As long as you love me.

Snormonstret kan ni numera kalla mej. Jag nyser, snörvlar och är allmänt förkyld. Min andningsförmåga är allvarligt nersatt:P Jag inväntar bara en riktigt feber som hade varit toppen på isberget. Men jag är glad så länge jag slipper det! :) Drog med mej Sandra in på CVS så jag kunde inhandla lite apotekssaker. Laddade på mej nässpray, näsdukar, painkillers, någon förkylningsmedicin men kom även hem med en ny hårfärgning då den färgen jag har nu har blivit lite för.. rött.

Satt på Starbucks med Sandra en lång stund med en vanilla latte i handen. Mums! Sen åkte vi hem till mej och lagade lite middag. Käkade lussebullar till efterrätt och färgade till sist mitt hår. Fråga mej inte hur det blev.. Tror det till och med blev värre.. Tur vi lyckades ta fel så det bara var en toning. Men om en person till säger Oh you have red hair bär jag mössa fram tills sommaren :P haha. Nä, men jag får se hur det ser ut imorrn. Kanske behöver jag se det med nya ögon.

Nu ska jag hoppa in i en dusch innan jag lägger mej i soffan framför en film. Hoppas ni sover gott där borta i Sverige :)

♦ Joey


It Feels Like Home To Me.

Kanske är det pågrundav var jag befinner mej i livet just nu, vad vet jag. Men när jag igår kom över en tidning som sammanfattade mediahändelser i USA under 2010 kunde jag inte låta bli att le. Boston, MA är mitt andra hem nu och Sverige, ja det kommer alltid vara Sverige! Mitt Sverige, mitt hem. Tidningen gjorde mej inte besviken. Snarare tvärtom.  

Först läste jag om filmer som hade premiär under förra året. Det skrevs mycket om Boston och Massachusetts! Det var i Boston och MA som filmer som slått stort spelades in i. Exempel på underbara "The Town", "The Social Network" och "The Fighter" nämdes! Kan ju inte mer än sträcka på mej! :P

Under populäraste böcker dök Stieg Larsson upp som ett stort plus. Hans millenum böcker som kom ut i USA detta året har slagit stort! Satt man på tunnelbanan var det inte helt omöjligt att se någon sitta med ansiktet begravt i The Girl With The Dragon Tattoo eller någon av dom andra böckerna. Go Sweden!

Tiger Woods otrohetsaffär mot svensken Elin kom på tal när det skrevs om mest omtalade rubriker. Såklart. Woods behandling av Elin fick stora delar av världen att se snett på Woods och stötta svensken Elin. Och dom som inte innan visste att Sweden existerade på kartan lär ju veta det nu iallafall:P 

Sen har vi ju musik såklart. Robyn. Hon är stor här borta om ni inte visste det. Hennes musik spelas ofta på radion och även hon nämndes under artister som lyckats under år 2010.

När jag själv sammanfattar det, kan jag bara säga att det var Boston, MA och Sverige som var i fokus år 2010. :P Dom platser i världen som mitt hjärta just för tillfället bankar hårdas för. Eller ja. Det kanske beror på vem som sammanfattar också. Man läser ju det man vill läsa:P


I Love U Boston!


And I love U Sweden!

♦ Joey

Love with your heart but think with your head.



Make a wish and place it in your heart
. Anything you want, everything you want. Do you have it? Good. Now believe it can come true. You never know where the next miracle is gonna come from, the next smile, the next wish come true. But if you believe that it's right around the corner, and you open your heart and mind to the possibility of it, to the certainty of it. You just might get the thing you're wishing for. The world is full of magic. You just have to believe in it. So make your wish. Do you have it? Good. Now believe in it.
With all your heart.

♦ Joey





We're in this together.

Tillbaka till skolbänken var det som gällde idag! Jag lyckades hamna med samma lärare som jag hade sist.. Och eftersom det är samma kurs igen var jag väl inte så pepp.. Men med Leyro och Anna vid min sida funkar det mesta! Ju mer dagen rullade på insåg jag dock att det var rätt bra ändå. Nu kunde jag utmana mej lite mer och se hur mycket jag verkligen lärde mej sen sist. Geografi var huvudämnet idag. Vad sägs som att bara ha 3 fel på alla USAs stater??! :) Lite stolt ;) haha! Det blir nog bra till sist.

Efter skolan lyckades vi bli 11 st som käkade tillsammans på CheeseCake! Och ingen kan säga att vi inte öppnar upp oss för nytt folk! Det har kommit en ny tjej från Frankrike till vårt område, Olivia, som fick en välkomsmiddag igår med oss och idag såg vi till att riktigt välkomna henne in i "familjen" :) Hon verkar kunna passa in bra. Vilket vi verkligen uppskattar, vi behöver lite färskt blod :)

Nu sitter jag och väntar på att börja jobba. Blir ett litet kvällspass. Sen får vi se vad som händer. Beror lite på när jag slutar mitt pass. Får ta saker lite som dom kommer! :)

♦ Joey


A leap of faith.

