I'm not afraid to take a stand.

Min semester börjar bli lite lång nu. Varit ledig även idag. Och det verkar som att det blir så även imorgon med! Ska inte klaga. Men efter några ganska intensiva dagar tyckte jag att jag förtjänade en liten sovmorgon. Det gick väl sisådär med den. Efter att jag hört x antal sms rasslat in och sen telefonen även ringde gav jag upp. Det var inte menat att jag skulle få sova ut:P Dessutom så hade jag en HEMSK mardröm! Usch vad läskig den var! Nästan så att jag ville ropa på mamma när jag vaknade till liv och förstod att allt bara var en dröm. Men då skulle jag nog allt få skrika högt för att hon skulle höra mej:P

Kan inte direkt skryta om att min dag varit roligaste dagen någonsin! Hela dagen har bestått av tvätt, undan plockning, mer tvätt, handla och sen banken. Banken trodde jag skulle gå hyffsat fort men nä. Var väl där inne upp mot 2 och en halv timme! Men nu har jag iallafall ett amerikansk bankkort och konto. Har tröttnat lite på att ha en massa kontanter överallt. Så "check" på det :)

♦ Joey


We'll walk this road together

Efter att jag idag lämnat av Fia kom jag hem, plockade undan lite och sen kom Sandra och Anna. Vi lagade Tacos tillsammans! Och helt ärligt, det var skit gott! Kändes som att komma tillbaka till Sverige igen! Efter maten blev det Dear John innan dom åkte hem. Jag trivdes. Visst, jag vill mest träffa folk från andra kulturer. Jag håller mej helst borta från svenskarna om jag ska vara ärlig. Men det finns dom svenskarna som jag faktiskt kommer släppa in under mitt liv här i USA. Anna och Sandra är två av dom. Känns som att jag känt dom föralltid. Och även fast jag inte känt dom så värst länge vet jag att dom kommer finnas där. Jag gillar dom skarpt. Med vissa vet man bara att vänskapen kommer vara stark. 

Ibland kommer det tillbaka och jag vinglar till. Svårigheter kommer hela tiden. Vissa svårare än andra. Men jag känner att jag nu bara vinglar till. Jag tappar inte längre fästet. Och jag vet att jag kommer klara mej genom detta och bli starkare.  Ibland behöver jag påminna mej själv om varför jag är här och då känns allting så mkt bättre efter. Jag lever min dröm! Jag svävar egentligen på moln! Det gör jag! :)


Tacos på gång! Anna så hungrig att hon inte ens lät mej och Sandra ta ett foto utan att ta tallriken:P

♦ Joey

Boston, I love you!

Helgen har varit fullproppad med äventyr att bloggen inte hunnits med. Men nu kommer lite uppdatering :)

I fredags hämtade jag upp Fia i Braintree. Därefter visade jag henne runt i området där jag bor, det lilla jag har:P När vi sedan blev vrålhungriga mötte vi upp Anna och Sandra för lite burritos på Taco Bell! Bilen åkte sedan vidare hem mot min lilla vånging där vi spenderade kvällen, även Mike, Viktor och Chris kom och gjorde oss sällskap. Det blev twister och Appels to Appels då vi bara umgicks och hade trevligt :) När alla sedan hade dragit hem tog jag och Fia på oss bikini, gjorde oss en drink och badade lite i Jacuzzin! Jag hade ju ännu inte invigit den så det var på tiden tyckte jag! O det kändes megalyxigt att ligga där bland bubblorna och stirra upp på alla stjärnor och fullmånen! :)

Efter kanske lite för lite sömn begav vi oss sedan in till Boston på Lördag förmiddag. Åkte den kända ank båten som visade oss hela fina Boston! Alla som kommer och hälsa på mej kommer sitta i en sån båt, man får nog inte en bättre inblick i Boston på bara 80 min! Efter den guidade turen begav vi oss in till Quincy market där vi gick runt bland alla människor och käkade lite lunch:) När vi hade fått mat i magen gick vi mot Boston Common och sedan Public Garden. Och allt är verkligen såå underbart i Boston! Jag känner mej stolt över att visa Boston. Jag älskar New York, men Boston är ändå Boston! När vi suttit tillräckligt länge och kollat in människor i parken tog vi tunnelbanan in mot little Italy som är känd för sina alla italianska resaturanger. Vi ville sätta oss ner och ta en öl. Tyvärr så hade Fia inte med sitt pass. Och det var det som gällde, för ett svenskt körkort räcker inte långt:P haha! Så vi gav upp och tog tunnelbanan hem. Stannade på Derby St och köpte hem pizza :) Efter en heldag i Boston blir man ganska trött så det blev bara lite mys hemma. Helena kom förbi och var social en sväng. Det blev några drinkar och sedan ytterliggare en tur i Jacuzzin vid midnatt! Det behövdes då musklerna var lite ömma:P

Nu på söndagen började vi dagen här hemma på starbucks:) Sedan tog vi tunnelbanan in mot South Station för att lämna in Fias väska. Och eftersom China Town ligger rätt nära gick vi dit en sväng! Tog sedan tunnelbanan igen, in till Harvard och kollade in hela universitetsområdet. Kändes lite surt att vara tillbaka där igen. Men men, trots det lika fint:) Gick ut mot Harvard Squere vid alla affärer och gick runder. Men idag var det SJUKT varmt! Solen gassade verkligen. Så när vi kände oss lite hungriga och lite för svettiga gick vi in på den omtalade Fire and Ice som är känd för sin Mongolian Barbeque. Och jag förstår varför den är så omtalad! :) För mätta drog vi oss tillbaka mot South Station och höll oss i närheten tills det var dax för Fia att ta bussen hem mot hennes New York! Och måste verkligen säga att hon varit en bra gäst! Haft mycket kul med henne :)

Jag måste säga att det varit en super helg! Jag har sett mkt nytt i Boston men börjar även att hitta lite där. Och jag måste nämna det igen. Jag är verkligen helt förälskad i denna staden! Den är så underbart vacker! Här kommer lite bilder. Och åter igen kommer det ut fler på Facebook senare :)




Jag, Sandra och Anna :)


Jag, Anna och Fia :)


Jag och Fia :)


Lite twister!


Jacuzzin! :D


Newbury Street.


Bostons kända kyrka Trinity Church


Boston! <3


Boston Bridge. Har förövrigt kört på den :P


Ankbåten som vi åkte. Dom kan både köra på land och även gå ner i vattnet :)


Quincy Market.


