu sitter här:) Klockan är nu 11 på kvällen och jag kom väl glidandes in med bilen för ungefär en halv timme sen. Så det blev verkligen en lång dag. Men det var det verkligen värt!!

Jag skulle gärna vilja lägga ut lite bilder och berätta mer om min dag, men för att vara helt ärlig så orkar jag inte! Tänkte titta lite på tv och sen gå bums till sängen! Och jag tror att jag kommer sova gott inatt:D Så jag låter alla mina läsare få vänta lite med att höra om allting. Tills imorgon, då tar jag mej an det:)

Jag hoppas allting är bra därhemma! Vad jag ha fattat har ni under dagen haft regn? haha kan jag inte låta bli att säga:P Vi har ju lixom haft nästan 30 grader idag och solsken:P Men sov nu gott allihopa:) Och jag antar att jag nästan får säga god morgon till alla i Sverige. För det är nog inte många timmar kvar tills ni vaknar till liv:) <3

♦ Joey

Handling.

Egentligen så jobbar jag nu. Men barnen ligger och sussar sött i sina sängar, så istället för att bara sitta och glo så passade jag på att hämta min dator för att uppdatera er lite:) Har alltså jobbat kväll idag. Efter att föräldrarna lämnat huset så blev det, kan jag säga, kaos! Barnen flög runt i huset som yra höns! Men till sist lyckades jag lugna ner dom och allting har faktiskt gått jättebra:) Fasade lite för hur det skulle gå när dom skulle lägga sej, men inga större upplopp där inte. Tack och lov:)

Begav mej ut med bilen innan idag! Och det är något med att köra bil i usa som gör att mitt hjärta slår lite extra fort:P Jag bara älskar det! Denna gången skippade jag GPSen helt och hållet och jag lyckades faktiskt inte alls köra vilse:)

Hamnade till slut på Walmart. Är inte riktigt säker på stavning där, och är helt enkelt för trött för att kolla upp det:P Iallafall så var min ide att jag skulle handla lite solskydds kräm och after sun lotion. (Ja mamma nu har jag 30 i solskyddsfaktor istället! Får se om det hjälper:P ) Förra gången jag va i den affären kollade jag mest på vad dom hade i mat väg. Men nu utforska jag hela butiken, och jag säger bara OJ OJ OJ!! Billigt jämfört med hemma!! Handla för ungefär 150 dollar ca 1300 kr. Men skit vad mkt jag fick med mej för pengarna!! Solkräm, after sun lotion såklart! Men även schampo, balsam, tvål, en papperskorg, lite saker till "mitt hem", en ny pyjamas och en film bla. Jag hade inte fått hälften av grejerna hemma för samma pris! Okej kanske på ullared, med det är bara Ullared Morgan som handlar där varje dag... :P Men filmen iallafal var "dear John" ! Som jag nu så länge har velat se! Missade den på bio i sverige och ända sedan jag kom till USA har jag flera gånger stått med den i handen. Men nu tyckte jag att jag förtjänat den:P :)



Ser verkligen fram emot att se den:P Jag antar att jag kommer böla igenom den:P För har hört att det är gråt varning på denna filmen:P

Min värdpappa undrade nog vad jag hade hittat på när jag kom hem. Jag sa att jag bara skulle iväg och handla solkräm men kom hem med flera kassar med saker:P haha! Turister tänkte han säkert:P

Pratat med Mormor idag med:) Kul att höra hennes röst och veta att dom mår bra där hemma i norra sverige:) <3

♦ Joey


The American Dream.

Lever verkligen mitt uppe i den amerikanska drömmen! Mina värdföräldrar är verkligen ett solklart exempel! Träffades under collagetiden, gifte sej och det var det där överstora bröllopet med 400 gäster! Fick 3 barn, båda har varsitt bra jobb och en bra karriärer. Och Dom har ett stort typiskt amerikanst hus! Jag trodde att media förstorar allting med just the american dream! Men det är verkligen som det låter. Precis! Och jag kan inte låta bli att tycka det är liite häffigt att få ta del av det :)

Nu har jag lite långledigt. Ledig fram till tisdag :) Så får se vad man ska hitta på. Hade ju egentligen planerat en resa till New york denna helgen, som vissa kanske hört. Men tyvärr så har den nu inte blivit av. Av olika anledningar, men det kommer:)

Innan ringde in mobil, jag svarade och det var en försäljare som babblade på i 190 om något larm! Jag försökte stoppa henne flera gånger men fick inte en syl i vädret! Jag menar jag behöver inte ett larm när jag bor hos någon annan:P Men hon fortsatte babblade. När hon till sist började säga "tryck 1 om du är lite intresserad, trck 2 om du vill det osv" då insåg jag att det varit en telefonsvarare jag suttit och lyssnat på! Inte konstigt att jag inte kunde avbryta henne:P

Passar på att Gratta min lilla pappa som faktiskt fyller år idag:) Grattis!! :)

♦ Joey

Den som spar han har.

Åkte till Hannover Mall idag med lill tjejen. Där har dom en spelhall där man kan spela massa olika spel på olika maskiner. När man väl kommer dit ska man lägga in pengar i en automat för att få ut speciella mynt som man sedan kan spela med. Jag hade fått för mej att familjens förra au pair hade sagt 10 dollar och då kunde hon spela ungefär 10 ggr. Så jag stoppar i 10 dollar! Och ut kommer typ 48 mynt!! Jag hade såklart tänkt fel.. Skulle ju vara 1 dollar!! Mitt värdbarn blev ju såklart överlycklig! :P Men jag fick stoppa henne lite och säga att vi fick spara till en annan gång.:P

Satt och målade och ritade med tvillingana idag. Jag ritade en häst. Dom andra två målade väl mest på bordet:P Men för att komma till min poäng: Kolla in mitt resultat! :D Tror aldrig jag lyckats rita en sån fiin teckning förut:P Är han inte snygg?? ;P



Tänkte passa på att nämna att ni får gärna kommentera och berätta om det händer något nytt, roligt el bara något värt att nämna i Sverige, el varifrån ni nu läser min blogg ifrån:) Ni vet det mesta om vad som försigår i mitt liv, men jag ingenting:P Så feel free;P

♦ Joey

Känns som utomlands! Ops, det är jag ju!

Vädret har varit lika underbart som igår! Men jag har som jag skrev igår, ändå försökt undvika solen en del. För fy katten vad bränd jag blev igår.. Började min dag med att ta det lite lugnt. Eller planerna blev var väl egentligen att jag skulle köra till det stora köpcentret som ligger 15 min från mej. Men en skypedate med mamma och mina syskon fick vara lite viktigare:) Var faktiskt lite smått underbart att se mina små huliganer igen, efter såhär över 3 veckor sist man sist såg dom:) Det måste jag erkänna. Efter den skypedaten var det dax för Tackan och min date:) KUL att höra och se henne! <3 Lite omväxling från alla mejl och grejer jag annars gjort med alla kompisar:)

Klockan hann bli mkt innan jag kom ut ur huset. Och jag tänkte att jag visst skulle hinna till köpcentret. Kom ut på motorvägen och insåg att trafiken var TUNG! Jag körde såklart fel.. Men det var väl det valet jag fick ta när 4 filer delades till 2 och 2 som gick på olika håll. Och jag hade inte en chans att ta mej igenom alla bilar. Jag som aldrig ens velat drömma om att klara av att köra i Stockholm kan nog med ganska stor säkerhet kunna säga att jag kommer fixa det gallant efter ett år här! Men för att återgå till min väg till köpcentret så lyckades jag såklart inte hitta det denna gången heller... Hittade dock Macy's så gick en sväng där inne men stressen hann ikapp mej så jag var där inte länge.. Var ju tvungen att vara hemma en viss tid eftersom jag skulle passa barnen typ en halvtimme.