Förra året när jag faktiskt var hemma i Sverige under vinter kommer jag ihåg att vi fick massor med snö. Jag kom ihåg hur jag morgon efter morgon svor friskt när jag plumsade genom snön med Koda. Och hur jag sedan dyngsur kom fram till jobbet. Men det är INGET jämfört med hur mycket snö vi nu har här i Boston. I morse var jag ute med ungarna i snön. Och tvillingpojken bokstavligen talat fasnade med ena benet nere i snön. Med snö upp till magen tog det tog mej minst 15 min att gräva fram hans ben. Visserligen skrattade vi rätt gott åt detta, men ändå:P Det är sjukt!

Som ni kanske förstår var skolan inställd idag, igen. Vädret var hur fint som helst, men jag antar att amerikanarna var rädda för att snöovädret skulle hålla i sej även på morgonen. Blev en rätt hyffsad dag ändå. Dock tror jag att det var ett misstag att presentera OBOY för ungarna.. Nu vill dom inte länge deras vanliga varma cholkad utan alla tre står och hoppar upp och ner "Please Josefin, we want the hot coco from Sweden". Yeah Yeah:P


Uppfarten full med snöhögar!


Åka pulka på uppfarten funkar det med! :)


Snöiga verandra.


Snöiga huset!


Rätt kul att komma ut på morgonen och se alla kämpa med att få bort snön från deras uppfarter:P Nästan alla är ute vid samma tid :P

♦ Joey

Let the memory live again.

Snön faller ner.. Och jag har extremt tråkigt.. Snön ska vräka ner hela natten också.. Så vi får väl se om det blir någon skola imorrn eller inte.. Har spelat ett hästspel på datan idag som jag och tvillingflickan hittade igår... Var kul en liten stund. Annars är det ganska så meningslöst. Äkta är alltid bäst. Men nu kanske det är så illa att jag saknar hästlivet så mkt att jag måste börja spela något spel på datan. Hehe. Jag vet det går utför för mej..

Men jag saknar hästar och allt som har med det att göra. Alla bitchiga hästmänniskor kan jag ju slippa. Men mest av allt saknar jag Skay. Min ögonsten. Sjukt att jag efter 2 år inte ens kan se framför mej att hitta en sån bra häst som honom igen. Men faktum är att hästar får ligga på hyllan ett litet tag till. Det finns lite annat som får komma imellan sålänge. Men sakna får man väl alltid göra. Och drömma sej bort litegrann.


Mina fina pojkar Skay och Koda. ♥

♦ Joey

If I said my heart was beating loud.

Igår hade vi typ jättekallt här i Boston..! -18 grader! Fick inte uppleva det så jättemycket dock eftersom mina värdungar inte fick gå ut. Men det räckte med dom små stunderna jag fick ute i kylan! Burr! Idag däremot har det varit nere på nästan noll.. Här växlar vi ordentligt mellan graderna! Imorgon väntas ÄNNU ett snöoväder som av vissa har förutspått ska bli den värsta sedan 70-talet.. Jaja vi får väl se hur det blir med det! :P

Nog om vädret kanske! :) Dom senaste dagarna har varit ganska ointressanta. Mest bestått av jobb. Igår tittade jag på The Bachelor på tv.. killen som dejtar alla tjejerna verkar vara hur rik somhelst. Men även dom rika kanske har svårt med att hitta kärleken. Han hämtade till och med upp någon av tjejerna med en helikopter. Den killen som gör det med mej har fångat mitt hjärta iallafall :P

Jag har även insett att internetbanken i USA är SÅ mycket bättre än swedbanks hemma i Sverige. Här behöver man inte en dosa inte. Nä istället har man en massa personliga frågor som man svarar på och ett eget lösenord. Hur smidigt som helst! BYT TILL DET SYSTEMET SWEDBANK! Så kanske jag slipper behöva byta ut fler doser då mina syskon ibland tror det är en miniräknare:P


Tittut!

♦ Joey

Every time you turn around.

Frukost blev brunch men som slutade som middag. Som det kan bli! Sina, Anna, Sandra och jag intog Joe's vid 3 tiden så det var lika bra att gå rätt på middagen. Blev sen att vi körde rätt till Hanover för att se "No strings attached" på bio! Mötte upp Tine, Viktor och Leyro också så vi fyllde upp typ mer än en halv rad:P Var premiär idag och vi kunde bara inte vänta längre:P Men den var grymt bra, se den! :)

Efter filmen slutade det med att vi satt på Panera Bread. Jag skulle fylla i en förbannad rapport efter min krasch med bilen.. Grymt förvirrande! Och jag fattade inte mkt. Men fick hjälp av typ alla vilket underlättade:) Gav den till sist till min värdpappa och jag antar att den var godkänd. Skönt att få den out of my system.