Skyskrapan längs till höger är den såkallade "spegelskyskrapan". Och ja den är ganska fräck:P haha!


Public Garden


China Town


På Harvard området!


Lite mer Harvard!

♦ Joey

Live forever for the moment.

Av någon konstig anleding hade jag svårt att koppa av igår när jag skulle sova. Mitt huvud var helt slut men tankarna snurrade. Anyway, gjorde ju detta att jag fick DRA mej jälv upp ur sängen halv 10 i morse:P Började städa undan lite och göra iordning för mitt finbesök som kommer nu under dagen :) Om jag har glömt att säga det så kommer Sofia, en av dom svenskarna jag träffade på training school, och ska spendera helgen här i Boston med mej :D Ska bli vädigt kul att få visa henne lite runt:)

Nu har jag iallafall precis loggat in på min Harvard sida och sett mina testresultat. Nästan precis. Och jag vet inte om jag ska tycka dom var bra eller dåliga... Iallafall så kan jag nu kläcka lite information till alla mina läsare. Det inte blir någon Harvard i höst. Jag vet. En besvikelse. Det har ingenting att göra med testresultaten utan allting runtomkring. Jag har missbedömt så mkt och jag erkänner detta. Och jag är oerhört arg och besviken på mej själv och hela situationen. Grejen är den att läsa på Harvard var ingenting jag tänkte på när jag kom hit. Det var ingen dröm jag hade, bara något "kanske vi får se". Men under tiden jag varit här har jag tänkt mer och mer på det och det har blivit mer och mer ett mål. Men det faktum att jag har prioterat andra saker gjorde att jag fick välja. Jag får en chans till till våren. Och beroende på vart jag är då så kanske det blir Harvard till då. Det återstår och se!

Nu ska jag snart hämta upp lilla Fia och helgen drar igång på riktigt! :D Även om Harvard grejen har gjort mej lite deppig så ska jag göra som så många andra gånger. Se högt och positivt framåt! Vara glad och ha roligt! Jag kan inte göra något åt situationen bara lära mej av dom felen jag gör. Det är väl det som är en del av livet?

Kärlek till alla som läser min blogg! Det är för er jag skriver! Ha en underbar helg! :) ♥



♦ Joey


Harvard.

Så kom dagen då jag skulle ta placement testet på Harvad University. Kan väl säga att jag inte varit direkt nervös inför detta. MEN det blev jag... Imorse sa jag till mej själv att jag inte skulle göra provet. Nä skit i Harvard. Men efter lite pepptalk med mej själv tog jag tunnelbanan mot Harvard. Skrev ut diverse kator så jag inte skulle gå vilse. Men jag hittade alldeles utmärkt var jag skulle :)

Hade startat mkt tidigare än jag egentligen behövde. Så en och en halv timme för tidigt stid jag där. Inne på Harvard området. Var lite mäktig känsla måste jag säga. Men det faktum att jag hade tid på mej fick mej att lugna mina nerver. Ta det lugnt och se mej omkring. Besökte den välkända stayn! Tror det är grundaren av Harvard som är gubben med "guldtårna". Sägs att om man tar på hans fötter så får man tur. Och vad gjorde Josefin? Jo hon trängde sej fram bland alla turister och rörde vid hans fötter. Jag behövde ju all tur jag kunde få:P

Innan jag gick för att checka in till mitt prov så satt jag mej ner och skrev ytterliggare en A4 sida med pepptalk:P haha! Väl inne vid incheckningen var det sjukt mkt folk!! Runt 300 Pers som skulle göra provet!! Good Luck Josefin.. Iallafall så gjorde jag provet. Och jag ska inte ljuga. Det var SVÅRT! Sjukt svårt. Min hjärna har nog inte arbetat så mkt på länge. Men jag gjorde vad jag kunde. Det är allt jag kan göra. Nu kommer provsvaren antagligen imorgon... Sen är det bara för mej att lyckas få en plats i någon kurs.. Ganska få platser. MEN i vilket fall som helst. Jag har suttit inne på Harvard University och fullföljt ett prov, bara det ger jag ett plus i kanten till mej själv. Nu får ödet bestämma vad som händer next.

Eftersom min hjärna i princip var helt död  när jag kom hem så blev det att umgås lite med Anna. Skulle bli filmtime men vi fasnade mitt i ett mini maraton av Jersey Shore.. Haha! DRAMATIK:P


Utanför Harvard.


Den kända statyn!


Inne i klassrummet där provet gjordes.


"Klassrummet" hade säkert 300 sittplatser. Liiite större än Önnestads Aula:P Dessutom fick dom använda 2 st sånna här klassrum för att få plats med alla :P

♦ Joey

There's no hiding from this magical state of mind

Jag har sovit som en PRINSESSA i min säng inatt :P Med mitt påslakan, mitt nya duntäcke och kudde :P :) Bara för att informera alla om detta :)

Jag känner att jag måste klaga lite mer på allt regn. För idag har det varit värre än dom andra dagarna! Stått som spö i backen! USAs brunnar är ju inte direkt toppen heller. Så vägarna fylls snabbt på med vatten! Och gör till och med vägen lite hal. Vet inte hur många gånger idag jag har "slirstartat":P Men pga regnet blev det lite bio med ungarna. Ibland älskar man sitt jobb:) Blev cats and dogs. Var väl helt ok. Men i större delen av slutet hade jag mest en litet flickebarn i knäet som höll på att somna och använde mej som sitt gosedjur:P

För er som inte vet det så är jag nu LEDIG fram till Måndag :D:D Skönt måste jag säga! :) :D Hela huset är tomt på folk nu när min värdfamilj är på semester. Bara jag och den kära(?) kaninen!!! Och med det sagt så säger jag på återhörande! Innan jag lyckas få detta inlägget mer oserisöt än det redan är;)

♦ Joey

IKEA!! Och äntligen påslakan i sängen!! :D

Regnet har fallit non stop idag. Och jag tillbaka alla tankar om att det skulle varit mysigt med lite jul höst och allt det där. Jag är inte redo att släppa sommaren än.. Iallafall är det är trött Josefin som skriver inlägget idag. Så det blir mest bilder idag. Mest för att jag inte hade orka att välja ut bara några få :P


Anna, Sandra och jag styrde bilen mot IKEA efter jobbet!! :D :D


Det blev middag! Jag var bara tvungen att käka köttbullar, potatismos och lingonsylt :P


Sandra!