Efter mitt korta arbetspass så bestämde jag mej för att ta bilen till mataffärern. Något jag glömt berätta är att jag insåg att när jag förra veckan skrev att jag hamnade i fel mataffär så hade jag faktiskt inte hamnat fel. Affären låg bara BREVID den jag gick in i. Smart! Lyckat! Bra Josefin:P Men nu hamnade jag iallafall rätt. Och spenderade ungefär en och en halv timme där inne, rekord för mej inne i en mataffär tror jag!! Men jag ville gå igenom det mesta, fast hann ändå inte med allt för min trötthet kom ikapp mig. Hittade till min lycka faktiskt Wasaknäckebröd där inne! :) Woohoo!

När jag körde hem fick jag syn på en termometer som visade 28 grader! Och klockan var nästan 8 på kvällen! Men får samma känsla som när man varit utomlands på semester. Bara det att jag faktiskt bor här nu:)

Jag är lycklig över att jag inte har pollenallergi, det är ju en sak som är säkert!!! För här är sjukt mkt pollen!! Allting är täckt med pollen! Så jag tackar mina gener el vad det nu är som gör att man får allergier för att jag slipper det. För det måste vara en ren PINA!! Min värdmamma berättade för mej att hon faktiskt aldrig sett så mkt pollen här innan. Så kanske är det något rekordår eller något likande.






Jag och tyskarna Julie, Laura och Mika när vi var i Boston förra helgen:)

♦ Joey

Jag skryter!

Jag börjar med att skryta att vi idag har haft runt 30 grader hela dagen! Inte illa! :) Jag lixom hoppade över våren helt detta året och kom direkt in på sommaren efter vinterns kalla dagar! Men jag klagar inte på det inte, faaast jag gillar ju våren skarpt:P Enligt amerikanarna har sommaren inte ens börjat. Så kanske är det en Amerikansk vår jag nu upplever:) Frågan bara är hur varmt det väl kommer bli när sommaren kommer? Det återstår och se..

Jag fortsätter att skryta med att det är inte illa att kunna vara på stranden och gotta sej samtidigt som man får betalt och har en trevlig stund:) Det gjorde jag nämnligen idag:D Dessutom så blir barnen glada och nöjda när dom får simma och bada. Känner kanske igen det lite.. hehe!

Imorrn är jag ledig, och då hade jag tänkt göra något som typ gå i affärer el nått. För min hud bör nog vila från solen för en dag.. Jag är röd som en kräfta och gör jag som jag egentligen velat, nämligen lagt mej på stranden en hel dag och bara slappat, så kommer nog min hy bli som ett rött russin innan halva Juni gått..

Nu ska jag helt enkelt låta bilderna tala. Bilder som jag egentligen skulle lagt upp igår från när vi var på Zoo. Men men :) Här kommer dom iallafall! Bilder som ni redan själv kanske sett typ 1000 gånger som ungefär ser likadana ut, men ni får helt enkelt stå ut med det igen:P 



 


Han ryter mot mina värdbarn:P haha kanske han sa till dom att dom skulle skärpa till sej lite?:P Det funkade iallafall:P









Har alltid velat ha en giraff! Mitt dilemma är tyvärr vart sjutton jag ska ha den någonstans..



Den stirrande gorillan!

♦ Joey


Long day!

Today har jag testat mina gränser för hur stort tålamod jag har..! Men jag överlevde dagen:) Och jag har insett att jag klarar mer än jag innan förstått. Man lär sej verkligen något varje dag:P

Av lite olika orsaker så skulle tvillingarna idag inte vara i skolan hela dagen så jag skulle hämta dom kl 10. Vi åkte till Zoo och tittade på alla fina djuren:) Ett lejon stod nära oss och röt, fräckt:P Träffad även en kompis:) En gorilla som i princip tittade på mej med puppyeyes och bad om att ta med mej honom hem:P Jag hade gjort det om det hade gått:P haha! Jag gillade verkligen detta zooet för man kom så nära alla djuren! Dock kunde jag, djurvän som jag är, inte låta bli att få en tanke om att jag tyckte synd om dom. Dom skulle varit ute i det fria! Men som tröst fick jag se att djuren hade stora ytor att röra sej på, och blev väl omhändertagna:)

Anyway, för att nämna det om tålamod igen, så var det på zooet barnen verkligen ville se vad jag gick för.. PUUUH!! Det var inte nådigt heller! Men jag har hört värre historier än vad jag fick uppleva så det var bara till att bita ihop och göra det bästa av situationen! Delvis hade jag riktigt trevligt med dom, så med lite TID så kommer allting gå på räls. Det är iallafall var jag tror:)

När min värdmamma kom hem var jag ganska så trött efter dagens äventyr men bestämde mej ändå för att följa med på pojkens baseboll match nu på kvällen! Och hade riktigt roligt:) Träffade en nära vän till min värdfamilj som var en underbar gammal dam:) Hon hade själv varit i Sverige vilket hon gärna berättade om:) Det var en sak som hon sa som gör att jag fortfarande sitter här och småskrattar för mej själv:P Hon försökte nämnligen förklara vilka 2 städer hon hade besökt i Sverige! Den ena var ju såklart Stockholm! Den andra var en stad som hon hade bott i när dom varit i Köpenhamn. Dom hade åkte över till Sverige för det var billigare att bo där. "En trevlig LITEN stad"... Malmö kanske frågade jag henne. JA! Malmö var det ju staden hette, underbar liten stad.. Jovisst. Malmö är ju verkligen litet:P Bara Sveriges 3:e största stad haha! Ibland får man verkligen svart på vitt hur stort USA är jämfört med lilla Sverige:P

Klockan börjar bli mkt här på andra sidan jordklotet nu. Och det är snart dax för mig att sova. MEn först tänkte jag glo lite på tv:) Förresten kan jag också nämna att min tanke var att lägga ut lite bilder idag.. Men såklart vill inte internet som jag vill, eller kanske är det min blogg som klyddar. Så jag får helt enkelt försöka igen imorrn:)

♦ Joey

US and A is calling!

I morse gick jag trött och halvt sovande in i badrummet. Väl inne i Badrummet kände jag något som kröp på mej! En ÄCKLIG insekt!! Och vips så var jag vaken till 110 %!!! Jag brukar inte vara rädd för insekter men denna best var ett av det äckligaste jag har sett! Det värsta är att han fortfarande är kvar i mitt badrum.. För jag hann inte få tag på den snabba djävulen! Men nästa gång jag ser han... Kommer inte vara hans bästa tid i livet precis!

Åkte på hästtävling igen! Denna gången med hela familjen! Var där inte så jättelänge, då jag kom dit lite senare med min värdmamma och dom resternade 2 barnen! Men ändå lika härligt! Dessutom var det en större tävling än förra helgen, med en massa fina hästar! :) Får mej att längta ihjäl mej efter att få umgås med hästar igen:P Och ridaaa!






Okej det fanns ingen så bra och underbar som älskade Skay där:P Men det var ändå hästar jag fick se:P

Resten av dagen har bestått av en långpromenad i det underbara vädret och en massa kontakt med världen där hemma! Pratat med pappa, Ricci, och slog även en pling till Farmor! Roligt att höra hennes röst:) Och alla ni andra, bli inte ledsen för att jag inte hört av mej till er, det kommer:) Dessutom har jag även chattat med Jonna en sväng och nu senast med Tackan:) Vilket snabbt gör att jag glider in på en sak som jag glömt!



GRATTIS TACKAN till körkortet!! :) Äntligen:P :) Duktiga du! :) Ser framemot den Skype-daten som vi ska ha på onsdag:)

♦ Joey

En dag i Boston!