♦ Joey


We Go Together. ♥

I lördags vaknade jag upp och gick rätt in i badrummet och fixa till mej. Sen satt jag mej framför skype där jag skulle joina mina flickor från Önnestad på deras tjejmiddag :) Blev en lång skypning då vi spelade något spel, pratade och bara umgicks. Dessutom släppte jag en överraskning som fick dom flesta stumma ;) Är inte det konstigt att jag kan vara med dom även fast jag sitter på andra sidan av jordklotet? Det var iallafall hur kul som helst. Jag saknar dom allihopa så himla mycket. Vi har något speciellt efter att ha bott tillsammans 3 år på Önnestad. Nu är vi alla på helt olika ställen i livet. Men banden mellan oss är starka. Det är dax för oss att leva upp till våran slogan, och jag tycker vi gör det med ett plus i kanten dessutom. We go together.

Efter min långa skypning kom Mike och hämtade upp mej och vi åkte hem till honom för att spela lite poker. Verkar som att vi kommit in i en pokerfas:P Denna gången lyckades Sweden gå upp i topp två när vi slutade spela! Anna på första plats och jag på andra plats ;) Watch out! :D


Amanda var värden till tjejmiddagen och hon gjorde ett superbra jobb :)

Joey

I'm stronger then yesterday.

Jag var väldigt oklar i torsdags vad jag hade på mitt hjärta. Varför jag hade en lite down period. Men eftersom jag ändå vill att min blogg ska vara ärlig så har jag bestämt mej för att ändå berätta vad som var felet. Jag lyckades vara med i en bilolycka. Jag mår alldeles utmärkt, bli inte oroliga :) Barnen var med i bilen också och alla var hela:) Bilen var det väl lite värre med, den andra med för den delen.. Och allting var bara otur.. Vilket gjorde mej så förbannad. Men när jag nu fått lite perspektiv på saker och ting så är det som det är. Och även fast jag har träffat på x antal poliser på kort tid så gör det inget. Det kan alltid vara värre :) Vi är alla hela :) Det är det viktigaste. Resten löser sej. Det gör det alltid :)

I fredags kom snön över Boston igen. Skolan blev inställd och jag hade ungarna hela dagen. Men det gick utom förväntan! Jag skottade hela uppfarten 2 gånger och lekte i snön med ungarna, tittade på film och drack varm Oboy :) Och efter jobbet kom Leyro och hämtade mej. Därefter blev det fest hemma hos henne med ett större gäng och jag hade den bästa kvällen på länge. :) Måste mina nya vänner på denna sidan jorden vara så underbara? :)


Grapy!


Sina, Anna, Jag och Sandra.


Beerpong.


Detta är vad mexikanarna käkar som snacks.. Jag själv smakade och spottade väl i 10 min efter... haha.


Kortspel.


Sweden!


Viktor, Sina, Anna och Doug


Partners




♦ Joey

There's no taking back.

Ett litet kort blogginlägg. Har ingen lust what so ever att blogga idag.. Kan ju vara för att min dag varit allt förutom bra.. Okej, jag fick skypat med Linda på förmiddagen och nu efter jobb käkade jag glass med Maja och Anna. Båda sakerna har fått min dag att inte varit helt värdelös.

Mitt år har kanske inte börjat på topp. Men jag ger inte upp än. Jag menar bring it on med allting nu i början på året så jag kan lägga det bakom mej sen och ha ett super år :)


Jag kan strula till allt, jag kan göra misstag, vilja gå tillbaka i tiden och radera saker. Det går inte att gå tillbaka i tiden. Men en kram löser allt :)

♦ Joey

If you ever lost a light before, this ones for you.

Jag skyller på Mike.. Det är hans fel att jag förra veckan drog fram ett puzzel på 500 smååå bitar...! Det var fräckt från början.. Men sen blev jag bara frusterad. Jag menar man kan ju inte sluta! Det blir som en drog! haha! "Hej jag heter Josefin och jag kan inte sluta lägga puzzel":P Men Igår kväll fick jag det äntligen färdigt. Kanske till och med lägger in en bild imorgon, bara för att jag är lite stolt :P Samtidigt är jag glad över att jag lyckades bli klar. Nu dröjer det nog ett tag tills jag drar fram ett annat!

