Una ilusion, that plays with your mind and makes you take action.

Tänkte det kanske är lämpligt att uppdatera er där hemma om vädret! Hahahahahaha HA! Nä men helt seriöst så vet jag att ni kämpar på med snö. Hade jag varit hemma hade jag tyckt det varit mysigt. Just in time för första advent och allt! Men det är ren fakta att när jag idag var ute och gick faktiskt inte ens behövde ha jacka på! Visst det var nästan på gränsen till för kallt, åtmindstånde för händerna! Men ändå! Lite galet är det! Detta kan jag nog inte skryta länge om. En fågel har viskat i mitt öra om att snön är på väg!

Ledig och utan bil har jag varit idag. Inte en rolig kombination där inte. Men jag ska inte klaga allt för mkt. var ju ändå ledig! Men imorrn är det back to reality och jobb väntar mej. Efter nästan en veckas ledighet.

När jag väl fick bilen på kvällskvisten åkte jag och hämtde upp Taru. Det blev middag med en massa prat. Därefter tog vi och körde till en kareokee bar. Pinsamt läge när vi kom in och det var MAX 10 pers där inne. Alla var 40+ och inte i nyktraste laget. Så vi styrde mot en annan bar istället. Den var inte mycket bättre = inte en enda kotte.. Tjejen bakom baren såg till och med förvånad ut när vi traskade in, haha. Så vi vände på klacken och gick ut igen. Taru hade en fixide om att hon verkligen ville till en kareokee bar så det blev till att styra tillbaka till den första igen! Där hade mängden människor minskat till hela 4 personer! Men vi var ju där, så vi satt oss ner och snackade med bartendern istället. Taru tvingade sedan mej upp på scenen för att sjunga Kelly Clarksons Breakaway. Det gick väl som det gick! :P Höhö.

♦ Joey

I don't know why I'm still surprised.

Efter mycket väntan idag kom Leyro och Viktor och hämtade mej för att åka in till Boston. Och efter mycket om och men så skulle vi möta upp Laura, Anna och Mike på Fire and Ice. Roligt nog så tog vi en himla omväg för att komma dit! ja det tog säkert en timme efter tagit tunnelbanan och gått ett bra tag. Men när vi kom ut från restaurangen efter middagen så insåg vi att vi var one block från där vi startade från början, haha! Så kan det blir ibland!

Middagen var väldigt mysig iallafall. Fick sällskap av Alonso och sedan senare av Jonas. Som vanligt blev vi lite uttråkade och det slutade med att vi hade ett litet iskrig. Jag tog automatiskt till sist ett glas med is och hällde ut i Mikes knä.. Skulle sen få ångra det! För när jag trodde allt var peace och vi började gå mot tunnelbanan hem så fick jag betala dyrt! Fick ett helt glas med is (smällt dessutom för Mike hade haft det innanför sin tröja!) innanför min tröja! Mysigt! Sånt händer när man är kaxig vetni:P

Väl tillbaka i Braintree åkte vi till Fours där det var avskedsmiddag för Sarah. Och ska jag vara ärlig så är det första gången jag känner något för någon som lämnar oss. Visst jag hade inte direkt bra kontakt med henne. Men det faktum att hon i sommras fick  mej att känna mej speciell på min födelsedag. Eller ja det var ju egentligen inte min födelsedag, men lina trodde det:P Anyway. Man kanske måste vara här för att fatta. En vänlig sak, någon som ger en handen, det betyder hela världen just för denna stunden. Det betyder mycket. Små saker ni vet. Så för första gången kan jag ärligt säga Lycka till i framtiden och verkligen mena det. Än har inga tårar runnit när nägon åkt hem, om man inte nämner Sandra som fick byta familj. Men jag är rätt säker på att det kommer. Det är det dryga med att vara Au Pair. Folk kommer och går. Det tillhör vardagen. Men bara vissa lämnar stora spår efter sej.

Sitter här lite smått irriterad över vanliga vardagliga saker. Sånna saker som jag lärt mej stått ut med och inte längre berör mej så mkt som dom en gång skulle gjort. Sen är jag även splittrad över beslut som jag snart måste göra. Det är inte lätt. Det ska gudarna veta.


You guys are what making me trough the day. My wonderful friends. I can't thank you enough for being there for me. Love u! ♥

♦ Joey


We try too hard and it's a waste of my time.

Fått upp det sista av mitt julpynt! Nu ska jag bara till Ikea nästa helg och köpa det sista. Vilket inte är mkt. Och jag har raderat min tanke om att införskaffa en julgran. Visst det hade varit supermysigt! Men jag känner att det kanske blir lite för mkt pengar att lägga ner. Jag måste ju köpa alla tillbehör. Och det är ju inte som att jag kan ta det tillbaka till Sverige sen... Så det får jag hoppa av detta året! Mitt julpynt är väl inte heller världens snyggaste. består mest av lite belysning och glitter. :P men det får mej att komma i lite julstämmning iallafall :P

Som ni ser har jag lyckats få in dom svenska bokstäverna på mitt tangenbord :) Skönt! Och Marita, jag tänkte där ett tag att jag skulle skriva bara på engelska. Men jag vet att det är en del av mina läsare som inte riktigt förstår då. Men vem vet, jag kanske ett ryck och lägger ut ett inlägg på engelska en dag :P

♦ Joey


Black Friday!

Dagen efter thanksgivning har amerikanarna en dag som kallas Black Friday. Det är en dag då många affärer öppnar tidigt och har massor av rea. Då det är en traditon så skulle jag och Leyro prova på detta, fullt ut! Det betydde att klockan ringde klockan 3 på natten/morgon och vi fixade snabbt till oss och begav oss iväg. Kanske ska nämna att vi la oss ungefär halv 2 på natten. Det var väldigt nära att vi gav upp och gick och la oss igen. Men orden "man lever bara en gång" gjorde att vi ändå masade oss ut.