Hade en liten sovmorgon i morse, GÖTT! :) Idag hade jag bestämt att jag skulle träffa tysken Julie i hennes stad som ligger utanför Boston, men när jag satt mej i bilen och skulle köra så blev det ändrade planer. Vi skulle in till Boston! Visst sa jag, som inte hade en aning om vilken adress tågstationen låg på.. Men efter att kört fel 2 gånger så var jag faktiskt där:) Tog tunnelbanan och hoppade av på rätt hållplats, OJOJOJ:P :) Imponerande av mej:P Julie hade inte än lyckats komma in till Boston så jag mötte upp 2 andra tyskar Mika och Laura som vi ändå senare skulle möta upp. :) Gick runder lite i affärer och jag fick se Bostons lite mer soliga sida. Sist jag var där regnade det ju:P

Efter jag även hade druckit min första kaffe på starbuck någonsin, mötte vi upp julie och vi begav oss ner till hamnen och till där flottan än gång legat under inbördeskriget. Hade väl inte så mkt tid att ta reda på exakt vad det var vi tittade på, men den här båten pratas det mkt om tydligen:P Jag själv tog med mej en broschyr hem som jag sen ska läsa igenom:)



Båten!



Aj aj Kapten;P



Efter vi sett båten och gått både dit och tillbaka så jag fick sett ännu mer av Boston, begav vi oss hem till Mika. Hon bodde mitt inne i Boston i en lägenhet, inte så vanligt bland alla Au pairer. Men det var som på film:P Satt en vakt inne i ett bås och släppte in oss. Hissen, korridorerna ja allt påminnde en bara sååå mkt om USA :P Utsikten var ju inte illa den heller:P

Dagen avslutades i parken där vi hade en härlig picknik:) Väldigt trevligt och kul att träffa lite nya folk idag:) Det faktum att dessa tyskar faktiskt envisas att prata engelska och inte tyska hela tiden gör att man inte mer än kan gilla dom:P :)



Ps. Imorse hittade jag mina nycklar igen!! :D Jag nästan skrek ut av lycka:P :)

♦ Joey

Fortsätt simma!

Idag har jag väl inte haft en av mina bästa dagar precis. Men det är väl så allting är. Det går upp och det går ner! Dagen började bra dock! Mötte upp min värdmammas syster på morgonen. Vi skulle samåka till T-ball som småflickorna ska gå på nu 4 veckor framöver. För er som inte vet vad T-ball är så är det en variant av baseball fast för mindre barn, då dom får en pinne att slå bollen ifrån osv:) Vi lyckades dock komma en halv timme försent till lektionen för trafiken var fruktansvärd! En färd som skulle ta 15 min tog 45 min!! Men vi kom fram till sist:) Och efter lektionen släppte vi in barnen i ett stort lekrum som dom hade brevid. Där hade dom det mest till och med hopptorn:P :) Hade jag varit ett litet barn och fått gå in där hade jag aldrig velat gå därifrån;P

Min värdmamma kom hem tidigt från jobb idag med så jag slutade väl runt halv 4. Sen började min dåliga dag, el kanske min dåliga kväll. Vad vet jag. Jag bestämde mej för att gå på en promenad för att sligra tankarna. Men då kunde jag inte hitta mina nycklar!! Och eftersom jag får panik av att inte hitta saker så rotade jag igenom hela lägenheten utan resultat!! Hade inte familjen varit iväg så hade jag gått ut ändå. Men eftersom alla dörrar går i baklås här vågade jag inte de. Ville inte sitta utomhus i flera timmar direkt. Jag satte därför fram mitt fotspa och slog på greys anatomi vilket lugnade mina nerver. :) Sen hade jag även ett samtal med älskade Nadja som jag gick på skolan med:) Det gjorde susen:)

Tro nu inte alla där hemma att jag mår dåligt el nått sånt. Jag har bara haft en dålig dag! Det har alla! Men jag är faktiskt glad. Lycklig! Ibland glömmer man bort att man faktiskt är i USA och living the dreaaam;P Men när man blir påmind av det så försvinner allting annat och livet bara leker:)



Kan ni förresten se vem tjejen i rosa liknar?? Gissa!! ;P

♦ Joey

Here we go again!

Just nu är jag sur för hade precis skrivit ett ganska så långt inlägg om allt och inget, men det inlägget verkar ha flygit ut i rymden el något sånt! Så jag gör väl ett nytt försök men håller mej kort denna gången. El åtminstonde ska jag försöka med det..

Dagen har rullat på som dom gjort alla andra dagar här, bra. Jag körde fel när jag skulle ta lillflickan till en lekplats i grannstan.. Om till och med en 4 åring undrar vad jag håller på med är det illa. Men vi hittade till sist:) Jag var glad för att äntligen jag fick se något annat. 4 åringen var glad över.. Och håll i er nu! Vippbrädan! Tänk vad så lite kan göra för för ett barn.. Hon satt där i 1 och en halv timme. Utan att knappt rubba sej. Inget annat var roligare. Och hade hon gått därifrån kanske någon annan tagit vippbrädan från henne.. Ja jag kanske får lära henne ett och annat om att man ska dela med sej av saker. Det är nog en sak som är säkert!

Min värdmamma överraskade mej genom att komma hem redan kl 3:) Så jag hade kunnat gått av mitt pass då och gått ner till mej. Men jag tyckte det verkade för tråkigt så jag valde att jag stannade kvar. Joinade min värdmamma, nana och grannes samtal. Ganska så kul att höra när grannen snackade om hur lite pengar hon hade lagt på sina utelyktor, bara några 2000.. Och att hon precis köpt nya golfklubbor för bara 9000. Sen hade hon ju fått köpt nya golfklubbor och bagar åt sina 3 barn och allting var ju sååå billigt. Ja dom rika dom kan! :P

Det får bli allt för idag. Förhoppningsvis lyckas jag lägga ut mitt inlägg denna gången. :)

♦ Joey

Det var värt ett försök!

Hahahaha ha HA! Det är det ända jag kan säga angående mitt försök om att ta mej till det stora köpcentrumet idag! GPSen ville inte hitta det så jag bestämde mej för istället inspektera HELA matbutiken och se om det fanns några vettiga saker att inhandla. HAHAHA säger jag om den tanken. Jag kör och kör och hittat till vad jag tror är mataffären.. Men nä. Det var min lilla stads egna affärsställe. Där dom har allt från möbelaffär till klädesbutiker. Jag gick in i 3 butiker innan jag satt mej i bilen igen... Det bara regnade och regnade så hade inte dirket någon lust att gå till affär till affär och bli dyngsur på köpet!

Så jag gjorde ett nytt försök med GPSen. Slår in Stop and Shop som mataffären heter och kör dit! Tror jag kommit rätt så ställer bilen tar en kundvagn och går glatt in.. MEN!!! Det var tydligen en allt i allo affär. Hade inte så värst mkt mat och inge frukt el grönsaker, men destomer elektroniksaker, toalettprylar, diverse inredsgrejer mm.. Jag bestämde mej för att ändå kolla in det dom hade i mat väg.. Och efter 40 min och gått igenom 5 olika gångar gav jag upp! Betalade och körde hem! Nä jag önskar jag kunde programera in alla vägar och ställen i min hjärna så jag slapp köra fel väg och till fel butiker! Men som sagt. Det var väl värt ett försök. Kom ju inte hem tomhänt precis!

Väl hemma så var nana och papa här! Alltså morfar och mormor. Tittade genom en hel del bilder på datan med dom och jag måste faktiskt säga att det var riktigt kul att få ta del av det! Bilder från när den lille föddes, dop, födelsedagar, släkträffar, resor ja allt:) Grymt kul:) Och lille nana kommenterade varje bild så jag skulle hänga med:)

Jag måste tillägga att jag för tillfället är GRYMT avundsjuk när det nu på facebook snackas om bal och student på önnestad! Får mej att önska att jag kunde få göra om allting igen! Var en sån sjukt rolig tid!! Men nu är jag här och bygger nya minnen och upplevelser. Jag kommer säkert sitta hemma i Sverige om några år och få en tår i ögat när jag tänker på min USA tid. Och önska att jag kunde ta mej tillbaka hit. Så det är lika bra att jag njuter - så länge det varar :)

♦ Joey

Gör framsteg!