Jag missade helt och håller Idol 2010 hemma i Sverige. Detta har mer eller mindre plågat mej. MEN gissa vad jag nu sitter och tittar på? Första programet från Amerikanska Idol 2011! Underbart :) Yay! Det är inte från Sverige, men det är ändå idol. Och jag kan säga att amerikanarna är gaaalna:P Det gillar vi. Sen måste jag också säga att den nya jurytrion med Steven Taylor, Jennifer Lopez och Randy Jackson är väldigt intressant :)

♦ Joey

Only time can tell.

Förra veckan var det snöstorm. Det kom så mkt snö att amerikanarna inte visste var dom skulle göra av allt. idag tog allting en annan vändning. Det tråkigaste och mest irriterande av vinterna. Det töade. Samtidigt som det regnade. Gatorna var hala och jag vet inte hur många gånger jag fått genomblöta skor under dagen. Kanske jag ska införskaffa mej regnstövlar nu i dagarna? Anyway så hoppas jag nu bara inte det fryser på innan vattnet hunnit komma undan. Finns ju inget värre än isgator. Jag är dessutom inte säker på att amerikanarna klarar trycket :P

Efter jobb körde jag till Quincy för att ha lite kvalitetstid med Taru. Var ett tag sen nu. Som vanligt blev det mycket snack och liten verkstad :P Gud vad jag älskar det uttrycket :P


Mitt Wisteria Lane efter snöovädret.

♦ Joey

Martin Luther King Day.

Denna helgen som passerade var en långhelg, för er svenskar där hemma som inte visste. Det betydde iallafall att måndagen var en dag ledig från skola och jobb. Detta, som ni kanske förstår på namnet, för att hedra Martin Luther King Jr. Ingenting som amerikanarna egentligen firar mer än att dom får vara lediga :)

Jag fick också vara lite ledig. Så morgonen spenderade jag till att skypa lite med folk hemifrån. Och efter att jag och Anna dragit oss i sängen tillräckligt länge körde vi till Braintree mall. Något av en katastrof på parkeringen då det för det första var extra mycket folk ute och för det andra var det färre parkeringsplatser i och med att dom hade blockerat rätt många platser med snö. Kaoset gjorde mej irriterad redan innan jag kommit in på parkeringen.. och lite värre blev det ju när vi väl kom in där. Efter en liten insident med en söt liten dam(märk ironin) fick vi till sist parkering och gick till CheeseCake för att beställa bord.

Då väntetiden var en timme tog vi en runda på mallet. Och efter en och en halv timme hade vi fortfarande inte fått ett bord så vi tog saken i egna händer och lyckades få bord direkt. Sen fick vi världens segaste servitris... Men maten var god och Anna var trevligt sällskap så det gjorde inte så mkt :)

Efter att jag fått dagen ledig blev det till att jobba lite på kvällen. Ungarna har kommit in i en fas då dom har riktiga "syskonfajter". Men jag ska inte klaga.. Jag menar hur mkt har jag inte bråkat med mina? :P

♦ Joey


It's getting late but I don't mind.

Igår samlades 4 mexicanare, 2 amerikanare, 2 tyskar och 2 svenskar för att ha en himla rolig lördagskväll :) Först blev det middag på Margarita's i Weymouth och därefter åkte vi alla till en backe i Hingham för att åka lite pulka. När folk hade blivit tillräckligt skadade och mina tår var så frusna att dom inte längre existerade åkte vi hem till Mike. Där blev det pokerkväll igen! Jag var liiiite bättre denna gången, men min envishet om att aldrig dra mej ur för att se någon annan vinna blev min egen förlust :P Men riktigt trevligkväll som gjorde att mitt huvud inte fick lägga sej på min huvudkudde förrän 5 imorse..

Så som ni kanske förstår har jag varit trött hela dagen. Anna och jag drog oss iallafall ut för lite lunch i Hingham och vi hann även med att se Dilemma på bio. Riktig plåga i början när vi båda var så trötta som vi var. Men filmen var helt okej trots allt.

Nu sitter jag i min kära lägenhet med min BFF Anna som ska sova här inatt. Lite pyamasparty blir man aldrig för gammal för, right?  :)


pulka!


Viktor säger wiiiiiie :)


Killarna envisades med att åka i full fart över detta guppet. På bilden var det Mikes tur!


tuff, tuff tåg.


Alonso, Leyro, Jag och Anna.

♦ Joey

Can't read my poker face..

Igårkväll blev det Pokerkväll hos Mike! Jag behövde verkligen muntras upp. Och det lyckades jag bli :) Med mitt pokerface blev jag den som gick ut hårdast och låg i ledning under en lång stund. Men sen fick jag bara skitkort, vilket gjorde att jag ganska snabbt förlorade vad jag hade vunnit. lite efter 1 på natten gav jag upp och gick all in. Så jag lyckades komma näst sist:P Men vi hade kul på vägen :) Får vi göra om tycker jag :P

Efter lite konster med popcorn körde jag till sist hem och somnade bums. Det tar visst på krafterna att vara känslosam och sedan spela poker ;)




Pokerface?