Första stoppet var Kohls. Dom har allt mellan himmel och jord. Dessutom var affären ganska nära Leyros hus och oppnade klockan 3 på morgonen.. Nog för vi hade förväntas oss att det skulle vara lite folk där halv 4 på morgonen men det var verkligen full rulle! Sprang in och ryckte tag i ett par vinterskor som dom reade ut 40 dollar billigare än vanligt. Trots den tidiga timmen fick vi vänta i en mindre kö för att betala. Vi tyckte det var mycket men vi visste inte då vad som väntade oss...

Gjorde ett stopp på McDonalds för lite snabb frukost och sedan hemma hos mej för att sedan åka till Best Buy i Braintree. Best Buy kan liknas med On Off eller siba hemma, och såklart skulle vi dit för att jag skulle se om jag kunde hitta någon dator. Dom öppnade klockan 5 och vi rullade in på parkeringen runt 20 över 5. Då var det kaos.. Folk hade tydligen varit där länge! det fanns till och med folk som sovit utanför.. Så ni kankse förstår att det  inte var lätt att hitta en parkering och vi fick stå 15 min i kö bara för att komma in!!

Det var verkligen folk överallt. Så jag tittade snabbt genom laptoparna innan jag frågade en kille en fråga om tangentbordet. Han beordrade mej att ställa mej i kön vid dom "gröna ballongerna"´där jag skulle få hjäpla med allt. Höll på att dö av skratt när jag kom fram till ballongerna och ser kön... Den var inte att leka med!! Men vi var ju där och det var inte lägligt att backa ur! 1 och en halv timme senare fick jag hjälp... Sedan stod vi ytterligare En halv timme i kö bara för att betala för datan! När vi trodde alla köer var slut och vi äntligen skulle få gå ut ur affären fick vi ställa oss i ÄNNU en kö för att komma ut!! Vid  utgången skulle dom ju såklart kolla genom alla kassar och kolla så att kvittot stämde överrens med innehållet.. Sååå efter 2 och en halv timme kom vi ut därifrån! Herregud var allt vi hade att säga! haha!

Men dagen hade ju precis börjat! Vi dros oss vidare till köpcentrumet där det som tur var inte var helt kaos. Det var som en vanlig helgdag, fast 7 på morgonen:P haha! Gick där inne ett bra tag men halv 11 kunde vi knappt lyfta fötterna längre så trötta vi var! :P Så vi drog vidare för att käka lite mat innan vi körde hela vägen hem till Leyro, Där deckade vi mer eller mindre direkt när vi kom upp till hennes rum. Jag trodde jag skulle kunna lägga mej på golvet och titta lite på tv. Men somnade nog så fort jag lagt mej ner:P haha!


Om ni kollar noga kan ni skymta dom gröna ballongerna! Men kön började inte ens där. Nä efter dom gröna ballongerna väntade ca 30 min till i väntan på sin tur..


På köpcentrumet var det till och med folk som tog sej en tupplur så trötta dom var:P

♦ Joey


Thanksgivning!

I torsdags var det dax för THANKSGIVING! Som jag hade längtat att få uppleva detta i USA! :) Skulle egentligen tagit taxi hem till Ida och hennes värdfamilj men hon var snäll nog att hämta mej:) Väl hemma hos Lisa och Steve, hennes värdföräldar, var hela huset fullt med folk! När vi räknade in alla blev vi 27 stycken :) Så ni kan ju tänka er hur många nya ansikten och namn det var att hoppa in och börja samtala med! Men det gick hur bra som helst! Alla var riktigt trevliga :)

Alla käkade lite ost, paj och kex medans vi minglade runt! Och i bakrunden hade dom tven på då Patriots (bostonlaget) spelade football match! Football är tydligen en stor del av thanksgivingfirandet :) Slutade senare med att dom vann :) Många hjälptes åt att fixa till middagen! Kalkonen var påväg att bli klar, och allting skulle värmas upp. Ganska smart det dära. Lisa och Steve fixade med kalkonen och var värdar medans många hade med sej lite allt möjligt som skulle med på bordet. Och vips hade vi MYCKET mat!!

Alla satte sej sedan ner och det var dax för middagen. Gud vad vi åt! Stuffing, potatismos, sötpotatismos, grönsaker, två olika kalkoner)en friterad och en grillad i ugnen) ja för att nämna något! Jag höll ju nästan på att dö där ett tag. haha! och trött blev man efter maten! Eller ja maten blandat med alla intryck :P haha! Ganska snabbt efter maten var det dax för efterrätt också! En av Steves systrar var tydligen grym på att baka efterrätter så hon hade tagit med sej massor av småkakor, en chokladpaj eller något liknade iallafall och en stor mototskaka! Och herregud, den morotskakan var inte att leka med! :P Sedan var det dax för familjefoto! Alla samlades utanför och jag höll mej lite i bakrunden. Men det slutade med att även jag blev indragen i fotot :) ja som sagt, det var underbart roliga och trevligt människor där! :)

Runt 5, 6 tiden var alla mätta och belåtna och eftersom många hade en bit hem åkte dom flesta! Kvar blev bara jag :P Ja o Lisas föräldrar också, men dom bodde hos Lisa och Steve under deras vistelse:) Lisa kommer ju egetnligen från Veberöd så föräldrarna hade kommit långt:P 

Efter att jag umgått lite med Idas värdfamilj en liten stund kom Viktor och Leyro och hämtade mej. Dom skulle köra mej hem så jag slapp ta taxi. MEN dom hade andra planer.. Vi skulle nämnligen till en bar tyckte dom. Men allting var ju stängt :P haha! Dumma Au Pairer:P haha! När vi var påväg att ge upp och åka hem till Viktor så upptäckte vi att Stars hade öppet. Så vi mellanlandade där ett tag innan vi ändå fortsatte hem till honom. Där fick jag smaka mexikanskt godis. Det mesta gick väl ut på att Viktor tvingade i mej massa saker medans jag hade papperkorgen i högsta hugg reda för att spotta ut! Ja det var nog inget som var gott! tacka vet jag Svenskt godis:P haha! när vi till sist tröttnade på det körde Viktor hem oss till Leyro. Sen kom jag inge längre än så utan deckade i hennes säng! 

