Just because you're leaving doesn't mean I'm letting you go.

I helgen låg jag och läste nyheter på min mobil och fick se en artikel om en fastighetsskötare som stött på en bamse till råtta i NY.. Upp till en meter(!) från öra till svansen.. jag tyckte detta var extremt äckligt och hann tänka att jag verkligen inte vill stöta på en sådan bäst! Men jag ville ändå dela med mig nyheten med Leyro så gick fram och skulle visa bilden som dom hade med i artiklen. Resultatet blev en skrikande Leyro som sprang runt i min lägenhet och hon nästan slängde iväg min mobil.. Jag glömde visst bort att hon har VÄRSTA fobin för råttor.. haha! Stackaren fick mardrömmar bara av att kolla på Disney filmen Ratatouille:P

Så nu sitter jag här, inväntar min värdmamma och försöker komma på om jag har någon fobi.. Men jag kommer inte på någonting.. Det är lite tråkigt. För vi fick oss ett gott skratt efter Leyros psykbryt bara av ett foto. 


Okej, jag kanske har lite fobi mot just denna råttan.. Han är inte att leka med..

♦ Joey

All good Things come to an End.

Det är många frågor just för tillfället och jag antar att många bara väntar på att jag ska skriva om just detta som jag tänker skriva om nu. Det har bara tagit ett tag för mig att samla mod till mig att skriva om det. Men jag känner att det är okej nu.

När kommer jag hem till Sverige? Hur känner jag inför detta? Vad ska jag göra när jag kommer hem?

Jag har föreslagit datum på när jag ska flyga hem, men vet ingenting om detta förrän bara några veckor innan jag ska flyga. Jag kan bara säga att jag kommer vara hemma till andra advent, for sure. Mina planer för vad jag ska göra när jag kommer hem? Ärligt talat, jag ska fira jul. Många skrattar kanske när dom ser mitt svar, men det är sant. Jag brukar alltid ha en plan, men nu har jag inte det. Och kanske för första gången i mitt liv har jag ingen panik för det heller. Jag vill bara landa i Sverige, träffa familj och vänner, njuta av julen och bara vara i Sverige. När jag står på Svensk mark igen har jag varit borta i 1 år och 7 månader. Jag har ingen aning om hur det kommer kännas. Så därför kommer jag ta allt som det kommer. Men håll lite i baktanke att jag är Josefin Svärd. När jag säger att jag inte har några som helst planer betyder det att jag inte vet vilken väg jag vill ta utan måste känna efter. Ideer dom finns där bak i huvudet, annars skulle jag inte vara jag.

Jag vet att det är många av mina kompisar här som kommer slå mig på fingrarna nu. Sluta tänka på att du ska åka hem och lev för nuet. Men jag har försökt det. Och jag har tänkt på det. Men sen med närmare eftertanke kunde jag konstatera att om jag hade gjort det hade dom förr eller senare fått sett mig hyperventilera i ett hörn:P Jag måste ta det bit för bit. Men det är inte så illa att jag skriver packningslista och grejer. Nä jag försöker bara vänja mitt huvud på tanken att jag snart måste packa ihop och lämna detta. 

Jag försöker vänja mig själv med vad som komma skall men det är svårt. Jag vill knappt ens tänka tanken på vad som snart kommer hända. Mer kluven än såhär kan jag nog inte bli. En del av mig kan inte vänta på att få krama om mina kompisar där hemma, sitta uppkrupen i soffan hemma hos mamma eller ramla in i famnen på min pappa. Jag tyckte det var svårt att lämna Sverige. Men icke sa Nicke. Detta kommer bli svårare. Nu ska jag lämna ALLT bakom mig. Ett liv jag haft under en lång tid och ett liv jag trivs med. Jag ska lämna kompisar bakom mig som berört mig djupt, jag ska lämna ett land som nu blivit mitt hem och sen har vi dom där tre underbara ungarna. För att allt inte ska vändas upp och ner för mig så ska jag ta allt som det kommer och vänja mig vid tanken av att en dag vara hemma. Men att tänka på allt på en gång får mig att vilja dra täcket över huvudet och försvinna.

Mitt mål nu är ganska simpelt. Jag ska N-J-U-T-A av tiden jag har kvar här. Jag försöker banka in i skallen på mig att allt kommer lösa sig. Och jag vet att det kommer göra det också. :) Så med allt detta sagt hoppas jag att jag klargjort lite för mina läsare(dom som orkade läsa igenom allt:P).



♦ Joey

I laugh 'cause it's just so funny.

Då började allvaret igen! Hade heldag med ungarna idag, men redan imorrn börjar dom skolan så efter idag kommer mitt schema ändras dramatiskt:P Till det bättre :) Ungarna attakerade mig iallafall när jag kom upp i huset. Har inte sett dom på över en vecka.. Och jag insåg när dom kom springandes mot mig att även jag saknat dom väldigt mycket! Det var skönt med en liten paus från dom.. Men förutom det så har det känts konsigt utan dom!

Det blev en tur till stallet på förmiddagen och på en sväng till Nantasket Beach på eftermiddagen. Det var High Tide så det fanns ingen strand man kunde ligga på. Nä här fick man gå rätt ner i det rätt så kalla vattnet:P Jag skulle försöka hålla mig utanför vattnet och bytte därför inte om till badkläder.. Ni kan ju gissa hur det gick.. Vågorna var så höga att dom smällde upp mot betongen! Och med en liten 5 åring som ville bada i vågorna precis som sina syskon så slutade det med en ganska så jätteblöt Josefin.. SÅ jag hade inte så mycket mer val än att byta om och gå i med lillen:P Och med mitt tappra försök att försöka låta bli att dränka varken henne eller mej själv fick jag beröm när jag var påväg upp ur vattnet från alla mammor som stod och tittade:P Många sa nog till sina ungar att dom inte fick gå in själva och att vågorna var för höga även för dom själva:P Men en efter en började mammorna dra sig in med sina ungar:P haha! "Good job out there! Because of you I have to go in with my kids! You are my inspiration!". Ibland kan amerikanarna verkligen ta in så att dom nästan spricker :P haha!