♦ Joey

I'll never be the same - if we ever meet again.

Det enda jag kan skriva just nu i denna stund är att jag är så himla splittrad... Hela dagen har varit fylld av känslor... Och jag vet varken ut eller in... För första gången på hela året känner jag att jag verkligen skulle kunna komma hem nu. 8 och en halv månad utan en kram från hemifrån är för mkt. Men som sagt. Det är komplicerat... Jag vet verkligen ingenting..

Jag hoppas att helgen får mej på bättre tankar. :)

♦ Joey

Free me, free us.

11/1-11. Ettor och lite mer ettor. Undra hur många som gifter sej idag? Annars så har tydligen en helikopter fått nödlandat i Boston Common nu under kvällen.. Tur ingen blev skadad. Och tur att det är vinter. För på sommaren är det ju fullt med folk även på kvällen! Nu under kvällen kryper även amerikanarna här längs kusten in i sina hus. Snöstorm är påväg hitåt och det väntas 2 feets med snö, dvs ca en halv meter. Ungarna har även fått skolan inställd.. Det är det amerikanska livet, då får man verkligen känna på hur det är att vara insnöad innan snön ens har kommit :P haha!

Så imorrn blir det en hemmadag och hemmakväll, så jag passade på att köra till Shipyard för lite bio med Sandra. Jag kom dock bara till gränsen mellan East Weymouth och Hingham då jag lyckades bli stoppad av en polis........ Vad är det med mej och Hinghampolisen?! Mitt huvud hann tänka 1 miljon tankar innan polisen nådde fram till bilen. Framför allt bad jag väl typ till Gud att det inte var samma polis som sist.. Och hur mkt jag än gick igenom det sista jag gjort i min körning kunde jag inte lista ut varför jag blivit stoppad! Men som tur var, var det inte samma polis som sist! Och anledningen till att jag blivit stoppad hade skett två korsningar bort. Då jag svängt till höger mot rött, vilket är lagligt i massachusetts. MEN det är inte väjningsreglen som gäller som jag trott utan man måste faktiskt stoppa helt och hållet.. Vilket i princip ingen gör, så det är kanske inte så konstigt att jag inte heller gjorde det..

Men slutet gott, allting gott. Polisen insåg att jag faktiskt bara hade ett internationellt körkort och jag slapp böter! :) Och kunde köra vidare för att se The Fighter på bio. Som för övrigt var bra! Filmen utspelade sej i underbara Massachussets. Vilket gör mej lite stolt. :) MA är mitt andra hem. Så är det bara.



♦ Joey

Linda Åberg!

Så här skiljs våra vägar, älskade Linda. Men som jag sa till dej så hoppas jag att dom möts igen, minst 1 miljon gånger! Jag är så himla tacksam över att jag fick möjligheten att lära känna dej. Tänk att vi fick ett "you got mail" start på våran vänskap. Jag visste redan då att du inte var som alla andra. Men aldrig hade jag kunnat anat att jag på andra sidan jordklotet skulle hitta en bästa vän! ♥

Martha's Vineyard, Boston, Silly in Philly, alla timmar då vi bara suttit och snackat om allt och inget, när vi blev utkastade från beerworks, julfirande och såklart alla åkturer mellan Concord och Weymouth. Det är bara några av alla minnen vi har skapat tillsammans här i USA. Men jag hoppas bara det är en piss i mississippi jämför med alla minnen vi nu har framför oss att skapa. Sen när vi blir gamla och gråhåriga kan vi sitta där över en frappe och diskutera all galenskap som bara Josefin och Linda kunde åstakomma tsm. 

Lycka till nu med allt hemma i Sverige! Så ses vi snart. I Boston eller hemma i Sverige, det återstår och se. Men jag kommer sakna dej så fruktansvärt mycket. Mina dagar kommer vara tomma utan att få dina sms eller samtal. Och att inte kunna krama om min fina vän på ett långt tag kommer vara en plåga. Men jag håller ut. För jag vet att vi klarar det mesta. Vi är ju trots allt proffs på distansförhållande ;)


Love u Linda, du är bäääääst! ♥

♦ Joey

With violent words and empty threats.

Au Pair livet har sina för och nackdelar precis som allting annat i livet. Men den största nackdelen någonsin med att vara Au Pair är att folk kommer och går heeela tiden. Jag kommer inte ihåg hur många jag har sagt hej då till. Detta livet får en att ha ganska många ytliga bekanta. Men sen finns det ju undantag. För sen träffar man på folk som berör en och man lyckas till och med skapa en fin relation. Jag har sett mina kompisar sitta och gråtande säga hej då till varandra. Men fram tills idag visste jag inte hur det kändes.. Idag var det min tur att brista ut i tårar och vinka av en vän som berört mej så fruktansvärt mkt. Det var dax för Linda att åka hem..