Så nu när thanksgiving är över kan jag ju sammanfatta med att det egentligen bara är en stor middag som man spenderar med familjen. Men trotts det så var det underbart att få uppleva! Jag bara sög in upplevelsen. Man vet ju aldrig om man kommer få uppleva det igen! 

Sen ska man ju säga var man är tacksam för. Vi gjorde inte det vid matbordet som vissa familjer gör. Jag tänkte först göra en lista här i bloggen. Men då jag inte fick till listan på ett bra sätt så skippar jag det. Jag är tacksam för så mkt lixom. Att jag är här i USA, alla nya människor jag stött på, all familj och vänner hemma i sverige och allt det dära :) 

Sist men inte minst vill jag iallafall tacka Lisa och Steve för att dom så vänligt lät mej ta del av deras thansgivning firande! Och till Ida, för utan henne hade jag nog aldrig fått inbjudan :)  


Borden var fint uppdukade!


Mingel! :)


Stooor kalkon! :P


Steve i full gång med att skära upp kalkonen!


Bordsplacering!


Ja se så mycket mat! och på denna bilden har all mat inte kommit upp än! :P


Tallriken blev proppfull och jag blev proppmätt!


Full action i köket!

´
Efterrätt!

♦ Joey


Sleeping is overrated!

Okej en kort uppdatering. Thanskgivning och Black Friday har passerat! Mer om det blir det imorrn. Da kommer bilder och lite sant ocksa! :) Men har haft 2 roliga och galna dagar! :D Sov ca en och en halv timme i natt.. Sa nar klockan nu star pa snart halv nio ar jag SUPERTROTT!! Men totally vart det! :)

Marker ni kanske en forandring? Just det! Jag kan gora radbrytning, vilket betyder att jag sitter vid en data! Men jag har inga svenska bokstaver.. Vet inte vilket som ar jobbigst att lasa, utan radbrytning MEN med svenska bokstaver, eller med radbrytning MEN utan dom kara svenska letters. Sa KOMMENTERA och beratta vad som ar enklast! Annars far jag kora pa sahar! For TAAAADAAAA! Det ar faktiskt min data jag sitter vid...!! Japp kopte en data idag! Den andra datan kommer jag skicka hem till sverige for att byta ut. Men let's face it. Jag klarar mej inte utan en laptop. Sa ar det bara!

Nu ska jag lagga mej framfor soffan och softa lite. Kanske till och med poppa popcorn.. hm. Kanske blir for lange for mej att sta upp dom 3 min popcornen maste vara i mikron. min kropp ar slut!

Just de ja! Innan jag avrundar maste jag bara saga att jag ar gryyyyymt avundsjuk pa min kara mamma och syster som sett Idol idag i Malmo! Forra aret var det jag och mamsen som satt dar. SO MUCH FUN! Men i ar fick jag overlata min plats till My:) Och jag hoppas det var minst lika roligt for dom detta aret som det var forra! :)

♦ Joey

Celtics vs. Nets

Ååh jag är ett stort Celtics fan nu!:P Ska kanske ta det från början och berätta hur det gick till. :p hämtade upp Leyro efter hon slutat och tillsammans tog vi Tet in till Boston. Roligt detdära att vi inte riktigt visste vilken linje vi skulle byta till väl inne i Boston. Men det var bara till att följa efter dom som hade Celtics saker på sej och som tur var skulle dom också på matchen:P Väl framme på TD Garden fick vi våra biljetter och kom lagom in i arenan precis innan matchen började. Fick platser ALLRA högst upp! Men vi såg bra, men titta ner fick man inte göra för då fick man nästan svindel:P Sen blev det basket för hela slanten! New Jersey Nets lyckades ligga poängmässigt före eller jämte Celtics under hela matchen. Men i sista halvleken drog Celtics förbi och vann!! :D Sjukt bra stämning var det hela tiden! Mellan pauserna stod alla upp och dansade till musiken, alla skrek för fulla muggar och hur häftigt var det inte att se cheerleaders som dansade på med Sina pom poms:P Inte nog med det. Ni vet storbildskärmen som alltid brukar finnas på olika events och matcher. Iallafall när det var paus spelades det som sagt musik och folk stod upp dansade. Då filmade dom publiken och vi kom på efter ett tag att när kameran kom var det dom som dansade roligast eller skrek och viftade med armarna mest som dom filmade. Och vi lyckade komma med 2 gånger:P Haha! Lite fräckt sådär, speciellt eftersom det är SJUKT mkt folk som är där och tittar! Så för att sammanfatta så föll jag för den roliga stämningen och de faktum att det faktiskt var roligt att kolla på basket:) Så nu är jag härmed ett Celtics fan:p Efter matchen blev det McDonald's innan jag körde Leyro hem:) Och imorrn är det THANKSGIVING! :) Längtar!! Men först måste jag sova. För det blir en lång dag imorgon:) Joey

There were things I'd never do again, but then they'd always seemed right.