Jag gjorde det!!! :D Jag körde hem från barnens skolan UTAN GPSen!! :D Fick till och med en applåd av barnen när vi kom fram:P Jag har även varit på min första riktiga såkallade "playdate" :) Det var barnens kusin och deras moster som inte bor alls långt från vårt hus som kom och lekte med oss:) Lite roligare att umågs med en vuxen person för en gång skull:) För övrigt har dagen med barnen gått utmärkt!! Väldigt förvånad över alla fråmgångar:)
Tänkte visa lite bilder från min promenad i helgen:) Så har ni fått sett lite om hur omgivningen ser ut:P Även fast detta inte är det man vanligtvis ser:P



Att gå rakt ut från ett stort villaområde och ut på en ganska så öde väg var lite chockerande i början:P



Flygplanet som ni ser, är ett monoment från första el anda världskriget, då ett liknande flygplan faktiskt kraschade på just denna platsen..






Ut i skogen!



Där skogsvägen tog slut hittade man, ingenting:P

♦ Joey


Good day!

Som ni kanske kan se är inte rubriker min starkaste sida:P Men det är nog helt enkelt stå ut:P Iallafall så har ännu en dag gått här i USA. Vädret har varit underbart idag med! Så varit ute med lillen hela dagen! Tyvärr fick jag inte henne att åka någonstans så vi var bara på baksidan av huset. Lekte allt möjligt och speciellt gjorde hennes favoritsysselsättning nämnligen leta efter spindlar:P Sjöng en del svenska sånger för henne vilket hon tycke jag sjöng alldeles underbart:) Jag börjar tro att jag faktiskt är en bra sångare, nu har både min lilla syster och mitt värdbarn sagt så och då borde det väl vara det slutgiltliga el? haha! Annars så har dagen gått jättebra med alla barnen:) Haft riktigt trevligt:) Såhär kan det fortsätta tycker jag :D

Har jag förresten nämnt att min familj har en utomhus bubbelpool??? Nä det har jag nog! Då skriver jag det nu:P haha! Kom på det igår! Hade inte sett det innan! Tydligen är den sönder för tillfället, men dom ska laga den i veckan:) Uppvärmd o allt. Inte illa;P

Såg även årets första fjäril idag :D Och när jag tänker efter kommer jag inte ihåg när jag senast i sverige såg en sån! Kanske kan bero på att hela förra sommaren jobabde jag nonstop under dagarna! Har iallfall nu lyckats se en:)

Nu har jag precis haft möte med min LCC och mina värdföräldrar! För er som inte vet vad en LCC är så är det som min kontaktperson här i USA. Jag kan kontakta henne om jag har några frågor el problem. Hon är ju oxå LCC för mina värdföräldrar så det fungerar för oss alla. Men i vilket fall som helst så är hon jättegullig:) har hört skräckhistorier om att LCCna kan vara ganska så konstiga och man inte alls kan vända sej till dom. Men inte min:) Pratade iallafall genom genom allting om regler och grejer idag. Fick även IGEN beröm för min engelska.:) Min värdmamma sa att jag pratade lika bra som en som ursprungligen kom från USA:P Och att ingen av deras förra Au Pairer ens varit i närheten av mej. Visst deras tal kom ju efter någon månad men jag är tidig:) Så 1-0 till Josefin :D

Avslutar mitt inlägg med en ganska så misslyckad bild på mej med min " I love New York" tröja! Kom ju på att ni inte fått se den:P och eftersom jag är så stolt att jag lyckats skaffa en så är det bara tvunget med en bild:)



♦ Joey

Hästar!

Halv 7 gick jag upp i morse. Det var visserligen min lediga dag. Men tvillingflickan i familjen skulle iväg på en hästtävling och det ville jag absolut inte missa! :) Var härligt att vara bland hästar igen:) Vädret var super! Solen sken men det blåste lite så det var inte för varmt:)






Det var ganska mkt som skillde sej från tävlingarna hemma i Sverige. En sak som jag la stor märke till var att många hästar hade löjligt lång svans!! Hemma hade vi klippt den 10 ggr om! Men tydligen skulle det se snyggare ut.. Själv vet jag väl inte om jag tyckte det precis.. Alla engelska hästord var oxå ganska svårt att hänga med i! Jag vet en del om hästar och vill gärna svara på alla miljoner frågor som min värdpappa hade:P Men det var svårt att hitta rätt ord:P Måste nog plugga upp mej lite på den fronten:P



Hon var så duktig lilla tösen:) Kom 1a i två delmoment och 2a i ett! :) Hon var faktiskt duktig för att vara en liten åttaåring:)

På vägen hem var det taket ner på cabben och bara känna vinden i håret. Och visst blir man lite mallig när man åker förbi alla andra i en snygg BMW utan tak:P Kan lixom inte låta bli att tänka "HAHA" ! :P

Varit ganska rastlös under dagen... Men lyckades städa igenom lägenheten och få lite ordning:) Och sen begav jag mej ut på en härlig promenad i solen:) Väl tillbaka i huset hade familjen gjort en liten brasa där dom passade på att elda upp lite kvistar som hade skräpat ner i trädgården. Samtidigt som barnen grillade marshmallows! När det var dax för barnen att gå in och lägga sej passade jag på att stanna kvar och vara lite social med min värdpappa. :) Lika trevligt varje gång:)

Den enda saken jag egentligen ångrar att jag inte gjorde idag var nog att jag inte tog någon solkräm på mej.. DUMT! Nu har jag en ful bonnabränna! Great!

♦ Joey

Life is good!

Jag fick min sovmorgon! Äntligen:) Men hade ställt klockan på 11 för jag gissar på att om jag hade kunnat så hade jag sovit hur länge som helst!! :P Har tvättat lite idag tråkgöra som måste göras! Har ju inte tvättat sen jag kom till usa så det var på tiden! :) Framåt sen em lånade jag en bil och begav mej ut på en tur!



Jag körde runt i minst en timme. Visste inte vart jag skulle men det spelade ingen roll! Musiken på hög volym och solbrillorna på! Kändes så jävla underbart! Ville bara skrika av lycka! :)



Alla kör som galningar men håller man sej i bakrunden o låter alla idioter bråka så klarar man det utan problem:P



Efter att kört utan något mål och jag sedan lyckades hamna tillbaka i den stan där jag började, så knappade jag in vägen till närmaste strand på GPSen! Väl framme gick jag på en promenad, åter igen Underbart:) Var väl inte precis badväder. Men kan tänka mej hur fullsmockat där kommer vara när sommaren kommer på riktigt!






På vägen hem körde jag lite fel o så.. Men GPSen tog mej hem säkert! :) På vägen lyckades jag köra förbi en bil där det stod "Life is good" :) O javisst är inte life good! Jag tycker då det! :D

♦ Joey

Morfar!