Körde till Concord för att möta upp henne en sista gång. Fick för första gången träffat på hennes värdfamilj vilket var riktigt kul! Så mkt som man hört men aldrig haft ansikten på. Därefter tog vi bilen och körde runt överallt och ingenstans. Spänningen fanns där mellan oss. Vi visste vad som väntade. Men sen satt vi där på hennes uppfart och det var dax att säga hej då.. Allt kändes så overkligt. Men sen släppte allting.. Jag grät nästan som om det var sista gången jag skulle se Linda. Vilket det absolut inte är! Men hon har betytt mkt för min tid i USA. Har haft henne sedan dag 1.

Väl hemma i Weymouth igen, har jag ett lass med Lindas halva rum med mej! Alltså saker som hon samlat på sej genom året. Verkligen ett stort tack för det! Har ännu inte lyckats kolla igenom allt. Men jag vet att det kommer komma till mkt stor använding! :)

Nu blir det en dusch innan jag slänger mej framför tven en liten stund. Natti natti allihopa!

♦ Joey


Between the sand and stone.

Jag vet.. Jag är inte världens bästa på att uppdatera mina läsare under helgerna. Jag ska verkligen försöka att bättra mej! :) Denna helgen har varit lugn som en filbunke så jag vet inte riktigt varför det blivit som det blivit. Men jag lovar att bli bättre på det :)

I fredags skulle vi till Quincy och spela lite biljard. Men det lyckades rinna ut i sanden när vi fick reda på att dom stängde kl 22.. Varför stänger dom så tidigt på en fredagkväll?? jag lyckades iallafall komma till Cohasset och hem till Sandra. Där satt vi bara och snackade i flera timmar. Inte ens tven slogs på en enda gång! :)ä

Lördagen bestod av sovmorgon. Skönt! Sen lite skypening och lite kontakt med världen hemma i sverige. Framemot eftermiddagen kom Viktor och vi körde tillsammans mot Concord för att hämta upp Linda. Då vi var lite tidigt ute fick vi köra EXTREMT långsamt mot Lindas hus. Men det kan ju också vara kul ibland :P Efter att fått in Linda i bilen styrde vi min sportbil mot Burlington Mall och CheeseCake factory för att ha Lindas avskedsmiddag.. Det var väldigt trevligt! När vi precis satt oss ner vid bordet började dom spela "Home" med Michael Bublé.. Jag trodde att jag skulle brista ut i tårar där och då. Men det faktum att Linda nu snart sitter på ett plan hem till Sverige skjuter jag upp lite till.. iallafall tills imorgon då jag ska möta upp henne för sista gången.. Anyway så efter att lämnat av Linda igen körde jag och Viktor hem till Mike där Anna höll hus. Lite underligt att vara i Mikes hus utan Mike. Men hans pappa är så välkommande att det nästan känns som att man själv bor där, så det är rätt lugnt ändå :) Hemma hos Mike spenerade vi någon timme med att bara diskutera väldigt ovettiga saker. Men det behövs kanske diskuteras det också ibland :P

Idag var det söndag. Någon har sagt att det är vilodagen på veckan. Sagt och gjort. Sandra och Leyro kom hem till mej och min lägenhet förvandlades till en skönhetssalong. Det färgades hår, ögonfransar och naglar målades överallt. Viktor kom förbi en stund men åkte väl lika snabbt igen då han kanske inte hade the time off his Life :P

Nu har iallafall alla åkt hem till sej och jag sitter och funderar på om jag är trött eller fortfarande pigg.. Jag kan inte bestämma mej.. :P


:P

♦ Joey

ps. Opsi. Jag råkade visst bli brunett..

Look into your heart and you will find your answer.

Tvätta tvätta och åter tvätta. Det är vad min dag bestått av idag innan jag skulle hämta upp ungarna på skolan. Vanligtvis brukar jag tvätta mina egna kläder en gång i veckan, men nu under jul och nyår har familjen varit hemma i princip hela tiden. Så jag har bara lyckats tvätta en tvätt under hela tiden. Men nu är det som sagt gjort. Min egen tätt plus familjens.