Alla som inte är i usa kanske inte vet att nu på torsdag är det den stora amerikanska högtiden thanksgiving! Snacka om att jag är exited!! :D Men pga av thanksgiving så har jag inte mkt jobb i veckan! Jobbade heldag i måndags men idag hade jag bara stykning på schemat sen har jag Varit ledig:) o kommer nog vara det resten av veckan också! Inte för att det hänt så jättemkt idag, men vid lunchtid gick jag ut för lite ärenden. Hade förberett mej för kyla men väl ute upptäckte jag att det var runt 10 grader ute! Lite skillnad från Sverige som har snö! :P Julkänslan kom dock tillbaka när julmusiken spelades på radion och när killen som stod utanför Walmart med en bjällra skrek "happy holidays" efter alla. Så jag köpte hem lite julpynt som jag tänkte börja dekorera i min lilla lya:) Min värdpappa har även haft sin födelsedag idag! Vilket gjorde att jag oxå fick handla det sista till hans lilla present. Fick till det till sist iallafall! Men usch vad jag inte gillar att köpa presenter. Jag VILL så gärna ge alla presenter hela tiden, men jag tror att jag tänker för mkt på vad personen som får presenten ska tycka.. Detta problemet började i tidig ålder.. Som exempel kan jag ju ta när jag i 5e klass skulle ge min musiklärare en avslutningspresent... Samlade ihop mina pengar och gick till maxi för att hitta något. Tittade först länge på blommor. Men av någon konstig anledning kom jag på tanken att han kanske var allergisk mot blommor.. Så jag började titta på choklad istället. Men när jag stod med mitt fina kort och två kakor marabou fick jag panik och kom på en annan tanke om att han kanske var allergisk mot mjölk.. Så efter mer än en timme kommer jag hem till mamma med min present. Ett paket tuggummi! Herregud lixom! Måste lära mej att oftast är det bara tanken som räknas! Haha. Den gången gick det ändå bra. Mamma stoppade mej från att ge bort ett tuggummipaket och följde med mej att handla blommor. :P Antagligen en stor uppgift som förälder - stoppa Sina barn från att skämma ut sej själva! Jaha, då lyckades jag få den historian printad i bloggen:P haha! Annars träffade jag Anna nu under kvällen. O tisdagar betydde bio:) det kunde ni väl aldrig lista ut:P Joey

Feeling good don't ever cost a thing!

Har verkligen haft en underbar söndag! Önskar verkligen att alla söndagar kunde vara som denna:) Hämtade upp Leyro och Ale, dom två mexikanska galningar, vid lunchtid! Tillsammans åkte vi till Plymouth. Då Det är rätt mkt historia om Thanksgivning där, Var det massor av liv och rörelser! Hade massa tält uppsatta som vi fick runt i. Underbar typisk amerikansk lantkänsla fick jag i kroppen. Country musiken spelades högt av ett liveband och stämningen Var på topp! Efter att fått massa gratiskuponger överallt åkte vi till fridays där vi åt god mat helt gratis! Betalade bara för drickan, inte illa eller hur?! Sen åkte vi till McDonald's där vi fick gratis kaffe innan vi styrde bilen mot Canter. Där hade vi fått nys om att New Englands största julbelysning höll hus. Men den synen vi möttes fick oss att tappa hakan!! Dom hade belysning i alla former och färger! Har aldrig sett något liknande! Vi höll på att vända och åka hem dock när dom skulle ha 18 dollar för att komma innanför grindarna! Men min magkänsla sa att vi skulle gå in ändå! Sagt och gjort. Och vi behövde aldrig ångra oss en sekund! Lampor överallt vilket fick mej att bli helt förtrollad! Blanda Det med all julmusik och den bitande kylan så dröjde det inte länge innan Josefin fick julkänsla som hette duga! Åkte ett 2 miles långt spår med ett tåg som gjorde att vi fick se all julbelysning. AMAZING kan jag säga, igen, utan att skämmas. Blev även en tur i virvelvinden och någon annan snurrade sak samt att jag satt på en häst i en snurrade barnkarusell som fick mej att känna mej som 5 år igen. Många skratt avlöste varandra och 3 timmar senare satt vi oss i bilen och körde hem! Kan säga att jag är ganska så jättetrött! Så mkt bilder jag vill visa för er! Och ska verkligen försöka att låna en data inom dom närmaste dagarna så jag får dela med mej av min dag i även bilder! Men nu ska jag sova, så jag orkar med imorgon då verkligheten kallar med jobb. Natti Natti! Joey

Back to school!

Efter lite jobb på fredagseftermiddagen åkte jag och hämtade Linda i braintree:) Blev mkt snack som vanligt och middag innan vi körde en sväng till beerworks. Där hade gänget samlats för att säga hej då till ellie. Inte för att hon åker hem utan hon flyttar till New jersey nu i helgen. Iallafall så fick både jag och Linda klart för oss att vår utslängning för några helger sen inte var bortglömd! Gosh dom kan inte ha många utslängningar där! Var ju inte precis så att vi hamnade i slagsmål och skapade kaos där.. iallafall så bestämde managern för att straffa hela gruppen så ingen fick dricka vid bordet.. Antar att det är så det känns att vara trubbelmaker eller nått:P Åkte hem ganska snabbt hem och la oss istället. Idag var det ju ändå upp tidigt för första college klassen på Massbay Community College. En dag full med massa information om usa i ren allmänhet och en massa historik. Och såhär är det. Jag tyckte det var roligt att lyssna på allt vad läraren hade att säga tills historia kom in i bilden. Nog för att historia inte är mitt favortämne men fick även nog av amerikansk historia på högstadiet. Då printade So läraren Magnus in allt detdära. Det är även en rätt lång historia som kräver rätt lång tid att ta sig igenom. Inget man hastar sig igenom. Men annars var det lite kul att sitta i skolbänken igen, sitta i cafeterian och käka lunch och framförallt när jag får göra allt detta med Linda! För helt ärligt, hade vi två gått i skolan tillsammans i Sverige hade vi säkert hållt ihopa och varit plugghästar och seriösa tillsammans:P haha! Efter att vi slutat för dagen korset jag hem Linda till concord innan jag styrde hem igen. Nu på kvällen blev Det även lite jobb. Så nu blir det sängen så man orkar med morgondagen:) Joey

Philadelphia!

I fredags kom Viktor och hämtade upp mej hemma hos mej. Efter små problem med gpsen hittade vi till sist Newton, där bussen skulle avgå till Philadelphia! Snacka om att flash backs intog min hjärna när Jag insåg att det var samma ställe som när jag för första gången kom till Boston, efter training school. Och vi satt där nervösa och inväntade våra värdfamiljer! Iallafall så hoppade vi på bussen och halv 2 begav vi oss söderut. Halv 9 på kvällen nådde vi Philadelphia och resan gick hyffsat smidig. När vi passerade New Yorks skyline i solnedgång blev det till en av höjdpunkterna för helgen. Det är något jag uppmanar alla till att se innan dom dör. Otroligt vackert!!