Nu på kvällen mötte jag upp Leyro för en liten GrapyDate! Lättare sagt än gjort.. Alla restauranger var ju stängda pga av strömavbrott:P Men till sist hamnade vi på en kinarestaurang och jag provade Sushi för första gången i mitt liv.. Var väl sådär kan jag väl säga:P haha!




Tvillingpojken och tvillingflickan bodysurfar! :P

♦ Joey

Shakes me makes me lighter.

Solen har strålat idag och det har varit varmt ute, det är precis som om den där Irene inte ens varit här. Men när jag tog en tur med bilen idag såg jag att Weymouth inte varit helt oberörd från stormen som jag trott. Nä redan längre upp på min gata låg det ett träd över vägen.. Tur att den inte landat på någon av husen! Som ni kanske kan förstå var det inte det enda trädet som fallit här. Och telefonstolpar lika så.. Många affärer har dessutom också haft stängt under dagen pga strömavbrott. Men som jag nämnde igår, det kunde varit värre!

Annars vill jag påpeka att jag är(ursäkta uttrycket) jävligt trött på att det finns männsikor som kan behandla en precis hur fan dom vill. När jag växte upp lärde Grynet mig att man inte ska ta någon skit.. Men det är inte så lätt som man kan tro! Fast nu när man vuxit upp vill jag ju någonstans tro att Grynet kanske har lite fel. Lite skit måste man kanske ta ibland. Hursomhelst så slutar man aldrig att förvånas över hur vissa kan vara så kalla. Men det är väl bara till att vänja sig. Det lär inte vara sista gången sånna männsikor kommer passera mitt liv.. Tyvärr!

När man varit lite ilsken under dagen så hjälper det att se ett klipp från Björn Gustavsson och dagen är räddad!! Han är en skön snubbe han :P 



♦ Joey

Dream of Californication

Min trädgård ser värre ut än en blåsig höstdag med massvis av löv och kvistar överallt. Jag är trött på att vara instängd så jag är glad över att dagen håller på att komma till sitt slut. Tråkigt avslut på min semester, men vad kan man göra egentligen:P Istället har jag fått göra saker som jag skjutit upp innan. Som svarat på mejl, brev och lite annat småpyssel!

Dessutom kan jag nu också meddela att jag och Anna bokat en resa till CALIFORNIA!! Resan kommer ske i november på min resemånad dvs min sista månad här i USA... Även fast jag inte vill erkänna riktigt än att det är min sista månad i staterna så är det ju ändå på något sätt detta jag sett fram emot... Det var den extra månaden utan jobb som gjorde att jag delvis tog steget att bli Au Pair... Resten har kommit som en stor fet bonus med alla andra äventyr och upplevelser! Cali är det jag har väntat på. Och nu blir det äntligen av!! San Fransisco, LA, Santa Monica, Malibu, Orange Country, Gran Canyon, Vegas mm!! Alla detaljer är inte helt klara än, men flyget är nu bokat! :) Dessutom passade jag på att boka hotell i Vegas! 3 nätter på Hard Rock Hotel and Casino är inte helt fel! Jag LÄNGTAR!!! :)


Little girls from Sweden
Dream of silver screen quotations



Såhär kommer vårat rum se ut i Vegas!! :P

♦ Joey

Let it rain over me.

Jag vet att mina läsare från Sverige hör ganska mycket på nyheterna om lilla Irene. Såklart har min amerikanska telefon bestämt sig för att gå isönder precis nu under ovädret. Och min svenska mpbil har inte bästa täckningen. Så jag antar att min blogg är det bästa sättet för mig att nå ut till er därhemma.

För att lugna er lite så har the hurricane gått över till att bli tropical storms. Så det ska inte vara lika illa som det var sagt. Men när jag nu har haft på nyheterna i snart 2 timmar kan jag ju säga att den där Irene inte gör det lätt för oss. Just i denna sekund kan jag dock informera att det värsta av stormen har passerat oss här i South Shore. Men vinden är fortfarande ganska starka och det regnar har fortfarande inte tagit ett uppehåll. På vägarna har träd fallit ner här och där och vägarna är översvämda med vatten.

Vårat hus har haft tur, vi har fortfarande ström och allt verkar funka som det ska. Men det är HUR många som helst som är utan ström.. Att vara såhär nära alla problem får en att tänka till.. Min tankar går just nu speciellt ut till alla som har flytt från sina hem, fått hemmet förstört från fallande träd eller översvämning och till alla som fått problem av Irene!

I början av året var det snöstorm, i början på sommaren var det tornado, några dagar sen var det jordbävning och nu är det denna orkanen/stormen.. Vad händer egentligen med naturen??

♦ Joey


Just shoot for the stars if it feels.

Jag kan väl börja med att säga att det mer eller mindre är kaos här på the East Cost för tillfället. Orkanen Irenen har fått över 2 miljoner människor att lämna sina hem och information går oavbrutet runt i media. Att den ska tas på allvar är självklart! Men här uppe i Boston, som verkar vara orkanens sista mål, vet vi inte riktigt om den kommer slå till eller inte. Allt verkar ha lugnat ner sig och det är väl mer översvämningar som oroar alla. Men men orkan eller inte. Batterier till mobiler, mp3 och data är laddade och alla utemöbler står instoppade i garaget. Jag har mentalt förbrett mig på att sitta inlåst i källaren hela dagen imorrn och min värdfamilj har kommit hem från semestern en dag tidigare så jag inte är helt själv i huset längre. Så jag antar att jag nu faktiskt är redo för orkan. Så redo som man kan bli.