Nog för att många där hemma vet om att jag kämpat rejält med ungarna under min tid här i staterna. Men såhär i efterhand kan jag verkligen skriva ut det. Det har varit riktigt jobbigt många gånger. Jag vet att princip alla au pairer har det jobbigt med sina värdbarn, men efter att ha pratat med MYCKET folk har jag insett att mina barn var lite av ett extrem fall. Sommaren var en ren kamp av att lyckas hålla tålamodet uppe. Men jag kan med mycket glädje meddela att den tiden är över! Barn är alltid barn. Men jag har lyckas komma igenom den där jobbiga perioden. Nu tar det inte längre emot att gå upp och jobba. Som igår hade jag bara tvillingpojken hemma och han ville inget hellre än att spela tvspel med mej. Men inte nog med det, han ville helst sitta PÅ mej medans vi spelade. Jag har mer blivit som en storasyster för dom på vägen. Eller kanske en moster:) Och jag är riktigt glad över det. Nu kan jag inte ens tänka mej hur det kommer kännas att en dag behöva lämna dom. Men det får jag ta som det kommer. Än är inte den dagen här!

Ikväll blir det hemmakväll. Mest för att Jersey Shore börjar ikväll :P haha! "It's T-shirt tiiiime" :P

♦ Joey

Just the way it suppose to be.

Så. Nu var Leyro tillbaka i Boston också! Saknat min Grapy. Så är väldigt glad att hon är tillbaka i Duxbury. Precis som Anna också är. Så nu får dom inte lämna mej något mer:P Åkte till Viktor och hämtade upp honom innan jag körde till Leyro för att få en riktig grapykram! :) Och sen till sist vidare till Anna för att plocka upp henne. Tillsammans åkte vi till en kinarestaurang i Kingsland tror jag:P Där fick vi god middag och många skratt. Men hade en servitör som var v-ä-r-d-el-ö-s så det heter duga. Vet inte vad han höll på med! Men med gott sällskap funkar allt :)

Tog mej även en titt på det nya avsnittet av Hipp Hipp! Äntligen är dom tillbaka och det är ju HUR roligt som helst! :) Precis som förr:) Kan inte fatta att jag faktiskt gick i 8an eller 9an sist dom sändes på tv. Det var då Robban, min mattelärare, alltid kom till skolan på tisdag och citerade det mesta av det som sänds dagen innan :P Det var tider. Undrar vad han gör nuförtiden? Nä usch när det börjar bli x antal år sen man gick i högstadiet är det illa:P

Anyway! Var bara tvungen att lägga ut detta klippet från den nya sässongen av Hipp Hipp. Jag menar stackars unge, men erkänn det är lite roligt:P "Nä men vad hemskt för lille Mårten" hehe.



♦ Joey

It's like a dream, no end and no beginning.

Efter att fått frågan typ 1 miljon gånger så tyckte jag det var dax att ta upp den här i bloggen. Och jag förstår er. Jag hade nog undrat samma sak om jag var er. :P 

Hur funkar allting med engelskan? Saknar jag inte att prata svenska?

Jo språket går bra. Det har det väl gjort från dag ett. Men det har utvecklats, vore nog konstigt om det inte gjorde de. Nu kan jag prata engelska flytande men mitt mål nu är att få bort min svenska accent helt och hållet! Och på frågan om jag saknar att prata svenska är svaret Nej! Jag pratar svenska med alla där hemma. Nu när jag är här vill jag prata engelska så mkt som det bara går. Nu när Linda lämnar mej återstår två andra svenskar i min omkrets. Anna och Sandra. Och jag kan nu meddela offentligt att prata svenska med Anna existerar inte längre.:P Vårat nyårslöfte är att bara prata engelska. Alla sms, telefon samtal och när vi umgås sker sedan nyårsafton på engelska. Jag själv tror att det kommer gynna oss båda. :) Dessutom kan vi nog även övertala Sandra om detta :P

Så nu har vi rätt ut det :) typ. Annars så började kidsen skolan idag, så från och med idag har jag gått tillbaka till mitt gamla schema. Även fast det varit skönt att fått lite ledigt är jag glad att jag kommer gå tillbaka till lite ruiner. Gamla rutiner innebär också att folket runtomkring mej börjat komma tillbaka efter alla semestrar och grejer dom varit iväg på under jul och nyår. Så efter jobb mötte jag upp några tjejer i Cohasset på starbucks. När vi sen blev utslängda därifrån åkte vi vidare till grabbarnas fotbollsmatch. Även fast vi inte tittade så jättemkt på matchen fyllde Viktor in mej med ALLA detaljer när dom sedan spelat färdigt. Intressant..? Jag blev sedan även fast i cafeterian med Viktor och John tills vi även där blev utslängda. Helt okej kväll med andra ord :) 

♦ Joey 

8 Months!!

Åtta månader. Since the last time I saw your pretty face. Ni får ursäkta mej att jag tjatar, men Herregud.. Jag kan inte förstå att det var så länge sen jag vinkade av mina nära och kära i Sverige. Det är nästan lite läskigt. Dom flesta man pratar med här säger att efter 6 månader räknar man inte längre hur många månader man varit i USA utan hur lång tid det är kvar tills man kommer hem igen. För mej har det inte varit så. Förren kanske nu. 4 månader kvar till Sverige. Det är väldigt blandade känslor. Jag vet varken ut eller in för tillfället. Det jag vet är att jag Älskar alla som står mej nära här i USA. Och att jag saknar alla hemma så fruktansvärt mycket. Ser ni att logiken inte riktigt går ihop där. Men hursomhelst. Det är stort, 8 månader. :)   


They threw me off
But I got back up, and tried again
Against the odds
I turned my face to the wind
I'm always keeping the faith

I know, I don't know, know it all
I get lost sometimes, but that's alright
I know, I'm learning how to fall
That's the only way to see me fly
Keep on keeping the faith
That's the only way I through, day by day.