Trötta på fredagskvällen checkade vi in på hotellet holiday in och lastade av våra saker på rummet. Inget fel alls på vårt hotellrum som jag fick dela med Viktor, Linda och en tjej som hette Annika o var från Finland. Gick ut en sväng och kollade läget på gatorna innan vi slängde oss i sängen.

Kl 9 på lördagmorgon satt vi i bussen igen. Med lite frukost i knäet från Starbucks, strålande sol ute och vår egna guide på plats kunde vi börja dagen. Bussen tog oss på en tur genom staden och vi gjorde sen ett stopp vid trapporna som ar världskända från rocky filmerna. Det var dom trapporna han sprang uppför! Och såklart var en staty av rocky uppsatt. Vidare sen begav vi oss på en liten vandring i staden. Fick se Liberty Bell, Independence Hall och även The Declaration of Independence innan det var dax för att hoppa på bussen igen. Denna gången bar det av mot Lancaster och Amish Country. Bara ett område av massor i USA, i just detta omrade lever ca 33 000 people. Finns fler amishfolk än vad man tror! Första stoppet var i Lancaster Village där vi fick en liten paus i väntan på var nya guide. Därefter fick vi se en stor del av amishsamhället. Gjorde lite stopp vid lokala kiosker och lantaffärrer innan vi till sist kom fram till John och Elizabeths hus. Ett amishpar som bodde i ett hus med 13 ungar! Dom bjöd alla i bussen på middag. Hemlagad mat på riktigt!! Har inte ätit något så gott på 6 månader! Potatismos, nybakt bröd,kycklig, kött, sallad, saft och till efterrätt hemmagjord vaniljglass o pajer.. Där och då var jag nära på att byta om till deras kläder och ställa mej i köket. Redo för att bli en amish. Dom lever ett speciellt liv. Allt såg ut att vara taget ur en film men det var deras verklighet. Ingen elektricitet, inga bilar, inga datorer och med ett liv tvärtemot hur andra amerikanare lever. Att dom lever såhär är egentligen allt efter Guds vilja. Så som Gud skapade oss det är så dom vill behålla sin livsstil.

Efter att få upplevt amishlivet åkte vi tillbaka till hotellet. Jag, Linda och Viktor underhåll oss själva på rummet. Till ett på natten då jag och Viktor insåg att vi inte ville lämna philly utan att sett lite av utelivet. Sagt och gjort. Blev en kort sväng ute innan vi störde våra rumskambrater. Men kul hade vi! Kul är väl också hur jag kan sammanfatta helgen. Jag, Viktor och Linda smyckade helgen med påhittade pojkvänner, insmuggling på rummet, skön sång, livvakter, hostattack going bad och massa annat skoj! :)


Philadelphia!


Langs gatorna hade dom flaggor uppe fran hela varlden. Lite frackt tyckte jag da. Tyvarr fick jag ingen bild pa Sveriges flagga. Men grannen Danmark fick jag med:P


Fick aven se Fairmount Park som ar 10 ganger storre an Central Park i New York! Nog foredrar jag New Yorks fina park anda:P


Har ar trapporna som Rocky klattrar i i filmerna! Aven ett populart stalle for folk att motionera. Folk spang upp och ner overallt:P


I Love u!




Utsikten nar man val kom upp for trapporna!




Ingen sa att vi nagon gang ar seriosa:P


Rocky Statyn!


For en herrans massa ar sen bodde en snubbe i ett av dom fattigaste delarna av Philly. Men han bestamde sej for att piffa upp sitt hus litegran. Med lite allt mojligt! Resultatet var fortrollande, speciellt nar solen sa fint sken pa! :)




Liberty Bell




Independence Hall.


Lite Amish folk som varit och handlat:P


Jag provade pa att satta pa en av deras mossor. Tyvarr hittade vi varken fram eller bak pa denna mossan:P Sa jag tror inte att vi passar in bland Amish folket, nar vi inte ens lyckas fa pa oss mossan ratt:P


"Bilen" star parkerad utanfor:P


Typiskt Amish hus. Mor och farforaldrar bor kvar i huset och alla hjalper till med sysslorna som behovs goras pa garden.


Middagen hos Amishfamiljen!


Solnedgang i Amish Country.

♦ Joey

It just slide right off me.

Hade idag au pair möte i duxbury! Var ett möte som bara gick ut på Internet och brandsäkerhet. Som ni kan förstå inte världens roligaste. Men vi klarade oss igenom det och efteråt blev det glass på friendly's. Kanske var det en belöning till oss själva för att vi satt stilla så länge och lyssnade snällt:P man blir som man umgås:P Annars så kan jag informera alla om att jag smider planer! Händer mkt nu fram till nyår och jag ser verkligen fram emot det! :) Ni kommer få reda på allt eftersom:) :P vill ha en lite hållhake på mina läsare:p och påtal om mina läsare, så har jag sett att jag fått fler dom senaste veckorna! Hjärtligt välkomna:P Lite komiskt att min statistik går upp när min blogg är som minst intressant. Ännu inte byta utseende, inga bilder på ett tag och långa texter utan brytning. Men jag lovar att det SKA bli bättre:) Till sist vill jag runda av med att ägna en tanke åt min skåning Ida som fått lega på sjukhus nu idagarna! Stackare! Hoppas hon kommer tillbaka snabbt in i au pair leken igen! Om hon nu läser detta i brist på sysselsättning så Krya på dej Skåne! :) Joey

When you no longer care, that's when you had enough.