Anna! Smsar. Vad ovanligt:P haha!


Shoppa, shoppa SHOPPA! :P


Dom hade en avdelning med typiska svenska matvaror! :)


NegerbolleTjejerna:P

Sandra : "Vi kanske skulle kunna köpa negerbollar och dela på dom i bilen!"
Anna och Josefin : "ÅH Ja Negerbollar!!!"
En äldre man som plötsligt står bakom oss och blänger på oss : "Man får faktiskt inte lov att säga NEGERbollar här i USA heller..."
En häpen Sandra av att höra en svensk röst när hon minst anat det : "Ja men det sa vi alltid när vi säljde dom på hockeymatcher hemma.."
HAHA! Mannen som kommenterade hela negerbullegrejen var trots allt inte så skrämmande som vi först trott :P Men roligt var det:P Svenskar dyker upp när man minst anar:P


Detta kom jag hem med! :) PÅSLAKAN!!! :D Älskade påslakan! Några nya handdukar, lakan, nytt täcke och kudde, vaniljdoftade ljus, en ny duk och toaborste:P Dessutom inhandlades lite smått och gått på "matavdelningen" bla ballerina, knäckebröd, kaviar och kanelbullar :)


Var på ett såkallat painting ställe med ungarna innan idag. Jag gjorde denna lilla sjöhästen som jag bara var tvungen att visa upp :P haha!

♦ Joey

How often do you flick your bean?

Rubriken är tillängnad Anna :P Hon hade samma rubrik igår på hennes blogg. Kan väl inte mer än att säga att det är ett internskämt oss imellan.. Haha! :P

Det har regnat HELA dagen! Höstkänsla ända ut i fingertopparna. Och imorse när jag satt och kollade mina mejl( en ny morgonrutin för mej:P ) och öppnade en clementin fick jag en sjuk längtan efter Julen. Den känslan varade väl typ fram till lunch. Sen kom jag på mej själv med att vara lite sur över vädret och jag önskar att solsken och värme kommer tillbaka imorgon! Eller åtmindstonde till onsdag! För hösten får inte komma riktigt än..

på jobbesidan kan jag bara säga att jag haft en slappedag! Fick börja en timme senare än vanligt :) Jobbade i ca 2 timmar sen kom Nana and Papa och hämtade alla barnen! Jag gjorde lite småpysslor som städa undan, vika tvätt och plocka ur diskmaskinen. Efter ca 2 timmars break hämtade jag upp alla ungar och tog hem dom. Efter mindre än en timme var det dax för alla små liven att ha ett nap. :) Bra dag eller vad :P haha!

Jag är på jakt efter en bra frisör här i Boston. Jag MÅSTE göra något med mitt hår.. Nästan 4 månader utan någon klippning.. Ja ni kan ju tänka er. Det bar hänger och ser tråkigt ut.. Men jag går och håller på det lite.. Kanske nästa vecka... Eller veckan efter det.. Ja faktum är att det kommer kosta mej nästan en hel veckolön för att få håret gjort. Nästan. Och det sider lite i plånboken..



Tittade genom lite bilder på datan och hittade en bild på denna bilen. Det är den kända BMW cabben som min värdpappa kom och hämtade mej i första gången jag träffade familjen:P Och jag har ju helt glömt bort att lägga ut en bild på bilen. Ni kanske vet hur dom ser ut. Men ändå :P

♦ Joey

That's alright.

Regn för hela slanten här i Boston idag. Och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite skönt. :P Anna, Sandra och jag hade planerat att åka in till Boston. Men pga av regnet ångrade vi oss och åkte till Natick Mall istället :P Hade så-bra-som-det-bara-kan-bli-när-det-regnar-dag:)

Väl hemma i min lilla lägenhet skulle jag upp och lämna nycklarna till bilen. Då var tydligt både Nana and Papa där:) För er som inte hänger med, mormor och morfar :P :) Dom är ju så snälla! För er där som läser min blogg och är lite mer kyrkliga så kan jag meddela att dom två tydligen VARJE dag ber för mej :) Kan inte låta bli att tycka att det är lite tryggt. Jag menar jag kan nog behöva allt stöd jag kan få ibland.

Och imorgon börjar min lillasyster på gymnasiet. Shit. Har jag blivit gammal eller vad? Tyckte precis det var min tur att börja där. På Önnestad. Men nu är det ombytta roller. Min lillasyster har blivit stor! *liten tår i ögat* haha! Är iallafall glad att vi hann komma varandra lite närmare innan jag drog. Alla irriterande kommentarer om att "ja men ni kommer växa upp och lära er uppskatta varandra" blev till slut lite sant. Men lycka till Lillsyrran imorgon :)


Sandra :)


Jag och Anna :)

♦ Joey

All that I'm after is a life full of laughter.

Då har både fredag och lördag passerat. Och har väl inte överdrivet att berätta. I fredags var det jobb med en trevlig playdate men i övrigt såg arbetsdagen ut som vanligt. På kvällen blev det middag med familjen! Det verkade sen som att verkligen alla skulle jobba kväll. Så det blev en hemmakväll. Slutade med att jag somnade tidigare än på länge. Med ljuset tänt. Kläder på. Med både bok och vattenflaska i sängen. Men jag sov ganska bra ändå:P

Idag har inte heller hänt överdrivet mkt. Jobbepass nu på kvällen som varade längre än jag trott från början. Så festen jag egentligen skulle crascha kunde jag ju ganska så mkt glömma. Men sånt är livet :P Ska inte klaga när jag annars är ledig varje helg :)

När jag nu även fått lite svenska skvallertidningar har jag kunnat uppdatera mej lite. Och extra kul var det ju när jag hittade en lista på allt som har nypremiär på tvn under hösten. Jag tror jag ska bojkotta alla amerikanska program och följa några nypremiärer från sverige online:P haha! jag menare SKÅNEFRUARNA!! haha!! Hur weird låter inte det?? Rika, bitchiga kvinnor från Vellinge:P

Sen kan jag ju gräva ner mitt huvud i sanden för min klumpighet... Jisses vad jag måste handla snabbt nu. Och turen måste vara på min sida. Helvete säger jag lite sådär ocensurerat här på min blogg. Snacka om att jag flygit runt i rymden utan att tänka. Dumma mej. Men jag tar ett djupt andetag och ska göra mitt bästa för att lösa mitt problem. Och löser sej gör det ju alltid. På ett eller annat sätt.