Jag ska vara ärlig, för ärlighet vara längst! :) Idag har min dag varit liiiite tuffare än igår.. Barnen har inte gjort det lätt för mej. Men jag förstår dom! Det var nog jobbigt för dom att Jowita åkte igår hon har ju varit här i 2 år! Och jag är ju helt ny klart dom måste testa mej. Så det kommer väl vara såhär då och då i början. Men det är tur att dom är helt underbara mestadels! Verkligen glada och kärleksfulla barn:) Så jag kan stå ut! :P Dessutom så när min värdmamma kom hem så kändes det så bra! Allt känns så bra med familjen! :) Men jag måste ge det tid. Sen tror jag allt kommer gå som på räls:)

Efter jobb idag började jag dra och slita i köket.. Och insåg att det mesta som finns i skåpen är gammalt.. vissa saker hade gått ut 2007!! Så jag tog fram sopsäcken.. mohaha! :P Men vissa saker kändes konstigt att slänga.. jag menar brukar inte typ rapsolja och kryddor hålla föralltid?? :P typ. På tal om mat så är maten ganska så konstig här på andra sidan jordklotet.. jag tror jag har rotat genom hela familjens frys och kyl för något ätbart men har inte hittat mkt:P Kanske dax att själv köra till affären? :) Iallfall så hittade jag något bröd som såg ut att vara lite fullkorn och kryddor i sej. Så igår la jag in den i micron för att värma den. ..När jag sen tog ut den märkte jag att det inte bara var bröd! Den var fylld med ost och köttbullar!! Tydligen jävligt svårt att hitta ett vanligt fullkornsbröd i detta landet:P

Nu senare på kvällen så har jag och min värdpappa inspekterat min säng. Jag märkte nämnligen att det var något fel på den när jag la mej i den första gången. Och jag hade rätt, hela madrasstommen var HELT sönder! Så i helgen ska dom köpa en ny säng till mej. :) Och min värdpappa skämdes för att han visste inte att den var sönder. Men hur skulle dom kunnat veta de? Känns iallfall bra att dom inte ignorerar sånna saker. Jag sa det lixom till dom igår och idag bar dom runt på madrasser hit och dit:)

Idag går mina tankar helt och hållet tillbaka till Sverige och min familj! Älskade morfars begravning var idag... Jag hoppas det var en otroligt fin begraving! Tyvärr kunde jag inte själv vara där.. Men hoppas Morfar tittar ner på mej och tycker att det jag gör är bra. Att han är stolt över mej. Och att han förlåter mej för att jag inte kunde vara där. Själv har jag suttit hela kvällen med ett tänt ljus bara för han. Nu hopppas jag bara att han får det bra uppe i himlen! <3




<3

♦ Joey


Tankar.



Min klass från skolan:)

Idag jobbade jag på egen hand hela dagen:) Allt gick över förväntan! :) Men imorrn kommer den stora prövningen då jag är absolut helt solo här i huset:P jag körde faktiskt bil också helt själv oxå! :) Och jag hittade!! Fram och tillbaka från skolan UTAN att köra vilse. Är faktiskt lite stolt över mej själv:)

Men nu när Jowita har åkt och lämnat mej ensam kvar blir det lite tomt. I helgen får jag förhoppningsvis tillfälle till att ragga upp lite nya vänner:) Och då blir det inte lika ensamt. Har även en del att fundera över så jag har väl att göra ändå. Och fixa och dona här i lägenheten måste man oxå börja med! Så det går nog ingen nöd på mej, än! :)

Har dock pratat med trevliga människor på msn och facebook som har gjort att man inte känner sej helt solo på andra sidan jordklotet:)

O jag säger det igen naturen här är faktiskt jättefin! :) Är glad över att hamna på det stället jag gjorde. Nära till storstan men bor ändå utanför city så man har naturen:) Jag ska ta mej i kragen o ta lite bilder i helgen så ni får se själv:)

♦ Joey

Ledig!

Fick jag den efterlängtade sovmorgonen som jag ville? Ni vet en sån sovmorgon när ingen väcker en och ingen klocka ringer. Svar: Nej! Eller jag ska egentligen inte klaga:P Vaknade halv 11 av att Jowita hade tänt överallt och snackade i telefon:P Men jag förstår Jowita som har en del saker att hinna med innan hon åker hem imorgon! Men ändå. Jag hade behövt sova ut. Men jag får nog tillfälle i helgen:)

Jag har inte åstakommit speciellt mycket denna dag. Vädret har varit uselt och jag är fortfarande trött som en gris. Eller gris är kanske fel beskrivining men jag tror ni fattar! Jag rotade igenom alla lådor och skåp i köket och insåg att det fanns redskap för en hel stor familj här! Jag har bakmaskin, fritös, x antal toastmaskiner, kaffebryggare you name it! Inte för jag vet vad jag ska med allting till, men vem vet en dag kanske jag är glad att jag har så mkt saker:) Enligt Jowita fanns det ju inte heller några stekpannor och verkligen inga stora skålar heller. Men jag hittade MINST 5 skålar och 4 stekpannor!

Mina tankar har snurrat idag om hur jag vill inreda mitt hem här när jag väl blir själv. Tror jag måste söka upp närmaste ikea och en inredningsbutik iallafall:) En sak som är säkert iallafall är att jag ska ta bort en del av alla stolar som står här! Jag skojar inte när jag säger att jag har 11 stolar! :P

En sak till jag också har upptäckt under dagen är att jag har runt 300 olika amerikanska tv kanaler.. varför? Vad ska någon med så många kanaler till? :P

Nu ska jag mentalt förbereda mej inför imorgon då jag, mina damer och herrar, ska jobba för första gången själv! Jag ska köra bilen för första gången själv och jag ska hitta vägen till tvillingarnas skola i tid.. Jag önskar mej själv lycka till och ni kan ju hålla tummarna för mej att allt går som det ska:)

♦ Joey

Trött!

Som rubriken säger så är jag ganska så trött! Idag har det hänt ungefär lika mkt som igår! Den förra au pairen Jowita har visat mej en massa ställen idag med! Jag kommer nog att älska GPSen sen när hon åkt hem! För hur ska jag annars kunna hitta till alla dessa ställen:P

Jag fick se en annan sida av området som jag bor på! Vi gick på en promenad på eftermiddagen så Jowita kunde visa mej en lekplats som låg i närheten. Och då upptäckte jag lugnet själv bara några hundra meter från huset! det är sjukt fin natur här omkring! Och jag kommer definitivt kunna finna lugnet genom att gå runt där,  Helt amazing! :)

Fick äntligen skypa med mamma! Oboy var kul det var att prata med henne! <3 Och som en liten notis kan jag ju säga att jag saknar huliganerna, lite:)

Imorrn är jag ledig och det kan behövas efter några intensiva dagar!! Och för att ladda batterierna inför torsdagen då jag kommer jobba helt själv för första gången! :)

♦ Joey

ps nu har jag äntligen hunnit med att lägga upp bilderna från NY oxå! Så jag har hunnit ikapp med all uppdatering:) inte en dag för sent:P

NEW YORK!!!

Här kommer bilderna fån NY! Som jag sagt innan! Det går inte att beskriva med bilder! Men jag gör ett försök:)



En och en halvtimmes färd in till New York City. man fick försöka underhålla sej själv:P


Alla gråa prickar som man ser. Det är gravstenar! SJUKT stor kyrkogård! LÄSKIGT, jag vet!!


Dom kända taxibilarna!


Utanför Central Park!


Alla affärer finns. You name it and they got it!


Empire State building!


Det liknar en vanlig ombyggnadsplats, men det var här som World Trade Center brukade stå...



Glad över att äntligen få uppleva NY!! :D





Frihetsgudinnan!





Underbara gänget!


Uppe på 65:e våningen i rockfeller center! Utsikten var underbar!





Imponerande!


Empire State Building!


Utsikten från rockerfeller gjorde så man blev stum. Mållös!


Time square! Synd jag inte fick uppleva det när det va mörkt! Men ska dit igen!! :)



Fler bilder kommer komma upp på facebook! :)

♦ Joey

Allvaret har börjat!