Försov mej i morse. Mer behöver Jag faktiskt inte säga.. Vanligtvis brukar Jag bli segare än segast när Jag bara kliver upp rätt ur sängen sådär. Men med det uppvakandet kunde man inte mer än vakna till. Annars gick jobbet bra. Jobbar vanligtvis inte på onsdagar men får vara ledig på fredag istället. :) Så det blev biblioteket, leka med mördarkaninen och cykla till Pegs hus:) Efter jobb blev det middag utanför duxbury med Anna, Sandra o leyro:) Mycket trevligt måste Jag säga! :) Julsångerna avlöser varandra på radion förresten. och om Jag glömt nämna det så har det redan pyntas lite överallt för länge sen. Julen börjar närma sej med stora steg! Ändå bjöd vädret oss på runt 17 grader idag. Jag klagar då inte! :) Bara Jag får snö på julafton så blir Jag glad:) Joey

Everything doesn't always work out like you want them to do.

I fredags fick Jag reda på det Jag inte ville skulle hända. Min dator är helt sönder. Hårddisken är kaputt... Slog bort det problemet eftersom Jag ville att inget skulle förstöra min helg. Men verkligheten har nu kommit ikapp mej.. Jag vet att förr i tiden hade man inte den tekniken som finns idag. Ingen data eller mobiltelefon. Men helt ärligt så vet Jag inte hur Jag ska klara mej utan min data... När hemlängtan slår in kan jag alltid skypa med någon hemifrån eller bara kolla in läget på Facebook. Till o med att gå in på Aftonbladet får en att känna att Sverige inte är så långt borta. Och Ja min blogg. Den ni nu läser... Känns som att den inte uppfyller sin mening utan bilder och grejer. Men vi får se hur Jag ska lösa mitt problem. Jag är helt ärligt helt out utan data. Men Jag spånar på en lösning. På bäst möjliga sätt. Utan att bryta ihop. Vinna lite pengar på lotto hade ju inte skadat! Och som att detta inte skulle vara nog så la min svenska mobil också av igår. Jippy. Något säger mej att på ett sätt hade det kanske Varit bättre att vara amish. Dom har varken mobiltelefoner eller datorer. Dom har lixom två problem mindre! Tekniken är verkligen inte rolig alla gånger! Joey

You made me to the person I am today.

Förlåt för den lite slarviga uppdateringen. Men om ärligheten ska fram har Jag Varit ganska så trött efter Philadelphia. Igår somnade Jag först i soffan. När Jag väl vaknade bestämde Jag mej för att lägga mej lite snabbt på sängen o kolla igenom lite bilder innan Jag duschade o fixade till mej för natten. Jo men tjena. Somnade ganska fort där med. Med kläder på, oduschad, lampan tänd och oborstade tänder. Vaknade upp mitt i natten o la mej under täcket iallafall:p vaknade sedan halv 10 i morse. Godmorgon lixom:p så blev inte så mkt gjort innan Jag hämtade ungarna. Pratade med mamma äntligen! :) yay! Tvättade o gjorde allt på min lista. Efter jobbet drog Jag o Anna till Target där Jag fick inhandlat lite grejer, bla en klocka för 12 dollar:p sen blev det bio, unstoppable. Var helt okej faktiskt. Tråkigt nog satt Jag där under hela filmen o visste om slutet... så det var väl inte någon wow film. Men bio på tisdag är en tradition nu så så fick det bli:p :) Joey

Walking down the streets of Philly, but it's not without feeling silly!

Borta bra men hemma bäst! Ja man får verkligen svart på vitt att Massachusetts, Boston och weymouth är hemma. Efter en helg borta är det verkligen skönt att komma hem. Känns bara lite underligt att man har ett till hem i usa! Men anyway. Haft en underbart rolig helg i Philadelphia! Mkt skratt och fånerier! Dessutom fick Jag se massor av staden! Men Jag tror Jag väntar med att berätta allt om helgen till när Jag fått tag i en data:) lång historia, och Jag vill inte plåga er att läsa en text utan radbrytning:p men så fort som möjligt lovar Jag att berätta allt! Dessutom är det en duktigt trött Josefin som nu ligger i sängen redo för natten! Som ni kanske kan förstå blev det inte mkt sömn under helgen:p men nu ska Jag bädda ner mej. Men håll utkik! Uppdatering kommer snarast:) Joey

Veterans Day!

Okej amerikanare och deras holidays. Känns som att det dyker upp någon holiday varje månad. Och denna dagen är en helgdag tillägnad alla som deltog och stupade i första världskriget. Om Jag inte fått det helt fel för mej. Amerikanare är patrioter ut i fingertopparna. Något Jag visste när Jag kom hit, men Jag tror man faktiskt måste bo här för att uppleva HUR stor kärleken till landet och alla som kämpar för landet verkligen är. En stor kulturgrej som Jag är glad över att ta del av! Min värdpappa Var hemma med ungarna så Jag har Varit ledig under dagen men jobbat lite nu under kvällen. Dagen har varit lugn. Sovmorgon, städat undan lite, träffat Anna och sen lagat spagetti med köttfarssås. Samt ett tappert försök att packa min väska inför helgen. Gått sådär så det blir resten nu innan läggdax! Åh Jag är så exited inför helgen! :D inget kan gå fel! Det enda problem som kan uppstå är kanske en viss mexikanare som får sova i korridoren om han inte passar sej:p Detta blir faktiskt sista inlägget innan helgen. Imorgon blir det jobb och direkt när Jag slutar vid 11 blir det iväg till Newton där bussen avgår! Men Jag är tillbaka på måndag med uppdatering av helgen, förhoppningsvis med min data :) Ha en trevlig helg allihopa! Och simma lugnt:) Joey

The breath before the fraze.