Men för att gå till något helt annat. Jag antar att det igår var lugnet före stormen med perfekt väder hela dagen! Den spenderades på stranden med sol och bad! När det var dax för middag packade vi hop våra saker och åkte och käkade innan vi begav oss hem till mig. Tittade på Jersey Shore och skrattade åt deras galenskaper, spelade kort och till slut avslutade kvällen med att bada i Jacuzzin i 3 timmar! Snacka om att vi såg ut som russin! :P

Idag har det regnat hela dagen från och till men det hindrade inte mig och Anna från att åka till Haliflax för att titta på lite hästtävlingar! Meningen var att vi skulle titta på lite högre klasser men av någon anledning så verkade den klassen antingen vara inställd eller uppskjuten. Men vi kunde njuta av lite andra klasser ändå! Tror aldrig jag har varit så glad på en hästtävling någon gång. Åtmindstonde inte när jag varit både lerig och blöt:P haha!


Jacuzziiiii! :)


Jag blev helt kär i denna hästen!


Är han inte snygg? :P

♦ Joey

Scars are souvenirs you never lose.

"Städa städa varje fredag och så varje jul, för det tycker jag är kul"... Ja eller något liknande.. Städa har jag iallafall gjort hela dagen.. Och när jag inte har några planer när jag väl börjar städa finns det inget som stoppar mig.. Jag städar och städar och städar:P Till sist ringde Leyro och ville träffas en sväng så då gav jag upp:P Men nu har jag det iallafall rent och fint :)

Jag kom på en liten grej idag som kanske kunde varit lite kul för er därhemma. Jag har filmat en liten "visning" i min lilla lägenhet. Så på klippet här nedan kan ni komma på besök hemma hos mig!:P Blir lite mer inblick i mitt hem här i USA jämfört med bilder som jag innan lagt upp. Dom som är intresserade kan ju ta sig en titt! Ni kanske får ha lite tålamod med alla "ointressanta" delar som jag visar för er, men jag vill vara säker på att inte missa någonting:P Enjoy!



♦ Joey

It's up to you to find beauty in the ugliest days.

Så fick jag äntligen chansen att prata med Amanda efter hennes förlossning:) Har varit mycket nytt för henne men nu kunde jag äntligen höra allting:) Och det bästa av allt; jag fick entligen se hennes och Mickes lilla tös:) Lilla Wilja (ja jag lyckades få fel namn från början :P)! Längtar verkligen tills jag får krama om både Manda och hennes lilla Kotte :)


Typ en/två månader innan lilla Wilja kom skaffade hon och Micke en liten Valp också:) Söta Elli :)


Manda och Wilja :) ♥

♦ Joey

No one should ever forget that they don't need anyone who don't need them.

Jag har varit med om jordbävning två gånger i mitt liv. En för typ 3 år sedan och så en idag. Och jag har inte känt av det någon av gångerna:P Antingen är jag inte så uppmärksam över att något skakar eller så har jag bara haft turen att inte känt av det:P Vilket fall som helst så var det tydligen en större jordbävning i Virginia idag och tro det eller ej men folk kände av det på flera håll även här i Massachusetts!

Annars så har jag spenderat dagen på stranden med Leyro och hennes värdbarn. Har inte varit så varmt idag men ändå varit skönt att vara lite på playan :) Blev en sväng i vattnet också med en av Leyros ungar. Vågorna på Duxbury beach är alltid så roliga:P Nu på kvällen mötte vi även upp med Anna. Gick igenom helgens bravader och passade på att planera lite inför kommande projekt. :) Spääännande :)


Leyro och hennes värdbarn :)

♦ Joey


All the crazy things I did tonight, those are gonna be the best memories.

Då var internet tillbaka i min lilla lya igen och jag känner mig som en människa igen:P Min värdfamilj är nu alla åter tillbaka i Maine och huset står tomt i en vecka! Skönt! Nog för att jag har min egen lilla lägenhet, men det kommer verkligen kännas som semester om ungarna faktiskt inte alls är här:P

Helgen har även hunnit kommit och gått! Tiden bara rullar iväg! Igår åkte jag hem till Leyro, meningen var att vi skulle vara på stranden hela dagen, men vädret var väl sådär så vi stannade kvar hemma hos henne. Umgicks med hennes familj(som jag faktiskt är avundsjuk över att jag inte har:P), käkade lunch och pratade en massa:) Åkte sedan vidare till Hanover Mall där det blev lite shopping:P Kanske lite för mycket men ibland får man väl unna sig något:P

Väl hemma hos mig betämde vi oss för att vi skulle åka till Boston och dansa hela natten lång. Men efter lockande sms av Anna som befann sig med pojkarna på fotbollsmatch bestämde vi oss för att åka dit istället. Vi saknar trots allt vår numera lilla familj. Vid stadion där fotbollen spelas finns det massa barer så vi hamnade på Bar Louis där vi mötte upp med Esteban och hans vänner. Senare kom även Anna och pojkarna dit och vi hamnade alla uppe på taket av baren. Där bjöds det flitet på drinkar och vi stannade kvar tills dom bokstavligen talat sparkade ut oss:P Därefter hamnade vi på ett hotellrum som killarna hade fått över natten. Det blev efterfest för hela slanten och vi hade the time of our life. Kan nu då meddela att jag kan checka av på min "lista" att jag har festat på ett hotell där kända fotbollsspelare bodde:P Inte illa:P

Så för att summera lite så blev det en riktigt lyckad kväll! Sedan Viktor, Sina och Tine åkte har vi faktiskt inte samlats allihopa och haft kul. Antar att det tagit hårt på alla att dom lämnade oss. Men nu verkar det som att vi är tillbaka igen! :) Det känns underbart :)


Träffade på ett gäng som hade en möhippa:P

♦ Joey

One more day without you is one more day closer to being with you.