Öppna ögonen och kom tillbaka till jorden.

♦ Joey


What comes up, must come down.

Efter att ha en trevlig jobbedag på playan i stort sätt hela dagen åkte jag till Hingham för att hämta upp Sandra. Hon är en ny Au Pair här i området. Svensk även hon. Vi åkte till Cheese Cake Factory för en supergod Middag! Jag åt en mumsig sallad och sen delade vi på en cheese cake, bara för att. Den var typ superdupergod dom första tuggorna. Sen blev det bara för sött. Gick även in på CVS och med mej hem fick jag en mascara, läppglans och en ny parfym för under 50 dollar. Ibland måste man bara älska USA! :P Men det var trevligt att få lära känna Sandra lite. :)

Då har man fått reda på att provet som jag skulle göra på lördag på Harvard redan var fullt... Vilket jag tycker är väldigt konstigt då det stod innan överallt "går ej att reservera plats förrän dagen innan". Men gör tvärtom än vad ni sagt. Gör det! Så det blir istället om en vecka, på torsdag. Var egentligen bara tur att min värdfamilj åker bort på onsdag nästa vecka. Så jag kunde göra provet! För annars skulle det bli en massa problem. Men nu går allt som smör i solen:P har jag hunnit bli nervös än? Nä. Om jag ska vara ärlig så har jag massa annat och tänka på. Är nog mer nervös över hur jag ska hitta till rätt lokal inne på harvard området....

OCH när jag ser på min blogg så ser jag bara BORING! Jag måste byta utseende innan alla mina läsare överger mej för att dom dagarna i ändan får glo på samma bakrund. Men då kommer min tekniska sida in. Hm.. Jag behöver hjälp.. Om inte någon smart person erbjuder sej självmant så kan Linda snart förbereda sej på att jag TVINGAR henne! :P


Vad vore min blogg utan att jag lägger ut lite udda bilder på mej själv.. Nä jag får hel enkelt bjuda på mej själv. Det är det närmaste jag kan komma er därhemma såhär från andra sidan jordklotet :)

♦ Joey

It is not that bad after all.

Då har man haft sin återhämtningsdag mitt i veckan :) inte illa! :) Min dag började med att skypa med älskade Jenny! Gick väl sådär:P Med en fördröjning på ca 7 sekunder funkade kommunikationen sådär! Men vad gör man inte för att höra hennes röst:) Annars har jag svarat på lite mejl. Haft lite kontakt med omvärlden hemifrån och lite sånt. Därefter städade jag. Kanske tack vare att Anna skulle dyka upp:P haha! Jag fick lixom en anledning till att få lite ordning här:P

Blev en hängdag. Var ute och gick en sväng. Sedan blev det chinese take out. Och varför är det så att man alltid är sugen på kinamat. Men när man väl får det blir det alltid en besvikelse? :P Höjdpunkten var väl när jag fick öppna inte bara en utan TVÅ fortune cookies! Dom hade lagt in en för mkt:P Och det kan bli så att jag åker till en kinarestaurang typ en gång i veckan bara köpa en fortune cookie och se hur citatet lyder:P Jag vet det är illa!

"Remember yesterday, but live for today." "Your present plans are going to succed." Inte illa citat tycker jag:P :)

Avslutade kvällshänget med lite film! Ja en ganska soft men bra ledig dag:) Ganska glad över att inte vi åkte till mallet eller något sånt. Jag känner att jag behöver hålla lite i pengarna för ett tag:P

♦ Joey


Let yourself go.

Idag har jag haft poolhäng med Jen och hennes ungar:P Första gången jag badar i pool här i USA. Och jag varnade Jen innan jag gick i "du kommer nog få dra mej upp sen" :P Och så blev det nästan också:P Kändes som alla dom sommrarna utomlands när man legat konstant med huvudet under vattnet. Helst med snorklingsutrustningen på:P haha! Jen älskar också vara i vattnet tydligen varit en lifeguard en gång i tiden:P Barn på nytt kan man säga:P Men härligt var det :D Nästan hoppas att min värdfamilj får upp en pool snart:P haha!

Efter att både jag o lillen var så trötta i ögonen av att klor och simmning åkte vi och hämtade upp tvillingarna. Kom lagom till att se en ambulans åka ifrån campet.. En stackars unge hade ramlat med huvudet före ner på klipporna. Antagligen var näsan bruten.. AJ! Väl hemma var det nap time för ungarna! Och gissa vem som sen satt sej ner i soffan och skulle läsa en bok men somnade till i en konstig ställning i soffan? Jag tror ni gissar rätt:P Vaknade med typ nackspärr halv 5 efter att ha kopplat bort allting i 40 min:P

Efter att ha x antal alternativ på hur min kväll skulle vara bestämde jag mej för att bege mej till Concord och hämta upp Linda! Hon åker ju snart till LA den lilla fuligen:P Och måste träffa henne! Som vanligt var det en kul kväll, jag menar vad annars när man är i Lindas sällskap:) Vi kollade på Eat, Pray, Love på bian i Framingham. Och jag måste säga att den fick en att riktigt att tänka till! Den handlar ju om en kvinna som blir trött på sin vardag, bryter sej loss från allting och beger sej ut i vida världen för ett år.. Ja ni kan ju själv tänka er hur tankarna gick runt i huvudet under filmens gång! Lite kul också att de svensken Tuva Novotny spela mot Julia Roberts! Lite överraskning där:)

För övrigt behöver jag börja skriva listor! Listor på allt som jag måste göra. Allt jag vill se och uppleva! Både under detta året och framöver i mitt liv! Ja det får fan ta och bli ordning! Även jag och Linda måste göra en Lista! Vi har så många ideer att det blir lite galet överstyr! Får väl skriva upp på min "att göra lista" att skriva en lista med Linda. Oh my gosh jag kommer somna och tänka bara på listor...

♦ Joey


If I fail, if I succeed. At least I live as I believe.