Jobbat tre olika skift idag med typ en och en halv timmes paus mellan varje skift. Ganska så drygt då det inte riktigt funnits tid till att göra något mellan. Men efter jobbets slut hämtade Jag upp Ida för en tripp till Ikea:) blev köttbullar till middag:p tihi. Att komma till Ikea är som Jag nämnt innan, som att komma hem. Det är precis som att man för en stund inte längre är så långt ifrån hemma. Kanske Var det just Ikea och allt snack om au pair livet som fått mej att bli lite depp såhär på kvällskvisten. Nja det är nog massa annat inblandat också. Men vilket fall som helst så längtar Jag hem något fruktansvärt just nu. Det är inte alltid lätt, men sen Var det ingen heller som sa att det skulle vara det. Det konstiga är att Jag borde vara lättad. Men min magkänsla säger annat. Hm. Något som Jag däremot längtar efter är helgen! Då blir det till att dra sej 8 timmar söderut och till Philadelphia! :D Det kommer bli awesome eller hur Linda?! :) so much fun! Tror det även är bra för mej att komma bort för en liten stund. Få lite perspektiv på saker och ting. Gud vad det lät moget och vuxet. Perspektiv.. Joey

It's all because of you.

Ligger nu i sängen och klockan är egentligen för tok för mkt för att uppdatera er. MEN Jag gör det ändå:) det där med att börja jobba klockan 14 idag stämde ju inte riktigt. Efter gjort alla mina sysslor på förmiddagen skulle Jag iväg och handla kaninmat innan ungarna skulle hämtas upp från skolan. Okej, alla som känner mej vet att Jag till 110 % djurvän. Men när det kommer till familjens kanin så skär det sej något fruktansvärt! Han ger mej Fan bara besvär! Och det värsta är att han njuter av att göra mej pissed! Diktator är vad han är..! Anyway efter att hittat djuraffarer efter mkt om och men hade dom såklart inte hans specialmat.. Och personalen Var väl typ noll komma noll noll intresserad över mina kanin problem. Ibland kanske det är bra att Jag är i ett främmande land där inte många kan svenska, för mina ord Var inte vackra när Jag vandrade vidare mot bilen, i ösregn. Annars gick dagen smärtfri. Och på kvällen begav Jag mej till fours för lite avskedshäng för rob, en av engelskmännen. Trevligt. Hoppas nu på en reunion i England snart:p kan även nämna med ganska så stort plus att Jag verkligen har ett gäng bra kompisar här. Utan dom hade det lixom inte funkat. Deras ord idag gjorde mkt, även fast alla ord made no sence:p Efter fours åkte Jag vidare till biografen i hanover för att se due date med Mike och Anna. SE DEN! riktigt rolig! Haha! Bra slut på en bra kväll :D Joey

The meaning of complete.

Snacka om att det typ Var skitjobbigt att komma upp ur sängen i morse... Inte nog med att det redan är mörkt nere i min källare, nu efter att även Boston gått över till vintertid, är det typ som att kliva upp ur sängen mitt i natten! Min trötthet höll i sej hela dagen, kulit. Men vad mer kan man begära av dom första dagarna av mörker. Dessutom har regn och rusk Varit ett faktum! Anyway, har blivit till att underhålla lillen mestadels inomhus. Lekt med dockor typ 2 timmar idag och barnasinnet kom verkligen fram igen! Men efter 2 timmar fick det vara nog. Blev lite storytime i hingham innan vi begav oss till hanover mall. Jag slutas inte att bli förvånad över alla blickar när vi kommer där hand i hand gående genom mallet.. Och alla äldres leende mot först lillen och sen upp till mej. Ja ibland känns det verkligen som sin egen unge. Men som Jag sa till Linda senast i helgen, det dröjer länge innan Jag kläcker ut en unge... Bara tanken av det just nu får mej att kallsvettas:p Imorgon åker Jag med Datan till min värdmammas systers man jamie! Så håll tummarna att han kan fixa problemet även denna gången:D Joey

Himmelsblå Kärlek <3

I morse ställde Jag klockan så Jag skulle kunna vara med och följa MFF matchen på radion. Min mobil ville inte alls samarbeta på det men Jag fick följa matchen ganska så bra med alla status uppdateringar på Facebook! Och sen stod det klart GULDET ÄR HEMMA I MALMÖ IGEN!!! Det var riktigt hårresande att läsa på Aftonbladet vilken stämning det Varit på swedbank stadion idag. Fick mej tänka tillbaka på 2004 när Jag själv stod i publiken när guldet blev Malmös! Det är faktiskt med tungt hjärta Jag nu sitter i usa och inte alls kan vara med på festligheterna. Fotbollen är en folkfest. Och en dag som denna glöms bekymmer som allt stök i rosengård och lasermannen helt bort! Men som det diskuterades om innan idag. Man kan inte både ha och äta kakan. Nästan gång får kanske även Jag vara med! För nästa år blir det väl en favorit i repris?:) Bra kämpat alla pågar i laget! Grattis :) ps. I o med att dom flesta i laget är unga så kommer Jag och ta en av killarna i gänget när Jag kommer hem. Om inte någon amerikanarna stjäl mitt hjärta först då vill säga:p Joey

Here we go again...

Okej alla läsare... kan meddela att min data har kraschat så ni får stå ut med min uppdatering från mobilen. Och Jag hoppas ni kan stå ut med inga bilder o text utan brytning ett tag.. men håll ut! Snart går det tillbaka till det normala. I Hope! Ännu en helg har passerat! Lite långhelg för mej dock som Var ledig även i fredags! Det blev Jag faktiskt glad över:) då kunde Jag åka och träffa linda lite tidigare än beräknat:) blev bio, paranormal activity 2. Hårresande värre. Dock trodde Jag den skulle vara värre! Men Jag gick lite skakis ut från biosalongen och med ett litet blåmärken på armen efter lindas stadiga grepp:p haha! Annars bestod fredagskvällen av ett snabbt besök på mallet, inhandling av lite mat och sedan även tacos innan vi la oss i varsin soffa och pratade som bara linda och Josefin kan. Blev flash back för oss båda över hur ung och dum ibland verkligen stämmer:p Drog sedan vidare till beerworks där vi i princip bara hann hälsa på alla innan vi blev utslängda:p så kan det gå när Josefin försöker vara snäll och köper öl till minderåriga:p fick oss ett gott skratt iallafall:p Annars har helgen rullat på. Blivit frukost på ihop, promenader, snackat med folk hemifrån, sovit allt för länge och nu på söndagseftermiddagen blev det bowling. Jag är inte ett stort Fan av bowling... o Jag klagade på bra. Så pass mkt att klotet hörde mej och ville få mej glad. Andra rundan stod Jag som stolt vinnare:p Ska inte skriva allt för mkt då det redan måste vara långsamt att läsa allt detta. Men vill avsluta med att gratta tvillingarna som fyllde 9 igår! Hoppas ni hade en jättebra dag:) saknar er, era huliganer:) Joey

Let’s not make mountains out of molehills.