Idag började allvaret! Föräldrana skulle iväg till jobbet så lillflickan skulle vara med oss! Jag skulle få en hel del information om var jag kan ta barnen under dagen och vi hann med mkt! Först åkte vi till bibloteket. Därefter begav vi oss till ett zoo som ligger i närheten. Men vi hann bara vara där i ca en halv timme! Sprang typ runt överallt! :P Men jag fick se en liten bit så det var okej:)

Därefter blev det visning av alla möjliga olika ställen. Ett veterinär ställe där man även kan besöka vissa dagar och se vad dom hittar på, gymnastiksal där barnen kan leka runt och efter lunch så åkte vi till ett stort stort köpcenter! Köpcentert kommer jag definitivt åka till igen! Även utan barnen! För dom had verkligen alla möjliga affärer där!! :)

Vi hämtade upp tvillingarna på skolan och tog hem dom. Sen var det dax för hela köret med läxor och massa lek! Framåt eftermiddagen kommer min värdmammas föräldrar på besök:) Även kallad Nana och papa :) VÄLDIGT trevliga och underbara människor! Tog emot mej med öppna armar! Massa kramar och dom var verkligen tacksamma för att jag var där! Ganska så intressant ändå för papa hade varit en präst tidigare. Jag visste inte att min familj var så troende som dom var! Men eftersom det egentligen inte kommer påverka mej har jag inte uppmärksammat det innan. Men nana och papa använde ord som god bless you och we have been praying for you! Inte ord som jag är van vid! Men kul att höra hur dom ser på allting! :)

Idag fick vi jobba lite längre än vi vanligtvis skulle gjort så efter 11 intensiva timmar är jag nu rätt slut i huvudet! Men nya tag imorgon:)

Nu har jag även lagt upp bilder från skolan som ni kan se i mitt tidigare inlägg. New York bilderna tar jag tag i imorrn för just nu vill jag bara sova:) Natti Natti! :)

♦ Joey

Training school!

Här kommer äntligen lite bilder från tiden på skolan i NY! :)


Det stora flyget :)


Detta var det första jag såg av usa:) Underbart:D







Grupparbete!


Min hund.. El ja meningen var att det skulle se ut som en hund:P


Presenten från värdfamiljen:D


Internationell sing a long. Detta tror jag var Brasilien:)



Tyskarna! Hälften av folket på skolan var tyskar..



Utsikt på kvällspromenad :)





Infarten till Skolan!


Sarah, Jag o Cris! Underbara tjejer:)


Polisen som var och föreläste för oss. Såklart hade han take away kaffe och munkar med sej:P



Kvalitetstid med pojkarna Marco och mathias:) Trevliga prickar:)


Konsiga flingor som serverades på frukosten! Fråga mej inte hur dom smakade! För det vågade jag aldrig göra:P



Byggnaden där vi hade alla lektionerna!





Min lärare Marie:)


Diplom :)



Underbar utsikt från skolområdet :)



Dax för att säga hej då till alla!



Alla svenskar samlade! :)

♦ Joey

Två gånger på samma dag!

Jag var bara tvungen att skriva 2 inlägg idag:P För efter förra inlägget så har det hänt saker som gjort mej glad. Som gjort mej mer säker på att allt kommer bli hur bra som helst:)

När jag inte kunde åka in till Boston trodde jag att min dag skulle bli lång, tråkig o dötrist. Men så bestämde jag mej för att gå en sväng runt i området bara för att få lite luft och se mej omkring. Men kom hann bara ut i garaget sen träffade jag på min värdpappa och den ena tvillingen :) Sen fastnade jag där:) Snackade en del med pappan om allt o inget. Sen lekte jag lite med barnen ute på garageuppfarten. Vi ritade med aspaltspennor överallt o hade faktiskt lite roligt:) Tvillingarna verkar vara 2 underbara barn dom med:)

Efter lite lek kom pappan o frågade mej om jag ville prova köra lite. Ni vet här i USA kör dom som galningar!! Dom kör aldrig efter hastigheterna, allting är ja här kör vi typ den hastigheten.. Dom kör om varandra invändigt. Ja ni kan ju tänka er hur det är! Men det gick bra o köra:) Fick se mej omkring o det är verkligen jättefin natur här runtomkring:) dessutom fick jag lite ensamtid med pappan vilket var väldigt behövligt:) Vi fick pratat igenom en hel del saker som jag gått oundrat över sen jag kom hit. Han är verkligen hur hjälpsam som helst! I veckan ska han fixa mej en till addapter tex så jag har 2 istället för bara en:)

Jag har hört av så många nu sen jag kom till det stora landet att jag pratar så bra engelska. Alla tror jag tagit privat lektioner el nått:P Ja man tackar ju, för man vill ju att folk ska förstå vad man säger. Men jag brydde mej egentligen inte så mkt om vad dom sa. För jag ville ju att familjen skulle tycka så, det var viktigast. Men när värdpappan sa likadant, blev man ju lite glad. Betyder mkt att dom förstår mej:)

Imorrn börjar jobbet på allvar. Då ska jag gå brevid den förra au pairen o på torsdag blir jag helt själv så jag har mkt att lära mej på så liten tid:)

♦ Joey

Bara för att.

Okej, jag har fått reda på hur internet funkar så nu kan jag faktiskt använda internet fran min egna dator. Men addapter har jag ännu inte lyckats fixa så jag skriver ett snabbt inlägg med det sista batteriet som jag har på min egna dator:P Saknade dom svenska knapparna:P

Men idag har allt varit lugnt! Fick sova ut vilket var underbart:) Varit uppe o snackat lite med min värdmamma och hon är verkligen hur trevlig som helst:) Barnen började dra i mej så fort jag visade mej så jag antar att det är ett bra tecken. Den ena tvillingflickan håller dessutom hårt i lilla gubben nallen som jag gav till henne :) Ett bra tecken tycker jag :)

Skulle egentligen träffa svensken Linda idag i Boston men har inte tillgång till bil för tillfället. Mina värdföräldrar har fullt upp och den forna Au Pairen är ute på drift. Det är faktiskt Mors dag här i USA idag sådet vankas gäster ikväll:P Värdmammans föräldrar kommer på middag:P och jag vill inte be dom mitt i allt stök att köra iväg mej till tågstationen.. Bussar existerar tydligen inte här heller o att gå är inte ett alternativ om jag inte vill gå vilse:P Så jag får spendera lite tid för mej själv idag. Kanske smälta allt som hänt den senaste tiden. Kanske gå på en promenad och utforska området. Sen får jag väl gå upp till familjen senare idag och presentera mej för mormor och morfar:P

Har även hunnit med att skypa för första gången med pappa marita o syster. Vilket var skoj :)

Sen vill jag passa på att säga att det är extremt kul att även mormor och Torsten hittat till min blogg också:) Nu kan även Norrland vara med och se hur jag har de:) Kram på er:)

♦ Joey

Fullproppad dag!

Jag har fortfarande inte fatt internet till min data.. Och saklart sa funkar inte min addapter har i usa... Sa jag har daligt batteri pa allting! Men ska ta tag i det imorrn! :) Da finns det mer tid!

Dagen borjade med att jag fick en liten sovmorgon. Gick upp vid halv 10. Vi gjorde oss iordning o sen korde vi bil in till tagstationen har i stan. Dar skulle vi ta tunnelbanan som vanligtvis skulle ta 20 min... Men det var kaos idag med elektriciteten o grejer sa det tog en timme!!! O vi fick ga av nagra hallplatser tidigare for att satta oss pa en buss som tog oss till en annan tagcentral dar vi tog ett annat tag.. Iallafall sa var det valdigt rorigt! O jag blev sen till aktiviten som skulle vara inne i Boston! Men val framme sa placerades jag i en grupp med 2 kineser o 3 andra tyskar. Sen borjade jakten! Vi skulle leta upp olika saker som tex ta kort tsm med en polis, skaffa fram en tom kaffekopp fran starbucks, ja listan var lang! Allt gick bra. Fick se en del av Boston, men jag kan val saga att jag var en passiv medlem i gruppen, jag visste ju inget om Boston! Men tjejerna var trevliga och det slutade med att jag antagligen ska traffa minst 2 av dom igen:)

Jag motte upp den forra au pairen igen inne i city o vi gick o kakade lite. Jag fick se annu lite mer av Boston som verkar som en mysig stad:) Och vi bestamde oss for att ga en bit istallet for att ta tunnelbanan, dar var ju kaos. Men det slutade med att det borjade sporegna o den stationen som vi kom till hade stangt sa vi fick anda det krangligt pa vagen hem!