Kan väl egentligen inte klaga på min jobbedag idag. Har sluppit tvillingarna under dagen då dom haft camp mellan 9 till 15! Så det har mestadels bara varit jag o lillen. Vi har hittat på lite av varje. Vädret har inte varit toppen idag men kan vara skönt ibland med lite regnskurar:P Men ska inte klaga på värmen! Tydligen har vi haft en toppensommar här i Boston! Förra sommaren regnade det väl nästan hela sommaren! Så lite tur har jag nog allt :D Vilket fall som helst så är den lilla faktiskt ett litet charmtroll imellanåt! Och som nu efter jag slutat jobb kom hon och knackade på min dörr bara för ge mej två teckningar som hon gjort till mej:) Och för att berätta hur bra jag var:P haha!

Något jag saknar förbaskat mkt från sverige just för tillfället är deodorant! haha jag skojar inte:P Visst dom har deodorant här med men inte i flytande form:P Och det börjar gå mej lite på nerverna varje morgon då man ska fräscha upp sej lite:P haha jag vet värsta I-landsproblem eller något? :P

Ja jag vet. Keps är inte min grej. Men Hannah lät mej låna hennes i New York och jag kunde bara inte låta bli att prova den:P


I prefer to subscribe to that whole "everything happens for a reason" theory, mostly because the alternative is just too disturbing to think about. If everything doesn't happen for a reason, then we're all pretty much fucked. Because each decision we make could be screwing up our lives forever.

 ♦ Joey


Time flies and wait for no man.

Då har helgen passerat IGEN! Tiden bara springer iväg.. Igår hände väl inte så mkt på dagen. Begav mej ut för att inhandla lite mat. Och att handla mat på en lördag kanske inte är så dumt. Massa galna amerikanare i affären! Så var ganska underhållande:P Sen åkte jag inom CVS för att köpa lite schampo och lite sånt. Letade också desperat efter saltvatten spray. Men NEJ det har dom inte här i usa.. Hon jag frågade höll nästan på att börja skratta när jag frågade henne.. Och hennes dumma kommentar var "åk till havet och fyll upp en sprayflaska med saltvatten och använd det". Jo men tack för det tipset..

Igår kväll begav jag mej efter mycket om och men till fest hemma hos Mike! Fyrverkerier sköts och polisen kom. Men det missade jag:P Vet inte om jag ska vara glad över det eller inte:) Men det gick bra. Festen kunde fortsätta:) Och hade väldigt trevligt:) :D

Trött och med lite huvudvärk har min söndag passerat.. Vaknade sent... Alldeles för sent. Men jag var för trött för att ens bry mej om det:P Nu på kvällskvisten skulle jag egentligen ha jobbat. Men det blev inget med det. Vilket jag blev glad över för då kunde jag gå på det au pair mötet som jag velat gå på:) Begav mej till en restaurang i Hingham där det var en massa nya ansikten:) :D

Lite bilder från festen i lördags. Snodde några från Anna:P


Linn, Doug, Viktor, Franzie, Mike och Neal


Tysken, Anna och jag


Dricka öl från öltunnan upp och ner fick jag bevittna ganska så många gånger under kvällen.. Ser ganska kul ut:P


Här spelas det beerpong! :)

♦ Joey

Hjärtsnurp!

När mina värdföräldrar kom hem idag gav dom mej ett paket i näven. Paket från Sverige!!!! WOHOO! jag måste fått världens störasta smile och sett ungefär som ett litet barn på julafton när jag stod där med paketet i handen:P Min värdpappa skrattade ganska så gott åt det iallafall:P Vilket fall som helst så var paketet från Pappa, Marita och Madeleine :) Tidningar och godis från Sverige! Hade det kunnat komma en bättre tidpunkt än såhär en fredag? Nä! :) Kunde inte låta bli att öppna bilarna och smaka lite:P Och ahlgrens bilar har nog ALDRIG smakat såå gott:) Så jag tackar så hemst mkt!! :D :D

Nu på kvällskvisten skulle jag bege mej till finskan Taru i Quincy. Halvvägs kom jag på att jag glömt både min plånbok och mitt internationella körkort! Ville inte köra runt utan det så jag vände om hemåt för att hämta det! Nästan hemma så passerar jag en stor parkeringsplats. När jag passerar utfarten får jag syn på en polisbil. Och den slår på ljusen precis när jag kört förbi och börjar köra efter mej!! Mitt hjärta slog i 190! Men jag fick göra precis som dom två bilarna framför mej, stanna intill kanten.. 1000 tankar hann gå runt i mitt huvud! Hur ska jag bevisa vem jag är om jag inte har något körkort på mej? Körde jag för fort? vad ska mina värdfamilj säga? ja det var mkt som rusade runt. Just my luck! Men som TUR var körde polisbilen bara förbi. Den hade tydligen bara fått utryckning precis när jag körde förbi:P haha! 

Men fick hämtat mina saker och kom till Taru till sist. Käkade middag tillsammans. Sen blev det film och Melrose Place maraton:P haha! :)  


:D

♦ Joey

Dubbelliv.

Sov väldigt dåligt inatt.. Jag hade så mkt som snurrade i mitt huvud av någon konstig anledning! Så det blev få timmars sömn men trotts det så vaknade jag med ett leende på läpparna! Jag kände en sån extrem lycka att jag höll på att spricka! Jobbedagen har väl varit mindre bra. Hade en del insidenter. Men som tur var så hade vi playdate med Jen och hennes ungar idag vilket underlättade grymt mkt! Jen är verkligen en underbar person! Så lätt att prata med vilket gör allt så mkt enklare! :)

Nu på kvällen blev det bio, inceptionmed Leonardo Dicaprio! Grym film! Gillar vanligtvis inte sånna filmer men denna var faktiskt bra! Svårt att hänga med imellanåt då det var väldigt invecklad. Och ja såklart ingen undertext:P haha! Men den var sevärd helt klart! :)

Vill tacka alla som hört av sej denna veckan hemifrån! <3 Har varit som en bombning! :) Men det lyser upp min dag och underlättar min tid här. För visst saknar jag allt hemma! Ni är så långt borta! Och av någon konstig anledning har jag börja tänka på dubbelliv. Man har ju hört talas om män som lever med 2 fruar på två olika ställen i år utan att någon kommer på dom. Och det är konstigt. Det känns som jag lever ett dubbelliv. Jag har ett liv hemma som just nu på något sätt är på paus. Men människorna i den världen lever vidare med sina liv. Och det rullar på som vanligt. Jag känner mej fortfarande en del av den världen. Men samtidigt börjar jag ett liv här. Från scratch. Känns bara så konstigt. :P

Imorgon är det helg! :) Och det känns som att det kommer bli en bra helg:) Har lite saker inplanerat. Men det får ni höra om efterhand som dom inträffar:)

♦ Joey


You never know!