Sitter just nu i bilen utanför Starbucks i Weymouth.. Vårat internet strejkar för tillfället och datanörd som man är var man tvungen att hitta någonstans där man fick signal:P Detta är kanske ett tecken på att samhället håller på att gå i fel riktning:P Ska det verkligen klia i fingrarna för att man inte kan gå in och titta till sin facebook? Och ska jag verkligen känna mig orolig över hurvida jag ska klara av och somna ikväll när jag inte kan läsa aftonbladet innan jag ska somna. Haha! Herregud.. :P

Men jag antar att jag få hitta ett sätt att överleva:P Kommer väl ändå inte gå någon nöd på mig då jag hoppas att vädret kommer vara underbart i helgen! Och förhoppningsvis händer det något kul imorrn kväll :) Sen kommer min värdpappa hem en sväng från Maine imorrn, så får hoppas han kan fixa internetet då :)

Nu ska jag ta och åka hem igen:P Ha det bra allihopa :)

♦ Joey

I drew a line for you.

Jag vet inte riktigt vart sommaren började och vart den kommer sluta. För än är den vid liv! Jag vet bara att jag inte ångrar en sekund. Underbara sommar 2011, du kommer verkligen lämna dina spår!


Summer's filled with
Breaking the Rules,
Create Memories,
Ignoring your Head
 
And
following your Heart!

♦ Joey

The difference between life and the movies is that a script has to make sense, and life doesn't.

YES! Jag har bott i Boston i över 1 år och visst har jag kört runt city och även i city men idag lyckades jag ta mig hela vägen in till Boston och hem(i rusningstrafik) UTAN att köra vilse eller köra fel :P Det är nästan historiskt ju:P Hehe:P Dessutom var ungarna med i bilen påväg in till Boston, så det var mycket som distraherade mig, men jag lyckades äntligen:P haha!

Så nu är barnen lämnade i händerna på min värdpappa som sedan åkte vidare till Maine för en vecka! Vilket betyder att nu har SEMESTER!!!!! Woooohooo! :) Känner att jag verkligen behöver ett break från allt! Det bästa hade väl varit om jag och Leyro hade kommit iväg till Florida som planerat.. Men nu kom ju saker i vägen så det är bara gilla läget och njuta av det man får!! :) :)

Och dagens(eller kanske till och med månadens) vuxenpoäng är att jag nu sitter med ett glas vin framför mig för att "inviga" semestern. Glaset är inte så stort och det lär väl ta hela kvällen att dricka upp, men vuxet känns det och det är väl det som är huvudsaken, haha:P


Miss you Partner.

♦ Joey

Life isn't about how to survie the storm, but how to dance in the rain.

Tror ni inte jag lyckas försova mig lite i morse till mitt samtal med Jenny.. Och när jag väl vaknar av att hon skickar ett sms till mig så springer jag yrvaken och hämtar datorn, lägger den i sängen och startar skype. När jag lyckats logga in på skype ringer jag upp Jenny direkt. Men min första mening som jag sedan yrvaken säger till henne made no sence at all. Var verkligen en blandning mellan svenska och engelska.. :P Jag undrar verkligen vilket språk jag nu drömmer i:P Kan man ta reda på det på något sätt? haha! För hag antar att mitt huvud är ganska så förvirrat nu när jag växlar mellan två olika språk:P

Vilket fall som helst så hinner jag och Jenny i princip bara börja prata med varandra innan hon fick strömavbrott och internet strejkade för henne. Jag säger bara en sak; det är en himla tur att vi två har sånna starka band mellan oss att det kan gå hur lång tid mellan vi snackar som helst, men när vi sedan pratas vid igen känns det som om det var igår. Vi har verkligen inte haft turen med oss nu när jag varit borta. Datorer som gått sönder, internet som inte velat fungera, olika scheman och allt därimellan. Med andra ord inga bra förhållande för att kunna hålla kontakten. Men det ser ut som att vi tar oss igenom denna prövningen också :)

Annars har jag idag haft en lugn dag. Nu under kvällen blev det Duxbury beach. Samtalsämnet för kvällen blev drömmar, livet och planer inför den närmsta tiden:P haha! Så med andra ord, prat om allt mellan himmel och jord. :) Nu är jag tillbaka i Weymouth igen, nyduschad och jag tror jag ska ta och titta lite på tv innan jag går in i drömmarnas värld:)


Detta dök upp på stranden och jag var hur svartsjuk som helst! Jag fick stoppa mig själv från att inte springa fram, dra ner någon av dom från hästen och kasta mig på för att sedan galoppera iväg i full fart :P

♦ Joey


The most important thing in life is to stop saying ''I wish'' and start saying ''I will''.