Val tillbaka till dar vi borjade dagen tog vi bilen till affaren sa jag fick kopa lite mat. Men vi ville bada hem, trotta o blota som vi var! Sa det skulle bli en snabb visit. Men herregud!! jag langtar redan efter svensk mat! Jag fick samlat pa mej lite dyra gronsake o frukt! Som forovrigt ar svindyrt har! Ska till affaren en gang till i veckan, sjalv o titta runt o se om det finns nagot som man kan tanka sej att ata.

men nu ar jag iallfall hemma. jag ar trott, ganska frusen o har ont i benen:P Men imorrn blir det lite lugnare. kanske ska traffa en svensk tjej! Men om det inte blir av sa ska jag nog bara forsoka lara kanna familjen lite, som jag knappt faktiskt traffat idag :)

Tack till alla som vill lasa min blogg:) Det ar kul att sa manga ar intresserad av vad jag hittar pa. O snart kommer det svenska spraket tillbaka i bloggen o bilder kan laggas upp :) Men karlek till er alla :)

♦ Joey

!!!

jag har kommit fram till min vardfamilj nu! :D Jag har inte fatt min internetanslutning an sa jag lanar en data av familjen nu :) Och allt har verkligen gatt hur bra som helst!

Allt var valdigt hetsigt i morse med allt som skulle hinnas innan vi skulle med bussarna kvart over 9. Och vi hade knappt tid att saga hej da till alla! :( Bara en snabb kram o sen bar det ivag! O aven fast det kandes skont att lamna skolan bakom sej sa var det lite sorgligt nu nar man kommit in i allting! Kommer sakna manniskorna dar och faktiskt sakna att bli retad for min skanska:P haha!

Men iallafall sa var vi i Boston en halv timme tidigare an planerat! Kom dit halv 3. O gud var nervos man var!! men nar vi kom till busstationen var det ingen dar.. Inte ens LCCn fran Cultural Care Au Pair hade kommit. Sen sag vi en BMW cabbe komma korande o som stannde o pratade med busschafforen. Alla trodde de var LCCn men na det var min Vardpappa!! Sa jag blev hamtade forst och fick aka hem till familjen i en BMW cabbe!!! Det kandes valdigt lyxigt!! :D Har ju aldrig ens suttit i en cabbe forr:P

Val hemma hos familjen fick jag ett fint valkommande av mamman o tvillingarna och saklart den trevliga Au Pairen som dom har haft. :) Jag fick se vart jag skulle bo och ja jag kan ju inte klaga!!! Fint kok, vardagsrum, stor mjuk sang! 2 stora gradrober och en fin toalett :) Jag tror jag kommer trivas som fisken i vattnet :D

En av tvillingarna skulle pa fotbollstraning sa jag blev forfragad om att fa folja med. Sa det gjorde jag. Ganska skont att det bara blev familjen som akte, sa jag inte hade au pairen dar hela tiden. Men vi hade det jattetrevligt! O den minsta ar hur gullig som helst:) Nar vi satt i bilen hem skrek hon till mej Josefin you're Awsome :P

Val hemma grillade vi o kakade alla tillsammans:) Jag fick en present till :P Lite bas saker som shampoo, hudkram mm fran ett ganska sa kant och dyrt marke tydligen:) och dom fick mina presenter vilket dom tyckte om!! Barnen alskade allting :)

Fram tills nu har jag packat upp. Och nu ska jag lagga mej i min nya sang :) Med ett leende pa lapparna. For detta kanns bra :) Imorrn ska jag in till Boston o traffa en massa Au Pairer! Det ar tydligen nagon form av tavling dar da :) Sa jag far hoppas att jag traffar nagra nya trevliga friends :)

Jag ber om urakt for att jag inte kan anvanda alla svenska bokstaverna. Men nu lyckades jag anda beratta lite om hur allting gatt :) Hors igen imorrn! Forhoppningsvis bloggar jag fran min egna dator da:)

♦ Joey

There’s nothing you can’t do, Now you’re in New York!

Jag kan verkligen inte förklara med ord el bilder hur UNDERBART New York var!!! Som en dröm! Vi hade inte mkt tid, men fick se mkt ändå!! Vi gick mitt inne bland allt, solen sken och allt var otroligt. <3

Klockan är mkt nu och alla ska upp tidigt imorrn för att ha ett sista möte innan vi ska sätta oss på bussarna som tar oss till vår familj. Så håll tummarna för att allting klickar imorrn för mej! Bilder från Skolan och NY kommer komma upp. Finns så många bilder jag vill visa för er. Men knappt någon tid!

Sov gott alla! <3

♦ Joey

Ont i magen!

Ont i magen av allt skratt som jag fått göra idag!! Hela förmiddagen och eftermiddagen idag hade vi väldigt intensiva lektioner! Och här är man typ trött mitt på dagen men blir pigg fram emot em! Konstigt känns det men det är väl tidsskillnaderna som gör det! Sen har lektionerna idag varit ganska så sega. Saker som jag redan vet har sagts.. Och vi hade även ett grupparbete där skulle vi samla information om hur barnen beter sej utifrån den åldern vi ska passa. Jag hamnade bland 8 åringarna. Och en väldigt tråkig grupp! 2 tyskar som bara snackade med varandra... Men vi gjorde snabbt vad vi skulle göra sen gick jag runt och hjälpte alla andra:P Mkt roligare:P

Efter kvällsmaten, hade vi föreläsning av en polis! Han var rent ut sagt så jävla rolig!! Han pratade lite om vad man inte fick göra i usa och om regler o grejer! Men gjorde ett kanske rätt så tråkigt ämne roligt :) Roligt börjar vi au pairer som är här oxå ha! Vi har lärt känna varandra lite mer och börjar kunna vara lite mer som oss själva:) Och gud vad jag har skrattat!! Var länge sen jag gjorde det såhär mkt! :) Mitt hederliga gosedjur har oxå fått ett nytt smeknamn.. körven! Och han har gjort så att många fått ett gott skratt här idag:P Stackars lilla korven:P Men han gillar att alla tycker om han! :)

Efter alla föreläsningar idag så gick vi ner till affären här i "byn". Dom hade visserligen stängt. En timmer för tidigt.. Men men:P Sen skulle jag o en svensk tjej som heter Sarah få svensken mathias och tysken Marko med oss på karokee kväll. Men klockan blev lite för mkt och vi var rädda att inte kunna komma in på området igen, eftersom grindarna stängs kl 23. Men vi hade trevligt ändå:) Man måste verkligen dra igång killarna, som blir ganska tillbaka dragna av att umgås med typ 38 andra tjejer:P

Tyvärr är internet fortfarande så himla trögt! Det sitter typ 20 pers där det finns bäst teckning och där fick ingen någon kontakt överhuvudtaget!  Men jag står nu på mitt rum, med datan uppe i våningsängen och står upp och skriver:P Allt för att få er där hemma uppdaterde:P MEn tyvärr inga bilder idag heller.. Tror jag får fixa dej när jag kommit till familjen. Men bilder kommer:) Det lover jag er:)

Imorrn är det NYC :D :D :D

♦ Joey

Tillbaka i skolbänken

Idag har jag bokstavligen återgott till skolbänken! Alla på skolan delades in i 3 olika klasser, beroende på vart vi skulle bo efter skoltiden. Vår lärare, Marie, är en trevlig äldre dam som vet det mesta om USA. Och det har varit mkt inforamtion idag! Och jag måste säga att jag nog har drabbats lite av jetlag! man är sjukt trött mitt på dagen och det blir ganska svårt att sitta och lyssna. Men i slutet den sista lektionen fick vi sitta och pyssla vilket var lite bättre:P Vi skulle göra något som ett barn skulle uppskatta att få. Jag gjorde en hund! Såg mkt bättre ut i mitt huvud än i verkligenheten.. haha!