Klockan är mycket igen. Men som Anna säger "man lever bara en gång och sova kan man göra senare"! Så sant så. Jag hade den filosofin innan. Måste bara komma tillbaka till den:P Allt blir så mkt roligare då:P

Varit ledig idag. Eller ja jag har jobbat en timme nu på eftermiddagen. Fick en underbar sovmorgon:) Och en lugn morgon. Sen har jag skypat med mamma! Och ja som vanligt kommer tvillingarna och skypar lite varje gång. Saknar dom. Dom kan vara jobbiga men finns det några sötare ungar än dom? Nä:P haha!

Träffade Anna en snabbis innan jag jobbade min timme. Och det blev verkligen en snabbis. Men räddade henne från att bränna upp i solen i väntan på att bilen skulle bli klar från sin service:P Och efter jobbet blev det att hämta upp Anna igen och även Helena igen. Blev till att kolla på lite fotboll och ja lite killar också:P När det blev för drygt att kolla in fotboll och killar åkte vi och käkade pizza. Ännu en trevlig kväll.

Något som jag fortfarande överraskas över hur trevliga och vänliga folk är här. Alla jag träffat öppnar sina armar och är hur snälla och välkommande som helst! Känns bra. :)



Kung Kinai får jag också skypa med :) :P



Mamma och Lillebror <3 :)

♦ Joey

It can always get worse.

Hela denna veckan har mitt ena värdbarn, tvillingflickan, ridläger hela veckan! Kul tycker jag som får känna stalldoften typ varje dag:P Men en massa körande! :P Som idag har jag suttit i bilen typ sammanlagt 2 timmar med ungarna! Är ganska lugnt ioförsej. Dom kollar ju ändå på film och allt det där. Men ändå:P

Men ridlägerveckan betyder också 4 timmar med bara två ungar! haha! Och idag har vi lekt doktor i trädgården. Jag var sjuk och barnen var doktorer. Jag fick 5 miljoner sprutor och blev nersprayad med någon glansspray som lycktade godis eller möjligtvis bubbelgum! Så jag stinker bara godis haha! Men det hela slutade med vattenkrig. Eller ja. Jag höll i vattenslagen och sprutade ner ungarna MOHAHHA!! haha:P

Gav min värdmamma sin present. Och hon blev faktiskt glad! Det visade sej dessutom att hon fått stig larssons andra bok, flickan som lekte med elden, av en arbetskompis! Så nu har hon ettan och tvåan. :)

Jag kanske kan få något bättre. Men jag har FÖR mkt erfarenhet om att det finns en chans att det kan bli värre. Och den chansen vill jag inte vara med om. Det kan alltid bli värre. Men man kan också stå kvar och kämpa. Prova. Man känner sej jävligt bra efteråt.

♦ Joey

Ny vecka. Nya tag!

Min måndag har varit ganska så seg om jag ska vara ärlig. För lite sömn förra veckan har satt sina spår.. Så pass att jag sa nej till den populära kareokee kvällen inne i Cambridge ikväll.. Jag vet jag är Boring. Men jag hade antagligen somnat stående. Istället ska det bli dusch för mej nu och sen sängen! Tidig kväll. Behövs ibland!

Efter jobbet åkte jag trots min trötthet till en bokhandel. Inhandlade en bok till mej själv och en till min värdmamma. Min värdmamma fyller ju år imorrn så det blev en Stig Larsson bok översatt till engelska. Verkade mest vettigt att ge henne. Får se om hon uppskattar det imorrn!

Fångade förresten värsta krabban idag! Skrämmande var den! Trodde att den skulle hoppa på mej och bita i mej! Men ungarna tyckte det var fräckt:P Värsta djurmagnet var jag dessutom på stranden idag. Typ 3 hundar sprang fram till mej för att hälsa på mej. Behövde bara titta på dom så kom dom springade som ett skott och ville hälsa:P haha! Inget emot mej:P Dom var söta:) Så länge dom inte är dumma:)

God natt gott folk :)
 
♦ Joey

New York i bilder ♥

VARNING för bilder i massor! :P Men efter 500 tagna bilder på en helg, blir det lite svårt att välja ut dom rätta bilderna! Är inte säker på dom jag valt är dom bästa ens. Men många av dom andra bilderna kommer komma upp på facebook så småningom :) Enjoy! ;)



Välkomst skålning i plastmuggar på hotellet!


Time Squere by night. Bilder säger ingenting. Åk dit och upplev det! En sak alla borde göra innan dom dör:)


Skumma New Yorkbor fanns det överallt. Denna snubben var tydligen VÄLDIGT ärlig oxå! Kunde dock inte sluta skratta när jag såg hans skylt!


Lördagsmorgonen startades med en frukost på starbucks! Var annars? :P


Hannah, Jag, Nadja och Sofia mitt på Time Squere


Jag handlade på Hard Rock Cafe! Något jag inte kunde låta bli. Ops. Jag blev visst medlem där oxå. Av någon konstig anledning:P


Alexander Skarsgård prydde en vägg inne på tunnelbanan på Time Squere:P


Brookline Bridge!


Frihetsgudinnan!


Ett ganska så internt skämt. Men här leker vi älgar. Sverige, älgar. haha? Iallafall så kollade kvinnan som fotade oss ganska så skumt på oss efter fotot.. :P


New York Baby! :D


"Alla älskar Skåne" :P


Ja Sverige flaggor kan man hitta lite överallt! :) Fräckt att lilla Sverige inte är helt okänt för världen :)


I Taxin :D En gul en! :)


Middag på en italiensk restaurang. Där vi alla lärde oss att man inte ska gå in på en restaurang bara för att killen utanför är snyggare än snyggast. För maten var hemsk och servicen ännu värre:P


Comedy Club! :D


Skålar igen. Fast denna gången i Limousinen :D


Ronja, Hannah och Jag utanför Limon :)


Denna zebraliknadende killen. Eller tjejen. Eller ja vad det nu än är var inne på Webster Hall det kända utestället. Ganska skrämmande typ om du frågar mej:P


Central Park!