Då är man hemkommen efter lite bio med mina två favoriter, Leyro och Anna. Såg Friends with Benefits. Som jag har längtat efter att se den:P Och den var ingen besvikelse:) Justin Timberlake är inte det värsta man kan vila ögonen på och filmen bjöd på många skratt:) Trailern med Alexander Skargårds nästa film kom också upp innan filmen började och jag och Anna kunde sträcka lite extra på oss:P Han är ganska stor här borta faktiskt:)

Gårdagen bjöd på regn, regn och åter regn. Men min värdmammas syster Jen gjorde mig sällskap med ungarna så dom inte gick i taket av en dag inomhus:P Tack och lov! :) Idag har vädret inte heller varit det bästa men kunde iallafall göra lite saker med ungarna. Åkte bla till en djuraffär för att kolla in lite djur. Hela besöket där vändes så att dom försökte intala mig att köpa en råtta, hamster, marsvin, orm eller varför inte en fågel. Dom lovade att hjälpa mig med den (yeah right! :P) och vilket djur som helst kunde duga:P Okej, jag erkänner. Jag blev lite sugen där ett tag men den tanken försvann ganska snabbt igen, tack och lov:P

Nu ska jag stutsa in i duschen och sedan nanna kudden. Imorgon har jag sådan lyx att jag är ledig. Ska därför börja dagen men skypning med underbara Jenny! Kan det bli bättre?! :)

♦ Joey

Left me cold and out of breath.

Vet inte riktigt om man kan klassa Final destination 5 som en skräckfilm direkt, men den får absolut en att hoppa till och vilja blunda då och då. Om man dessutom ser den i 3D som jag gjorde idag blir det även lite annorlunda.. :P hehe. Kan väl inte säga att själva filmen är speciellt bra men det är nästan skrattretande hur dom verkligen dödar människor. På dom mest konstigaste sätten. Vilket fall som helst så fick filmen godkännt.

Gick på AMCs biosalong istället för Patriot och jag glömmer hela tiden bort att dom har dom verkligen satsar på "extra amerikanskt" när det kommer till popcorn och läsk.. Köpte en mellan läsk och förväntade att få den i storlek med McDonalds mellandrickor. Istället fick jag en MEGAstor läsk som jag hade så mycket problem med att dricka ur att jag kanske drack 5 klunkar. Fick hälften av drickan på mig så var inte ens lönt att försöka haha:P

Vill ni sedan veta vad som är ännu mer komiskt. Om du köper en stor dricka dvs än ÄNNU större än den jag fick i näven, får du gratis påfyllning. Hur. Huuuur kan någon ens dricka så mycket? haha. USA slutar aldrig att förvåna mig:P

♦ Joey

Accept the truth, that sometimes life isn't fair.

Igår kväll hände det absolut nada här i South Shore.. Så jag och Leyro bestämde oss för att ha pyjamasparty! Vin, popcorn, musik och jersey shore. Vi försökte också planera lite saker men det gick väl som det gick med det:P Senare på kvällen/natten kom även Dougy och gjorde oss sällskap. Kvällen bjöd på många skratt och det blev en bra fredagkväll trots allt.

I morse gav jag och Leyro oss på att käka brunch på Nikos. Vanligtvis brukar vi komma in en hel drös där. Men med Sina, Tine och Viktor hemma, Mike på semester och Anna i Maine var det väldigt, väldigt tomt... Till och med dom som jobbar där blev häpna över att det bara var vi två. Men men jag antar att vi måste vänja oss också över att några åkt hem. Vilket fall som helst så åkte vi sedan till stranden för att ligga i solen ett litet tag. Jag hoppas verkligen sommaren håller i sig lite till!! Snääääälla! :)



♦ Joey

Your hate is what gives me the strength.

Nu är jag äntligen nere i mitt krypin efter en ganska så jobbig dag med ungarna.. Det kan vända på 5 sekunder. Och när alla 3 bestämmer sig för att det verkligen inte är deras dag är det i princip kört. Men man lär sig vart tålamodet har sina gränser, hehe. Alltid något! :P Lite skönt då kanske att få ett litet break över helgen.

Tänkte först skriva ett litet djupt inlägg till er. Men sen tänkte jag att det inte alltid är så intressant att läsa om mina djupaste tankar:P Så jag tänker hoppa det. För denna gången:P Sparar det tills en gång då jag verkligen behöver skriva av mig! :)

Nu börjar helgen iallafall! Väntar på att Leyro ska anlända så vi kan fundera ut vad vi ska göra. Vi hade behövt stanna hemma och planera, planera och sedan planera lite till. Jag kan dock inte lova att vi gör det ikväll:P Men försöka duger! :)  

Rotade annars precis i en hög med saker och ramlade på en servett som fick mig att saknar Viktor som tusan. Han skrev en hälsning på servetten när vi för inte så länge sen satt på Nikos. Partner, come back! Miss you so much.. Men ska inte hänga läpp. Viktor har gett order till mig och Leyro att ha roligt för honom också, så det ger oss lite mer att leva upp till, haha! Så nu är det dax för mig att gå ifrån datorn och hålla helg på riktigt :)

♦ Joey

So many dreams, so many plans.

Kom precis hem från ett Au Pairmöte med Duxbury gruppen. Okej, dom flesta dök inte upp så det var bara jag, leyro och två andra Au Pairer:P haha! Men det var väl ganska trevligt iallafall! Pam som är deras LCC fortsätter att berätta för mig hur hon stöter in i Steven Tyler.. Det är inte rättvisst! Kanske jag ska dissa Weymouth och Hingham, och istället bara vara non stop i Duxbury/Suitcuate/Marshfeild! Åtmindstånde tills jag träffar honom! Nu har jag iallafall gjort klart för Pam att hon MÅSTE ringa mig nästa gång hon träffar honom :P SÅ vi får väl se.. Steven Tyler, comsi, comsiiiii! :)

Solen har varit framme hela dagen och barnen och jag har haft en riktigt naturdag! På förmiddagen var vi i Pond Meadow Park. Vi såg sköldpaddpr i dammen, försökte oss på att fiska, lekte kurragömma och lite annat smått och gott. Vi fick aldrig någon fisk, men jag fick fiska upp en kniv till tvillingpojken ur dammen som han hittade. Sen fick jag även fiska upp mina solglasögon då tvillingflickan råkade tappa ner dom i vattnet:P haha! På eftermiddagen pussade jag på hästarna och njöt av hästdoften innan vi till sist åkte till poolen och tog oss ett dopp :)

Man märker annars på mina ungar att dom är mitt inne i att leta efter en ny Au Pair. Idag var det tvillingsflickans tur att böna och be mig om att aldrig lämna dom.. Hon tyckte att hela min familj kunde flytta hit istället, hade varit så mycket lättare:P Så idag har jag varit världens bästa enligt henne. Fast jag aldrig tar med dom och köper glass.. haha! :P Det ska därför vara mitt mål imorrn, om dom nu uppför sig:P haha!