Om jag skulle välja ut låtar som symboliserar mitt år här i USA så skulle Love the way you lie med eminem och Rihanna ligga högt på listan! Den kom ut ungefär samtidigt som jag kom hit så den låten håller mej varmt om hjärtat. Inte nog med att Eminem lyckats till punkt och prickar med att säga så perfekta ord, den ger mej ett lyckorus som inte går att beskriva. MEN för att komma till en poäng! Just när jag känner att jag inte längre vill fortsätta tjata denna låten, jag menar jag flyttar den inte längre till min nya lista på Spotify, så kommer Rihanna ut med en annan version! Lyssna och bli kär i den andra versionen av love the way you lie vettja! :)




♦ Joey

Halfway!!

6 Månader och 184 dagar! Det är så lång tid det har gått sedan jag stod på Svensk mark och vinkade Hej då till Mamma och Pappa. Redan efter en månad här i USA så tänkte jag på just denna dagen. Dagen då man nått hälften av tiden! Och jag har gått och spånat i vad jag vill skriva i just detta inlägget. Men när det nu väl kommer till kritan har allting i min hjärna raderats. Och jag har ingen aning om vad jag ska skriva.

Jag har känt så många olika känslor under dessa månader som jag aldrig trott existerat i min kropp. Och allting har blandats in till en sörja att jag ibland inte vetat varken ut eller in. Ni vet när man kan skratta så mycket att man får ont i magen? Eller när man gråtit så mycket att man inte längre fått någon luft? Eller har ni någonsin känt er så lyckliga att ni bara velat skrika rakt ut? Jag har vid vissa tillfällen känt allt det på samma gång. Och det är en så fruktansvärt obeskrivig känsla. 

Men jag kan ganska lätt konstatera att det varit 6 underbara månader. Jag har sett platser som jag bara drömt om att få se och jag har träffat så mycket nya männsikor. Jag lever min dröm nu! Detta är något jag har velat göra. Jag skulle ljuga om jag inte säger att jag är lite stolt över mej själv. Nu har jag 6 månader till framför mej! Och jag ser verkligen fram emot dom. För om andra hälften blir lika bra som dom första, då kan jag inte mer än le och känna mej supernöjd!



♦ Joey

Now it's time to let it through.

Så! Nu har jag bildbombat min blogg med bilder från både Salem och Halloween! Varför ska det vara så svårt att lägga upp få bilder på bloggen? Men mycket är inte alltid dåligt mina vänner! :) Så missa inte inläggen lägre ner! :P

Precis hemkommen från en CheeseCake kväll! Det är ju nu två stycken nya svenska som kommit hit. Så jag och Anna tyckte det var lämpligt att dra med dom ut :) Fast Leyro fick ju hänga på, så såååå jättesvensk blev den väl inte:) Blev även en sväng in på Forever21. Jag skulle ju inte handla något! Men såklart kom jag ändå ut men en ny scarf och en ny mössa. Skyller på att det blivit sjukt kallt! Hur kan temperaturen sjunka så mkt SÅ snabbt?! Förra veckan var det 25 grader och idag fick man nöja sej runt 7..! Förvirrande är nog det perfekta ordet!

Nu tänkte jag hoppa in i en varm dusch. Borde egentligen gå och lägga mej sen! Men om jag känner mej själv rätt blir det säkert ett avsnitt av vänner innan mitt huvud hamnar på huvudkudden! :P

♦ Joey

Halloween Party!


Cool, Purple Grapes! :P


Musen Ida, Top Gun Anna och vindruvorna Josefin och Leyro :)


Grape!


Brandmannen Viktor och Prinsessan Gina


Fotbollsspelaren Neal och Top Gun Mike


Efter att Leyro gått från Vindruva till russin så tappade hon helt fästet och sviker vindruvekvällen med ett äpple :P


Skåne 1 och Skåne 2 :P


Top Gun :)


Sweden :D


Hokey Doug och Fotbolls Neal


Ballongerna var inte alltid så lätta att hanskas med!


I had a Grape Night :P haha ;D

♦ Joey

Salem - The Witch Town.

Lite bilder från Salem :)




Han längs till vänster gick så himla roligt! Jag nästan ångrar att jag inte filmade det:P




Leyro, Jag o Anna <3


Tycker det är rätt läskigt att föräldrarna ställer sina barn såhär. Om jag varit ungarna hade jag blivit livrädd:P


Ja hade jag aldrig sett en livs levande hot dog innan så har jag det iallafall nu:P haha! Stackars lilla vovve!


Detta var nästan lite hemskt. Jag menar jag kollade faktiskt lite på Teletubbies när jag var liten! men smart som jag är har jag alltid tyckt dom varit lite udda:P jag hade visst rätt! :P


Hoppas ni ser ironin i det hela. Det var faktiskt halloween och då ska man göra skrämmande saker. Detta påhitt fick dock ett gäng damer att få upp ögonen för oss. Dom hjälpte inte bara oss med att fota utan tog även upp sina egna kameror! haha!


Sprang in på en affär som sålde ut alla Halloweensaker för under 1 dollar. Så det blev en mask för oss 3, då vi faktiskt inte hade klätt upp oss. Som dom flesta andra faktiskt hade gjort:P


This is the time of my life :P


"Parking for Witches only, All others will be towed"

♦ Joey

RSS 2.0