Brunch i Central Park! :)


Tack tjejer för en toppenhelg :) Fia är inte med i bilden men henne tackar jag också:) Utan henne hade vi inte hittat runt i New York heller:P Men ni är underbara :) <3

♦ Joey

NEW YORK NEW YORK!!!

Jag kommer aldrig kunna återberätta den underbara helgen som just passerat mej. Men jag ska göra mitt bästa. Och samtidigt inte skriva en roman. Men jag kan ju bara börja med att säga att jag med största sannolikhet kommer sitta på ålderdomshemmet och berätta om denna helgen :P Den var helt AWESOME!

Men för att backa bandet och ta det från början. Så mötte jag upp Ronja direkt efter jag anlänt med bussen till NY i fredags. Vi traskade vidare till hotellet där resten av tjejerna redan stod och väntade! Var ett kärt återseende :) Så kul att träffa alla igen! :) Vi checkade in och kollade in vårat rum som var helt okej! Champange öppnades och vi skålade för våran reunion! :) Under kvällen hann vi med att kolla oss omkring litegrann, besöka hotellets bar, se Time Squere by night, besöka en ganska så typisk New York bar innan vi till slut hade efterfest på hotellrummet. Superkul början på helgen!! :D

Efter få timmar sömn var vi faktiskt ute på New Yorks gator redan halv 10 på lördagmorgon! Och då hade vi till och med hunnit med frukost :) Vi gick runt i lite affärer och bara njöt av att få vara i New York! :) Begav oss sen ut på en båttur som gick runt hela manhattan!! Hur bra som helst:D Fick se allt! Kom närmare Frihetsgudinnan och ja fick se det mesta! :)Efter båtturen kunde jag inte låta bli att slänga ut handen och stoppa en gul taxi:P Att åka en gul taxi är lixom ett krav när man är i New York. och just i det sätet där jag satt visade det sej att självaste Robert DiNero hade suttit! Inte illa:P

Efter en middag i China Town åkte vi till en Stand up bar. Ganska så kritiska satte vi oss där. Men gud vad vi skrattade!!! Var längesen jag skrattat så mkt!! Sjukt bra!! Med ett leende på läpparna gick vi ut därifrån för att hoppa in i en Limousine som stod och väntade! Ja ni läste rätt! Limousine!!! :D Åkte runt på New Yorks gator och sjöng oss hesa inne i Limousinen!! :D Vår chafför var bäst :) Och vi fick åka längre än vad det va tänkt :D Lördagskvällen avslutade vi inne på ett känt uteställe där vi dansade tills fötterna värkte och vi var alldeles svettiga :P

Idag tog vi oss friheten till en liten sovmorgon. Checkade i lugn och ro ut från hotellet vid 12 och begav oss till Central Park där vi satt oss ner för att ha en liten brunch i det fina vädret :) Efter det gick vi skillda vägar då det var dax att bege sej hemåt. Vi kom alla överrens om att vi skulle göra om det snart :) Längtar redan :D

Hur blev det då med Brookline bridge och allt det där snacket om att jag stolt skulle stå och titta ut över den? Jo! Jag fick se den x antal gånger! Körde under den under båtfärden. Och sen stannade våran limousine chafför på ett utsiktställe där man kunde se hela bron jättebra! Och det var mörkt då! Så ja jag stod där och kände mej jävligt stolt! :) Sen fick jag chaffören till att köra över bron oxå:P Så jag klarade det målet ganska så lätt :)

Bilder får jag lägga ut imorgon. Men jag lägger ut några som en försmak på vad som väntar :P


Jag framför våran Limousine :D


Ronja, Hannah och jag :)


För jag har åkt limousine nanana NA:P

♦ Joey

Det ordnade upp sej.

Min dag började som en pannkaka men steg som en sol. Ganska så exakt. Hade verkligen en down dag med ungarna... Suck säger jag bara.. Men en sak var väl bra! Var på ett mall med minstingen idag och då gick jag faktiskt in i en affär o köpte ett par skor! Hon var smakrådgivare. :) Så köpa skor check! Blev det lite finare skor som jag egentligen borde köpt, nej. Ett par converse blev det.. Men dom var fina :)

Efter att jag äntligen slutat jobba så kom västa åskvädret till Boston! ja det regnade som aldrig förr. Blixtrade och åskade! Strömmen försvann till och med för ett litet tag! Så jag trodde jag skulle bli tvungen att stanna hemma ikväll. Men vädret ville annat :) Så det blev till att hämta upp Helena och sen åka till en bar i Norwell. Där en svensk tjej faktiskt skulle sjunga :) Duktig var hon! Synd bara att tiden rann iväg och vi blev tvungna att åka hem. Men lika bra det. Var ju tvungen att packa. JA för imorrn är det New York Baby! :D


Mike och Anna :)


Gänget vid vårt bord


Anna och Erika. Erika var hon som uppträdde :)


Erika!


Helena och jag :)

♦ Joey

Concord!

Ja nu har jag äntligen besökt staden där Linda bor. Den hon snackar så kärt om:) Och ja det är en mysig stad! Nästan lite avundsjuk! :P Men något säger mej att det inte är sista gången jag är där! Så jag får nog min Concord-dos ändå!

Min dag började väl med att jag skulle dammsuga. Det gick väl sådär. Eller nä det gick inte alls. Dammsugaren gick sönder. Och jag börjar undra om jag ska sluta röra någonting här inne. Nu har sängen varit sönder, TVboxen är sönder och nu dammsugaren.. Suck.. Men men, sånt händer väl!?

Efter lite skype med älskade mamma och en liten mysmorgon åkte jag och hämtade Linda i Braintree! Vi åkte till Mallet och ja.. Låt oss säga så mkt att vi hann med en affär. Så inga nya skor blir det till NY.. Har jag tur kanske jag hinner imorrn. Men nää det gör jag inte. Men va fan. Jag hoppas att folk inte kollar ner på mina fötter i NY:P

Efter att jag hunnit bli lite arg... Så lugnade jag min arghet genom att åka o köpa lite dricka till helgens bravader. Och ja allihopa som undrar, jag fick köpa även denna gång:P

3 gången gillt som det heter! Nu fick jag äntligen sett Charlie St Cloud! Jag och Linda hade lite tur när vi genom en chansning gick in på bian i hopp om att filmen skulle gå då. Och ja se på fan, vi kom precis i tid! I all hast lyckades jag köpa en bamsestor popcornmeny till mej o Linda... Gigantisk var den!! Ja drickan hade väl räckt till 4 pers! Anyway! Bion var värt att vänta på. Jag gillade den! :) Dock kunde jag och Linda konstatera att Zac är overkligt snygg. En på miljonen ser ut som honom. Men ändå. Något att vila ögonen på. :)

Efter bian åkte vi då till Concord. Käkade pizza som jag förövrigt inte ätit en enda gång sen jag kom hit! Sen snackade vi lite till och lite till. Ja jag och Linda har löjligt mkt att snacka om. Vid 10 blev det dax för mej att åka hem. Stötte på vägarbete efter vägarbete på vägen hem så det tog en timme innan jag kom hem. Men det var det värt :)

Så nu har jag som vanligt skrivit ett för långt inlägg! Men vad gör jag inte för att alla ska få lite att läsa! :) höhö!