Duckface!

♦ Joey

This happy ending is the start of all our dreams and I know your heart is with me.

Höll på att få ett psykbryt när jag loggade in på facebook tidigare idag! Jag hade fått en inbjudan där det stod "Hjälp oss hitta Jenny Persson från Malmö!!". Min första tanke var att det var Jenny Persson, min Jenny(även kallad fotbolls Jenny av mamma:P). Jag kunde inte andas där för en sekund.. Men sen visade sig att det faktiskt bor fler Jenny Persson i Malmö och att det handlade om någon annan och jag kände mig lättad.. Men sen direkt fick jag dåligt samvete.. Där ute är det någon som saknar sin vän, dotter, syster eller flickvän. Och jag känner mig lättad.. Men jag hoppas verkligen hon hittar hem snart igen!

Annars är jag ledig idag! Haft lite sovmorgon, ringt hem och nu ska jag dricka kaffe och käka ett äpple(hey Apple!) innan jag beger mig ut för lite ärenden. Senare ikväll ska jag och Leyro smida lite planer.. I'm so exited! :)

♦ Joey

I braved a hundred storms to leave you.

Efter ungefär en veckas jakt efter det underliga djuret i garaget åkte den till sist fast!I helgen köpte min värdpappa en ännu större fälla och det gjorde resultat! När jag var på väg upp till huset i morse var det fullt liv på ungarna. För i fällan var det mycket riktigt en pungråtta... Det roligaste av allt är kanske att jag inte kunde bestämma mig för om pungråttan var söt eller bara äcklig:P Men, men, nu är det mysteriet löst och jag slipper vara livrädd för att något konsitgt djur ska attackera mig när jag kommer in genom garaget. :P

Annars har dagen fortsatt som vanligt. Vädret har varit ganska bra så vi åkte en sväng till Scituate för att leta efter krabbor och bada lite. Dessvärre lyckades vädret försämras kraftigt nu under kvällen. Regnet har bara öst ner. Så jag, Camila och Leyro tog tillfället i akt och åkte och tittade på en film på bio:) Blev Horrible Bosses som var riktigt roligt:P :) 

Nu ska jag snart krypa till kojs. Men först ska jag hoppa in i en dusch så jag blir lite ren:P 

♦ Joey



Words can be short and easy to speak, but their echoes are truly endless.

"Josefin, you know that Peg has her house out for sale, right? Do you know if she got it sold?"
"No I don't think so."
"Ok, good. Because I was thinking maybe you could talk to her about buying it."
"Me?!"
"Yes, you! You could live there instead of going back to Sweden. It's really close to our home, and you can even have our car. Sweden is very far away. But if you live in Peg's house you could easy come and visit us and we could come and visit you."


Lillen hade verkligen tänkt en del på detta.. Började ju nästan gråta när hon sa detta.. Hur förklarar man för en 5 åring att det kanske inte är så lätt...?


My little teddybear.

♦ Joey

Christine Wittfoht.

Under en veckas tid har jag nu sagt hej då till 3 av mina bästa vänner här i staterna. 3 av mina familjemedlemar. Jag har dom plus dom som faktiskt är kvar här, att tacka för att jag överhuvudtaget lyckats ha en sån bra tid här i USA. Dom har varit en del av den familjen som ersatts min familj hemma i Sverige för ett litet tag, dom som jag skrattat och gråtit med. Visst känns det tugnt och jag saknar Viktor, Sina och Tine redan huuuur mycket som helst! Men samtidigt är jag förbannat glad över att jag ens träffade dom!

Nu är den "tunga" veckan är över och vi kanske kan pusta ut lite efter all spänning som varit i luften den senaste tiden. Dax att tänka framåt och njuta av nuet. Leyro, Anna och jag själv är nu dom enda Au Pairer kvar i våran familj, resten är ju faktiskt amerikanare. Hoppas på att få tillfälle att samlas i veckan med en kalender i handen så vi kan planera in lite nya äventyr! :) Vi behöver få något att se fram emot:)


Gonna miss you, girl! See you soon in Germany, Sweden or out there in the big world:)

♦ Joey

Live your life, be what you wanna be, it’s coming from inside.

Gårdagen var hur bra som helst! Fick fina fötter, käkade tacos med flickorna och sedan tog vi bilen och körde till Boston! Hamnade på Trinity och dansade loss ordentligt! Jag tog mig an högklackat och det gick ju som det gick:P haha mina fötter var inte glad på mig kan jag säga:P

När Trinity stängde åkte vi till Evertt för efterfest! Hamnade i ett stooort hus där det bodde 4 killar från the Airforce. Grabbigt värre. Vi spelade beerpong och dansade loss lite till. Kan man säga att det var en bra kväll om vi kom hem halv 8 på morgonen:P haha! Ni kan ju också gissa vad Leyro, Anna och jag gjort hela dagen. Sovit och tittat på film. :P Vädret har varit regnit och inte alls roligt så jag antar att det varit en perfekt dag för att vara lat:)


Esteban, Kimberly, Anna och Chuck


Mina underbaringar! :)


hehe:P


Gil leker tuff


Anna röker vattenpipa med Sana


Mama, mama, I just shot a man down:P


Jag och Gil

♦ Joey


All that I say, you always say more.