Efter kvällsmaten hade vi internationell sing a long med alla au pairer. Vi delade in oss efter land och sen skulle vi sjunga och dansa en barnsång inför alla! Vi svenskar sjöng "i ett hus vid skogens slut" om ni fattar vilken visa jag menar:P Det är verkligen männiksor från hela världen här! Sjukt kul! Argentinga, Australien, Brazilien, Slovakien mm! Och tyskar förstås! När dom skulle upp och sjunga var det säkert hälften av alla som går här! :P 

Maten här på skolan är ganska så illa... Jag är inte kräsen med maten.. Men ni skulle se! Dom har dock en ganska hyffsad salladsbufe, så det är väl i princip vad man lever på. Sallad och lite tillbehör:P haha tur att det inte är så många dagar man ska bo här! :P Duscharna lever sitt eget lilla liv oxå! Som idag tex så duschade jag i kallvatten! Visst det är varmt här! Men kanske inte är det roligaste jag gjort:P Det som dock gör allting så kul här är alla människor här! Så olika! Men alla lika trevliga:)

Idag dök det även upp ett paket från min familj! Det är bara vissa av oss här som fick en present. Men jag var en av dom! Trodde jag aldrig! :) Blev verkligen glad! Tydligen fanns det olika saker i dom. Och jag fick nog en av dom som var mest i! :D Ska ju till NYC på torsdag! Och min familj betalar tydligen för den 4 timmars långa guidade turen! Plus en tur upp i Rockfeller Center där man kan se stora delar av New York uppe från luften! PLUS en middag på en restaurang i närheten av Empire State Building! Fan vad kul det ska bli!! :D Men det var inte det ända i korgen! Har fått presentkort på starbucks (typ som expresso house i Sverige), något presentkort till ett annat fikställe, en vattenflaska, litet block med penna, en keps, choklad och något annat godis OCH en huvtröja! Huvtröjan ska väl likna dom kända Collage tröjorna som dom har här i USA! Nä fan vad jag glad jag blev för de :)

Jag försökte ladda upp bilder.. Men internet är ganska så långsamt här. Så blev bara några! Klockan är mkt här, så måste gå o sova, men gör ett nytt försök imorrn med fler bilder :)



Flygplanet som jag åkte med frå London till New York! Det var verkligen stort!!






Bild från byggnaden där vi har vårar lektioner:)

♦ Joey

USA :D :D

Jag är i USA!!! Kan inte fatta det med det är jag!! :D Klockan är nu här halv 9.. O hemma halv 3.. Jippy!! :P Men snart får man krypa till kojs i den inte allt för bekväma sängen på det inte alls för hippa rummet. För den som inte vet befinner jag mej på John's University som ligger en bit utanför NY! Skolan där nu fram tills fredag då jag åker till familjen ska bo på:)

Har varit helt Crazy 24 senaste timmar! Körde väldigt nervös från Malmö och Sverige kl halv 5 imorse. Kom fram till Kastrup. O allt gick väl helt okej där. Enligt mej var tanten vid in-checkningen en bitch, men det kanske bara var jag som tyckte det:P Fick säga hej då till mamma och pappa.. Vilket var jobbigare än jag kunnat föreställa mej! Kände att man ville bryta ihop men försökte lägga undan känslorna och fokucera på vad som skulle komma! Och tänk vad man kan bli som ett litet barn igen med föräldrarna brevid sej. När jag sen blev själv kvar var jag tvungen att koncentrera mej för att ens komma på flyget:P

iallfall landade jag i england utan problem! Det var väl i England som det uppstod en liten putte sak! Fast för mej höll mitt hjärta på att hoppa ut bröstkorgen! Vid säkerhetskontrollerna tog personalen mitt boardning pass. Sen blev jag supernoga visiterad och efter det var boardingpasset borta!! PANIK!! Men personalen var hjälpsamma som tur var. Och nä alla där hemma, det var inte mitt fel, det var deras:P Men inget hände och jag kunde lugnt o stilla gå ombord på flyget mot NY. :D Även de flyget gick hyffast. Om man bortser från den otroligt trånga platsen som jag fick. Dessutom fick vi nästan sitta ner alla 7 timmar för var ordentligt med lufthopp el vad det heter som gjorde att vi var tvunga att hålla oss på våra platser.. Men annars helt okej resa:) En syn jag aldrig glömmer är när vi skulle in för landning. Att se hela NY från luften. Alla hus. Alla dockhus! Sjukt overkligt!

Efter lååång väntan på att komma in i USA gick jag äntligen ut med alla min tunga väskor! En snubbe stog med en skylt "Cultural Care Au Pair" utanför och jag och en tysk kille åkt med honom till skolan! Mkt information har man fått under dagen här på skolan! Och många nya ansikten! Men alla verkar trevliga så ska nog inte bli några poblem :) Imorrn är alla lite piggare och förhoppningsvis lite mer på hugget. Kul dock med alla kulturer. Roligaste var ändå alla spansktalade tjejer som jag råkade nämna för att jag läst spanska i 4 år. Det blev typ kaos på 15 st som ville att jag skulle kläcka ur mej något. Och inte trodde jag att una cervesa por favor skulle få sånt fnitter och få vissa att vika sej av skratt. Gott om humor tydligen. Det gillar vi!

Nu ska jag avsluta mitt långa inlägg. Dax för sängen så jag orkar med alla lektioner imorrn! God natt på er alla, som antagligen redan sover gott hemma i Sverige :)

♦ Joey


Sista inlägget i Sverige!!!

Sista dagen i Sverige på väldigt länge. Sista inlägget i bloggen på svensk mark! :D Kan fortfarande inte fatta att jag åker imorrn, men det kommer väl skjunka in efter ett tag antar jag :P Men vilken dag jag har haft!

har packat typ hela dagen.. Men har även lyckats pratai telefon med en tjej som kommet vara på skolan samtidigt som jag och fikat med en annan en liten stund:) Väldigt trevliga båda 2 och vad jag har märkt av dom andra svenskarna verkar alla vara vettiga :) Skönt! Packningen slutade dock lite i panik nu här på kvällen. Vägde allting och den stora väskan vägde 34 kg.. Men fick bara väga 32.. Allting som fanns med den ville jag ju ha så var ju sjukt svårt att ta bort något! Slutade med att mamma i princip fick tvinga mej att ta bort något som jag faktiskt kunde köpa där... haha! Sjukt det där att en hudkräm är så speciell bara för att den är från sverige:P Men nu är allting klart! bara datan som ska tryckas ner!

Men nu är det dax att avsluta! Nästa gång kommer inlägget från NY :D Spännande:D Ha det bäst!

ps! Tack alla som har varit här för mej och stöttat mej med uppmuntrande ord och genom att bara finnas till! har lugnat mej många gånger! Så tack till er! Älskar er! <3


Det drar ihop sej!

Jag har typ en och en halv dag kvar i älskade Sverige! det är verkligen helt overkligt att jag vid denna tiden om 2 dagar i NY !! Det är helt sinnes! men det ska bli så otroligt roligt:D Allting är under kontroll. Ja eller inte min packning:P haha det är verkligen ganska panik med den biten! Men det börjar bli lite ordning iallfall:) inte alls lika rörigt som det varit! ska nog ordna sej :) 

igår hade jag avskedsmiddag men mina underbara vänner :) <3 fick så fina saker från dom! Vill verkligen ta med allting jag fått, och ska göra mitt bästa för att allting får plats:) Men verkligen en lyckad kväll :)

just nu sitter jag hos pappa för sista gången på att långt tag. har käkat god middag och lite så:) även fått pengar av dom :) och det tackar jag verkligen för :) <3 dom kommer verkligen komma till nytta :P

Skriver ett sista inlägg imorrn, sen kommer jag skriva från USA :D de ni:) Ha det bra!

♦ Joey

RSS 2.0