♦ Joey

1/4 År. 3 Månader. 93 Dagar!

Sjukt skum känsla det där. 3 månader. Hemifrån! Känns som det var igår! Men samtidigt känns det som en evighet sen! Som att ett år har kommit och dessutom gått. Ja det är underligt. Men FAN vad fräckt det är :D



♦ Joey

Bildbomb.

Mitt minsta värdbarn har lekt fotograf idag. O jag har varit modell haha! I det stora hela har det blivit massa bilder tagna. Från stallet oxå:) Delar med mej lite!










Fotade sej själv lite oxå:P




Hon pussade på alla hästar till hon var helt svart i ansiktet:P :)


För jag saknar dom där fyrbenta vännerna!


Otroligt söta:P :)

♦ Joey

You think your cooler then me?

Igår var jag hur trött som helst. Hela dagen gick ut på att kämpa emot mina ögon som bara ville stänga sej själv. Tills jag väl la mej i sängen o skulle sova. Då ville mitt huvud inte alls koppla av! Låg o vred och vände mej och sista gången jag kollade på klockan var hon halv 3. Kan ju säga att när klockan ringde kändes det som att jag inte ens somnat. Men men. Jag klev upp och konstigt nog känner jag mej inte så jättetrött idag!

Dagen har rullat på bra. Nu har tvillingarna en vecka med fotbollsläger. Japp. Snygga tränare stod uppradade i morse när jag släppte av dom! :) Inte fy skam att börja dagen så inte. Medans tvillingarna var där åkte jag och den lille till en lekplats. Lekte pirat och knuffade på gungor till en himla massa ungar. Helt okej dag med andra ord.

Nu på kvällskvisten lyckades jag hamna mitt inne i en avskedsmiddag! Ana Paula skulle åka hem. Ett gäng på 12 pers som käkade middag och umgicks. Trevligt:) Men jag måste erkänna att det var jobbigt när sen blev dax för lite hej då... Jag hade kunnat gråta för deras skull.. Jag vill inte ens tänka på när jag måste säga påbörja mina hej då... Usch!




♦ Joey

Pocketful of sunshine

Just nu sitter jag och tänker på hur min vecka kommer se ut så ser jag fram emot så mkt! Jag HOPPAS att jag och Linda får till att träffas! Var ju en månad sen. Kom vi fram till idag! ILLA! Lite Anna blir det nog oxå i veckan:) Ska även träffa Helena en kväll i veckan. Så blir proppat schema!

Och ja på fredag blir det New York som väntar!!! Innan New York måste jag även hinna med att städa, packa, inhandla skor och helst något nytt att ha på mej i NY. Och allt detta utan att behöva stå där i panik på fredag. Tror ni jag hinner med allt:P Får väl se hur det blir med inhandlingen av skor o kläder. Vill egentligen spara alla mina pengar.. Men man kan inte få allt här i världen! :)



Lilla bamsebjörn Koda börjar jag sakna grymt mkt. Min dumma lilla björn! <3

♦ Joey

The fire is here to stay

När jag vaknade idag och gick långsamt upp ur sängen. Slog på datan och gick in på skype. Och fick till min stora överraskning se att Jenny var inloggad!!! Blev HUR glad som helst!! :) Så nu fick jag äntligen både se och prata med min soul mate! Har ju inte gjort det på 3 månader! Oh vad jag saknar henne. 

Som jag sagt innan. Om man bara kunde få komma hem en liten sväng. Krama om sina nära o kära och sen åka tillbaka hade det varit fine för mej. När man tänker på alla därhemma är det som att man glömmer bort var man är någonstans. Att man faktiskt är här i USA o lever sin dröm! Man känner sej bara så tom ibland. Man frågar sej själv vad fan man håller på med och vad i tusan man är här för! Men då får man banka vett i huvudet på en själv! Så man vaknar upp! Det var det jag gjorde hela dagen igår. Baknade vett i mej själv. Och jag måste påpeka. Det känns bra såhär dagen efter! :)

Blev en sväng till hannover mall idag. Träffade Lina och en annan tjej som heter Sandra. Även hon från Colombia. Även hon en trevlig prick! Inhandlade mej en klocka för endast 13 dollar. De ni! Fick väl stå ut med en sur kärring som hjälpte mej att prova ut den. Hon klämde till och med mitt skin i spännet en gång! O det ända hon gjorde var att sucka och stöna för att man ville prova klockorna. Men till det priset. Vad gör man?? :P Inhandlade även lite skolgrejer. Som block, pennor o ja lite sånna saker!Jag är faktiskt lite förväntansfull på att sätta mej i skolbänken igen! :)

Nu på kvällskvisten träffade jag tysken helena. Körde runt o visade henne lite ställen. Nä bara skojade, vi körde vilse:P Jag hade ingen aning om vart jag var:P haha! Men visade till slut mitt hus. O sen hamnade vi på ett glass ställe i min stad. Och man kunde ju tro att hela min stad stod i kön:P haha! Shit vad mkt folk det var! Både jag o Helena hade sen problem att beställa vår glass, för menyn var ju helt konstigt:P Men tjejen i kassan förklarade allt för oss trots kön. Trodde dessutom att hon skulle hoppa ur kuren o krama oss när hon fick reda på att vi kom från Sverige och Tyskland:P haha! Samma reaktion varje gång;) 

Nästa vecka kommer vara fylld med massa skojsigheter! Och jag längtar efter att få starta en ny vecka :D WOHOO!! :D  




Your one of a kind! <3

♦ Joey


RSS 2.0