Philadelphia!

I fredags kom Viktor och hämtade upp mej hemma hos mej. Efter små problem med gpsen hittade vi till sist Newton, där bussen skulle avgå till Philadelphia! Snacka om att flash backs intog min hjärna när Jag insåg att det var samma ställe som när jag för första gången kom till Boston, efter training school. Och vi satt där nervösa och inväntade våra värdfamiljer! Iallafall så hoppade vi på bussen och halv 2 begav vi oss söderut. Halv 9 på kvällen nådde vi Philadelphia och resan gick hyffsat smidig. När vi passerade New Yorks skyline i solnedgång blev det till en av höjdpunkterna för helgen. Det är något jag uppmanar alla till att se innan dom dör. Otroligt vackert!!

Trötta på fredagskvällen checkade vi in på hotellet holiday in och lastade av våra saker på rummet. Inget fel alls på vårt hotellrum som jag fick dela med Viktor, Linda och en tjej som hette Annika o var från Finland. Gick ut en sväng och kollade läget på gatorna innan vi slängde oss i sängen.

Kl 9 på lördagmorgon satt vi i bussen igen. Med lite frukost i knäet från Starbucks, strålande sol ute och vår egna guide på plats kunde vi börja dagen. Bussen tog oss på en tur genom staden och vi gjorde sen ett stopp vid trapporna som ar världskända från rocky filmerna. Det var dom trapporna han sprang uppför! Och såklart var en staty av rocky uppsatt. Vidare sen begav vi oss på en liten vandring i staden. Fick se Liberty Bell, Independence Hall och även The Declaration of Independence innan det var dax för att hoppa på bussen igen. Denna gången bar det av mot Lancaster och Amish Country. Bara ett område av massor i USA, i just detta omrade lever ca 33 000 people. Finns fler amishfolk än vad man tror! Första stoppet var i Lancaster Village där vi fick en liten paus i väntan på var nya guide. Därefter fick vi se en stor del av amishsamhället. Gjorde lite stopp vid lokala kiosker och lantaffärrer innan vi till sist kom fram till John och Elizabeths hus. Ett amishpar som bodde i ett hus med 13 ungar! Dom bjöd alla i bussen på middag. Hemlagad mat på riktigt!! Har inte ätit något så gott på 6 månader! Potatismos, nybakt bröd,kycklig, kött, sallad, saft och till efterrätt hemmagjord vaniljglass o pajer.. Där och då var jag nära på att byta om till deras kläder och ställa mej i köket. Redo för att bli en amish. Dom lever ett speciellt liv. Allt såg ut att vara taget ur en film men det var deras verklighet. Ingen elektricitet, inga bilar, inga datorer och med ett liv tvärtemot hur andra amerikanare lever. Att dom lever såhär är egentligen allt efter Guds vilja. Så som Gud skapade oss det är så dom vill behålla sin livsstil.

Efter att få upplevt amishlivet åkte vi tillbaka till hotellet. Jag, Linda och Viktor underhåll oss själva på rummet. Till ett på natten då jag och Viktor insåg att vi inte ville lämna philly utan att sett lite av utelivet. Sagt och gjort. Blev en kort sväng ute innan vi störde våra rumskambrater. Men kul hade vi! Kul är väl också hur jag kan sammanfatta helgen. Jag, Viktor och Linda smyckade helgen med påhittade pojkvänner, insmuggling på rummet, skön sång, livvakter, hostattack going bad och massa annat skoj! :)


Philadelphia!


Langs gatorna hade dom flaggor uppe fran hela varlden. Lite frackt tyckte jag da. Tyvarr fick jag ingen bild pa Sveriges flagga. Men grannen Danmark fick jag med:P


Fick aven se Fairmount Park som ar 10 ganger storre an Central Park i New York! Nog foredrar jag New Yorks fina park anda:P


Har ar trapporna som Rocky klattrar i i filmerna! Aven ett populart stalle for folk att motionera. Folk spang upp och ner overallt:P


I Love u!




Utsikten nar man val kom upp for trapporna!




Ingen sa att vi nagon gang ar seriosa:P


Rocky Statyn!


For en herrans massa ar sen bodde en snubbe i ett av dom fattigaste delarna av Philly. Men han bestamde sej for att piffa upp sitt hus litegran. Med lite allt mojligt! Resultatet var fortrollande, speciellt nar solen sa fint sken pa! :)




Liberty Bell




Independence Hall.


Lite Amish folk som varit och handlat:P


Jag provade pa att satta pa en av deras mossor. Tyvarr hittade vi varken fram eller bak pa denna mossan:P Sa jag tror inte att vi passar in bland Amish folket, nar vi inte ens lyckas fa pa oss mossan ratt:P


"Bilen" star parkerad utanfor:P


Typiskt Amish hus. Mor och farforaldrar bor kvar i huset och alla hjalper till med sysslorna som behovs goras pa garden.


Middagen hos Amishfamiljen!


Solnedgang i Amish Country.

♦ Joey

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0