Jag ber om ursäkt till mina läsare för att det just nu kanske är lite deppiga inlägg som har hoppat in under den senaste tiden. MEN. För att klara upp något. Jag mår faktiskt hur bra som helst. Visst det är mycket som försigår, men trots det så är jag lyckligare än lyckligast! Jag älskar fortfarande att vara här i Boston. Sommaren är kvar vilket gör kanske allt så mycket lättare. Livet leker fortfarande! :) Det är fortfarande lite jobbigt med alla som åker hem och allting som gnager mig för tillfället, men man får se allt från den positiva sidan! :)

Nu ska jag snart möta upp Tine, Anna och lite senare joinar Leyro oss också. Vi ska åka och få våra fötter fina:) Kanske tar vi även händerna också, vem vet:P Sen är väl planen att göra lite middag tillsammans, fixa till oss och sedan åka in till Boston för att dansa loss litegrann:) Pojkarna kommer väl att inta min lägenhet också någon gång under kvällen om jag känner dom rätt, så detta kommer bli hur kul som helst :)



♦ Joey

I can't keep up with you turning tables.

Dear au pair,

We hope that you are enjoying your extension year in the United States! It is now time to start thinking about your return home. The deadline to submit your Flight Request form is Monday, August 29th.

Gulligt litet mejl från Cultural Care som jag fick igår.

Give me a break...

♦ Joey


Sina Hackner.

Så var det dax för Nr 2 att åka hem.. Sina satte sig på ett plan idag hem till Tyskland. Det enda jag kan glädjas över att Tyskland inte ligger på andra sidan jordkotet utan faktiskt ganska nära Sverige! Det betyder att vi har hyffsat lätt för att i framtiden kunna mötas upp:) Men endå. Att ha ETT liv här tillsammans och två olika liv sen är inte samma sak. Sina var en del av min familj här i staterna och har betytt så otroligt mycket för mig, som ni kanske kan förstå.

Tjejen som alltid kom med ett leende på läpparna och jag alltid hade roligare än roligast med. Hon ser ut som en oskyldig liten flicka, men skenet bedrar ganska så mycket. :P Jag kommer sakna henne så mycket att det kommer göra ont. Det gör det redan.

Jag sa hej då till henne redan i Onsdags men idag under dagen har våran "familjesida" på facebook gått varm.. Det kom ut en video som sammanfattade Sina och Tines år. Och när Sina sedan sa sitt hej då med ett soundtrack som är så klockren att man skulle kunna dö var det kört. Jag och Leyro lyckades igen gråta ikapp.. Men minnena har vi alltid kvar tillsammans. Och dom försvinner aldrig. Våra band mellan oss är också starka som stål. Därför kan jag ganska så kaxigt säga att detta inte är slutet. :)


Love you, Sina! I'll miss you and your fish kisses!! See you soon, girl! ♥

♦ Joey

The feeling stays the same.

Min dag på jobbet har sett lite annorlunda ut idag då tvillingpojken har haft halsont sedan igår. Därför blev det ett besök hos doktorn med honom och lillen medans tvillingflickan hade Camp. Som tur var hade ingen av dom halsfluss.. Men som doktorn sa, det kan ju komma längre fram i och med att det inte gått så lång tid.. Det hoppas ju inte jag.. Jag är lite smått rädd för att jag har det lixom.. Nä man kanske kan få vakna upp imorrn utan ont i halsen? :)

Nu ligger dom små liven och sover middag. Ikväll ska jag och Leyro på baseball match. Red Sox ska spela och det var ju ett tag sen jag gick första gången på en sådan match :) Har lärt mig lite mer om spelet så förhoppningsvis hänger jag med lite bättre denna gången! :)

Note to self: Svara ALDRIG när det ringer en telefonförsäljare. Du försöker att ta dej ur samtalet i 10 minuter och i slutändan har du ingen aning om vad det är dom snackar om. Så NEJ! Lägg på och låt dom ringa 500 gånger utan att svara tills dom ger upp.

♦ Joey

When the sun shines, we'll shine together.

Precis hemkommen efter att ha sagt hej då till Sina.. Vi möttes upp jag, Leyro, Sina och Jonny hemma hos Jonny nu under kvällen. Var där bara en liten stund innan det var dax för oss att åka hem. Men när det var dax att säga hej då börjades det allt igen. Alla tårar.. Vi stod där och kramades, gråtandes men imellanåt skrattade åt hur glada vi faktiskt är att vi haft varandra. Sina åker inte hem förrän på fredag men idag var det sista gången jag kunde se henne. Så offisiellt är hon fortfarande kvar. Av den enkla anledning ska jag tills vidare skriva om något annat och skjuta upp det faktum att även hon snart är hemma i sitt hemland.

Annars i mitt liv händer det inte så mycket, allt är rätt inriktat på alla hej då. Jag jobbar och står i. Ungarna är ganska snälla förtillfället vilket underlättar då mitt tålamod kanske inte är där det borde. Idag var vi en sväng vid poolen och trots att det "bara" varit runt 25 grader idag så var det ändå skönt:) Min hesa röst har gått över men mitt halsont består.. Jag håller tummarna på att det går över under dom närmaste dagarna, annars måste jag nog uppsöka en doktor..