♦ Joey



Wiiiiiiie.

På nyårsafton hade killarna något nytt för sej. Dom gick runt och sa Wiiiiiie lite närsomhelt då det passade in. Visst det lät roligt, men jag förstod inte riktigt var dom fått det från. Sen såg jag denna reklamen på tv och förstod dirket. Dessutom la jag mej dubbelvikt av skratt. Hur gullig och rolig är inte denna grisen lixom?! :P



♦ Joey

2011 is Here!

Så då var det dax för det första inlägget på det nya året! YaY! Ändå kan jag inte förstå att det är 2011. Vart tar tiden vägen? Kan någon berätta det för mej? :)

I fredags var det som ni vet nyårsafton och mina förväntningar var SKYhöga. Fira nyår i USA, hur coolt är inte det? Men jag blev grymt besviken. Jag kan uppmana alla där hemma i Sverige att vara tacksam för det nyårsfirande vi har hemma. Då firar vi in året på RIKTIGT. Här blev det mest ett magplask, men trevligt ändå. Ska kanske ta det från början..

Hämtade upp Linda i Concord och tillsammans åkte vi till Ocean Kaj i Hingham för lite nyårsmiddag. För min del innebar det att vara världens sämsta sällskap till Linda och må väldigt dåligt.. När vi sedan kom hem fick jag dra i mej lite painkillers och lägga mej en sväng. Som tur var blev det bättre. Men det kanske inte spelade någon roll för vid 20 tiden visste vi fortfarande inte var vi skulle fira nyår.. Var var festen lixom? Anyway det slutade med att jag och Linda tog taxi till en restaurang här i Weymouth och mötte upp Viktor, Anna, Mike, Neal, Sina, Tine och Sines kompis. Där blev det en drink innan vi körde hem till Mike. Tjugo i tolv hade klockan hunnit bli.. Lagom för att sätta på tven och se när bollen släpptes från Time Squere. HAPPY NEW YEAR och så var det kramar i massor och skålande. Så. Då var det nya året här.. Tine och Sinas kompis kunde inte ens vara inne i huset på tolvslaget. Det är ju inte så vi från Europa firar. Så jag förstår dom. Men efter tolvslaget gick vi ut och sköt olagligt *host* lite fyrverkerier. Då fick jag iallafall lite nyårskänsla. Annars bestod kvällen och natten av umgås och lite halvfest. Kan iallafall vara tacksam för att jag fick fira in det nya året med folk som betyder mycket för mej:) Även fast det inte blev som jag trott.

Första dagen på året blev det lite umgås med Linda innan jag körde hem Linda igen. Sista gången hon kunde sova hos mej innan hon åker hem.. Snyft. När jag sen kom hem igen började jag må dåligt IGEN. Så det blev lite vilande innan jag drog mej själv ur sängen och ut ur dörren. Mike, Anna och Viktor skulle på bio så jag bestämde att jag minsann också skulle med :) Det blev Little Fockers som var en rolig film sådär på en lördag. Sen blev det en traditonell lördags och första dagen på nya året firande. Nämnligen lyssna på lugn musik, bygga pussel, spela playstation och käka pizza. Och det är inget skämt. Vi gjorde faktiskt det :P Men det var faktiskt mysigt :)

Söndagar betyder Anna och Josefin tid :) Kanske inte alltid, men idag blev det de :) Glad att ha Anna tillbaka vid min sida :) Amerikansk frukost och sen blev det till att lyxa till det lite :) Pedikyr och Manikyr på ett riktigt spa :) Så skönt det var :) och jag till och med byggde på mina naglar :) Kanske på tiden att jag slutar bita på dom?! :P Efter att fått lite lyxompyssling åkte vi hem till mej och slappa :) Najs.

Som ni förstår har det varit en lugn helg, trots att det varit nyårshelg och allt. Men det har varit en bra helg iallafall :) Nu ska jag ta det nya året med storm är det tänkt :)


Lite fyrverkerier!


Lördagen bjöd på pyssel och allsång haha


Tummen upp för lite lyx i vardagen :)

♦ Joey


RSS 2.0