Något jag också måste nämna är det "okända" djuret som flyttat in i vårat garage..! Min värdpappa är just nu i krig mot detta djur, vadän det är. Han har satt ut x antal fällor i olika storlekar men resultatet är detsamma. Alla godsaker borta och fällan har smällt igen, utan något djur fångat. Tydligen har dom "gissat bajset" och tror att det är en pungråtta.. Något jag INTE vill stöta på när jag smyger in på kvällarna! Men om man ska utgå från alla fällor som än inte har fångat någon pungråtta kan det ju lika gärna vara en älg som bor där.. :P Fortsättning följer... :P haha!

♦ Joey

Viktor Jaramillo

Vi har väl alla försökt att skjuta på tanken så mycket som det går. Men igår var det dax. Jag satt i bilen på kvällen och skrev mitt lilla avskedsbrev till Viktor. Efter 2 år i staterna och efter att ha varit del av i princip nästan hela min tid här, var det dax för honom att åka hem. Blev avskedsmiddag på Beerworks och efteråt gick Sina, Leyro, Anna, Mike, jag och Viktor med armarna runt varandra mot bilarna för att sedan åka skilda vägar. Jag trodde jag skulle bryta ihop som ett litet barn just där och då, men det är något med Viktor som gör mig lugn och trygg. Men när ett hej då sms kom idag precis innan han skulle gå på flyget höll jag på att gå i bitar.

Jag har inte ord för hur mycket han faktiskt gjort för mig här borta i staterna. Han är killen som jag tog en titt på och tänkte "vi två kommer INTE gå ihop". Men som senare visade mig den raka motsatsen. Efter resan till Philly blev våra smeknamn till varandra Partner och på den vägen är det. När man en gång blivit kompis med Viktor är han kanske en av dom lojalaste som går att hitta. När man träffar honom så antingen hatar eller så älskar man honom. Han går en på nerverna in i det sista. Men summan av kademumman är detsamma. När det väl gäller är han där. Han kan få dom mest sorgligaste sakerna till en ren fest. Inte alla som har den egenskapen.

Många skratt. Mycket galenskaper. Många underbara minnen. Han lämnar ett stort hål efter sig. My friend, my partner, My Family.




Partner, I'll miss you sooo much! I hope I see you soon again! ♥

♦ Joey

Don't worry, be Happy.

I söndags samlades vi alla för att ta en tur med Jonnys båt! Något jag verkligen inte förstår vi inte gjort tidigare! :) Vi var ute i hela 6 timmar! Och det var såå underbart! Vi åkte till ett ställe där många samlas för att umgås med sina båtar. Dom radar upp dom brevid varandra och festar och umgås. Ungarna plaskar runder i vattnet, folk slänger vattenballonger, hoppar från båttak och grillar. Urmysigt!! Efter en tid ville pojkarna prova på lite vattenskidor och knäbräda. Gick väl sådär för dom att stå upp och vattnet var tydligen väldigt kallt men dom verkade ändå ha roligt:P

Denna dagen hamnar lätt på topplistan av det bästa jag gjort häri USA. För just då på båten kändes allt så himla underbart! Vi var alla tillsammans och vi hade förbaskat roligt! :) Hakuna Matata var det verkligen! :)




Tine, Sina och Anna i vattnet :)


Mina mexikanare:)


Såhär radades det upp! :P


Mike dyker från taket haha!


Viktor hoppar från båten:P


Harbor Master Neal dök också upp en sväng:P Stackare som fick jobba när vi hade kul!


Dougy och Leyro


Mike på knäbrädan!


Dougy på vattenskidor :)


Kapten Jon!


:)


Fin solnedgång. Och byggnaderna ni ser där långt borta. Det är Boston:)

♦ Joey


Me for you, you for me, it was us against them all.

Då min uppdatering varit ganska så dålig det senaste ska jag försöka uppdatera så gott det går. Utan att göra en roman:P :)

Torsdag förra veckan samlades vi hemma hos Viktor för en BBQ. Hans värdfamilj ställde upp med middag och grejer. Riktigt mysig kväll då det var varmt ute och allting väldigt trevligt!

I fredags samlades vi hemma hos Mike för lite fest. Kom ganska mycket folk vilket verkligen var kul. Discobelysningen var på i vardagsrummet och beerpong spelades flitigt hela kvällen! Många skratt som vanligt och vi kom inte i säng förrän tidigt på lördagmorgonen(eller sent på lördagnatten:P)

I lördags klev vi upp hyffast tidigt(för få timmars sömn) och jag, Leyro och Richardo åkte till Niko's innan det var dax för Richardo att ta tåget tillbaka till Boston. Leyro och jag tog nytta av det fina vädret och la oss på stranden där Anna senare joinade oss. Får passa på när man får chansen:) På kvällen samlades vi hemma hos Jonny för lite spelkväll. Jonny fick alla att tappa hakan när han till middag rörde ihop följande på sin tallrik: pasta i tomatsås, krossade Nacho chips och Reeses(choklad med peanutbutter).. Yummy....???! Vi spelade som sagt också spel där mitt lag hade allmän otur och det andra laget bara hade tur plus en stöddig Viktor. Fick vårat lag att koka av ilska, så pass mycket att vi till slut gav upp spelandet:P Jonny gav som avslut på kvällen lite gitarrspelande med Anna, Sina och en hes Josefin som sångerskor:P Så vackert att det skulle få vem som helst att gråta:P


BBQ hemma hos Viktor.


Viktors tårta.


Jonny's röra..

'
Här ska Viktor försöka sig på att nynna "Girls just wanna have fun" till sitt lag. Skitlätt tyckte han tills vi vände på tidsglaset och melodin helt flög ur huvudet på honom. Vi i andra laget fick oss istället ett gott skratt:P

♦ Joey


RSS 2.0